ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Σεισμός: Τα σημάδια που χτυπάνε καμπανάκι στα κτίρια – Οι χιαστί ρωγμές και η σκουριά

Σεισμός: Τα σημάδια που χτυπάνε καμπανάκι στα κτίρια – Οι χιαστί ρωγμές και η σκουριά

 

Μόνο αθώες δεν είναι οι ρωγμές στα κτίρια και υπάρχουν σημάδια που δίχως υπερβολή χτυπούν καμπανάκι σε περίπτωση σεισμού.

«Τα προβλήματα φαίνονται αμέσως είτε αφορούν χιαστί ρωγμές είτε τον σκελετό. Μέσα σε μια οικοδομή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι μια πολύ καλή αυτοψία από τον μηχανικό», αναφέρει στην εκπομπή Live News Σωκράτης Δημητριάδης, αρχιτέκτονας, μέλος ΤΕΕ και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκη.

«Η οικοδομή έχει φύγει από το κατακόρυφο που ήταν. Ενώ κάτω είναι δίπλα, πάνω έχει απόκλιση από τη διπλανή πολυκατοικία. Αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή ένας σεισμός δημιούργησε τα προβλήματα».

Μέσα στο κτίριο, ανεβαίνοντας τις σκάλες σε  κατασκευή του 1894 διακρίνεται σκουριά που σίγουρα δεν κάνει καλό. «Υπάρχει σκουριά μέσα στα κτίρια, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Τα ματιά τους δεκατέσσερα πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες για τις χιαστί ρωγμές. «Πρέπει στους τοίχους να μην υπάρχουν χιαστί ρωγμές και να ελέγχουμε τον σκελετό της πολυκατοικίας»

Όπως θα πουν οι ειδικοί, και οι κατοικίες χρειάζονται την συντήρηση τους που αν γίνεται όταν πρέπει με σωστό τρόπο θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ενοίκων.

 

Related posts

Ανακοινώσεις : Από το βήμα της βουλής για την προστασία της α΄ κατοικίας αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom

Το εμβόλιο για τους νέους ηλικίας 18-25 ετών κοστολογείται στα 150 ευρώ

Newsroom

Fitness για κάθε ηλικία

Newsroom