Κοινοποιείστε το άρθρο

Σφοδρή αντίδραση της Αθήνας για tweet του ΝΑΤΟ για την Μικρασιατική Καταστροφή – Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για το ευχητήριο μήνυμα της Συμμαχικής Χερσαίας Διοίκησης του ΝΑΤΟ (LANDCMD) στην Τουρκία για την εθνική της εορτή -η οποία είναι αφιερωμένη στην ημέρα που γιορτάζεται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων το 1922.

 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Στο διάβημα τονίζεται ότι η ανάρτηση είναι «πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη». Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE) στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων».

Το επίμαχο tweet

Η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ ξεκίνησε την ανάρτησή της με τις λέξεις: «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης», στα τουρκικά και πρόσθεσε: «Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Η ηγεσία του ΝΑΤΟ έβαλε και το hashtag του τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο
Προηγούμενο άρθροΠόσοι είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες;
Επόμενο άρθροΕκτός US Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Ανήσυχο πνεύμα από την κούνια. Γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρός του άρεσε η Δημοσιογραφία . Από το 2000 εργάζεται ως συντάκτης και ραδιοφωνικός παραγωγός . Δούλεψε στο Ραδιόφωνο της ΤRT 105,3 και στο Sfinakiafm.com . Επίσης έχει εργαστεί στο περιοδικό ΙΔΕΕΣ MAGAZINE και στα site trikalaidees.gr & artistbook. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης- Δημοσιογράφος στο Ελληνικό ψηφιακό περιοδικό GreekAffair.gr