ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Σφοδρή επίθεση κύκλων ΥΠΕΞ στην Εκκλησία, για το Σκοπιανό

Σφοδρή επίθεση κύκλων ΥΠΕΞ στην Εκκλησία, για το Σκοπιανό-Αποφάσισε να συμπορευθεί με τη Χρυσή Αυγή;

 

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία εκφράστηκε μέσω διαρροών, προκάλεσε η παρέμβαση της Εκκλησίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων .

Η χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του στο όνομα τα Σκόπια   προκάλεσε την οργίλη αντίδραση «κύκλων» του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι αναρωτιούνται «αν η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

«Η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας. Επειδή έχει ξεπεράσει τα όρια των “αρμοδιοτήτων” της, μήπως να μας πει κιόλας η Εκκλησία και ποιο “όνομα” θέλει η ίδια για να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τα Σκόπια;» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Προσθέτουν μάλιστα πως η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να ρωτήσει την κυβέρνηση για να ενημερωθεί για τις θέσεις της αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις με τα Σκοπια.

Στη διαρροή που έκαναν οι κυβερνητικοί κύκλοι ταύτιζαν την ηγεσία της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή ενώ, μεταξύ άλλων, εξέφραζαν ερωτήματα για το αν η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να κάνει ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας.

Συγκεκριμένα έθεταν πέντε θέματα:

  • άραγε η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;
  • εξέφραζαν απορία αν η ηγεσία της Εκκλησίας «αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας», και πρόσθεταν ότι καθώς ήδη με την κριτική της έχει ξεπεράσει τα όρια των «αρμοδιοτήτων» της, «μήπως να μας πει κιόλας η Εκκλησία και ποιο όνομα θέλει, για να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τα Σκόπια;».
  • η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
  • η ηγεσία της Εκκλησίας, όπως δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θέλει να εμπλέκεται το κράτος στις «ιερές υποθέσεις» της, θα πρέπει να γνωρίζει, εξίσου ξεκάθαρα, ότι επιβάλλεται να μην εμπλέκεται και η ίδια στις κρατικές και διπλωματικές υποθέσεις. Ειδικά σε τέτοια σοβαρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής
  • η ηγεσία της Εκκλησίας, η οποία δηλώνει ότι «κόπτεται» για τα εθνικά θέματα, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να εστιάζει στο εθνικό συμφέρον και όχι στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ιεραρχών, και πολύ πιθανώς, των προσωπικών πολιτικών «συγγενειών» τους, με πρόσχημα δήθεν τις ανησυχίες του «ποιμνίου» τους για το ονοματολογικό.

Κουμουτσάκος: Ατόπημα Κοτζιά – Να ανακαλέσει τις δηλώσεις του

Να ανακαλέσει τις δηλώσεις που έκανε για την Εκκλησία καλεί τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για «ατόπημα» και ζητεί από τον κ. Κοτζιά να το διορθώσει.

«Ακούμε με προσοχή και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Σκοπιανό, η οποία άλλωστε είναι λογικό να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και να ενδιαφέρεται και για την έντονη εκκλησιαστική διάσταση του θέματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις την αποκλειστική ευθύνη των διαπραγματεύσεων, όπως πάντα, την έχουν οι κυβερνήσεις, οι οποίες και γνωρίζουν όλες τις πτυχές των σύνθετων ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής. Είναι όμως απολύτως απαράδεκτο και προσβλητικό να ταυτίζει η ηγεσία του υπουργείου των Εξωτερικών τις εθνικές ευαισθησίες και τον πατριωτισμό με τον εξτρεμιστικό εθνικισμό της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Κοτζιάς διέπραξε ένα τεράστιο ατόπημα που οφείλει να διορθώσει άμεσα» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

Και απαντάμε εμείς εδώ από το greekaffair.gr στην κυβέρνηση και στου υπουργούς της …

Όποιος κατεβαίνει στους δρόμους και  διαδηλώνει ότι δεν δέχεται τα σκοπιά με τον  όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του όνομα της  είναι Χρυσή Αυγή ;;;; 

Κάποιος που είναι σήμερα χριστιανός ορθόδοξος και πιστεύει Πατρίς θρησκεία Οικογένεια είναι και αυτός Χρυσή Αυγή ;;

Ο ποιος δηλαδή σήμερα παλευει για τα ιδανικά της χώρας του  τον πολιτισμό και τι ρίζες του την ιστορια τα ήθη και τα έθιμα, της παραδόσεις,  την πίστη, στην ορθοδοξία, την πολιτιστικη μας κληρονομιά και προσπαθεί να μην τα χάσει είναι Χρυσή  Αύγη ;;;; 

Αλήθεια κ.πρωθυπουργε και υπουργέ των εξωτερικόν εσείς  τι θα είστε αν δεχτειτε το όρο Μακεδονία στο Σκοπιανό ;;;;Μήπως προδότες που ξεπουλάνε τα ιδανικά της της Ελλάδος τα σύνορα την γλώσσα μας, την πολιτιστικη μας, κληρονομιά, της ρίζες μας αλήθεια εσάς πως πρέπει να σας ονομάζουμε ;;;;

Πάνε οι εποχές εκείνες που ταΐζατε τον Έλληνα κουτόχορτο ξύπνησε ο Έλληνας και αντιδρά για αυτό προσοχή στην βομβα που πάτε να απ ασφαλίσετε εσείς εκεί πάνω που κυβερνάτε!!!!

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Μηταράκης: Με τροπολογία φεύγουν άμεσα από τα νησιά 2.000 μετανάστες και μεταφέρονται σε δομές της ενδοχώρας

Newsroom

«Πάγωσε» η αγορά της Θεσσαλονίκης: Κάτω 80% τα ταβερνάκια και 50% τα καφέ

Newsroom

Τα τρία σενάρια απομάκρυνσης του Α.Τσίπρα από την κυβέρνηση της Ελλαδας

Newsroom