ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου για τη συνέντευξη Πάνου Λασκαρίδη

Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου για τη συνέντευξη Πάνου Λασκαρίδη

«Άκρα του τάφου σιωπή» επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο Μαξίμου, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να μη δοθεί καμία απάντηση προς τον εφοπλιστή και εθνικό ευεργέτη Πάνο Λασκαρίδη, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του πως οι εφοπλιστές έχουν «χ@σμένο τον πρωθυπουργό», εκφράζοντας έτσι την οργή του για την πολιτική του πρωθυπουργού απέναντι στην επιχειρηματικότητα. 

Βέβαια κι εντολή για απάντηση να είχε δοθεί, κανέναν κυβερνητικό «όργανο», ούτε καν οι «καμικάζι»  του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα τολμούσαν να βγάλουν «κιχ», αφού ο κ.Λασκαρίδης είναι άνθρωπος με μεγάλη δύναμη, που κανείς ούτε καν ένας υπουργός «αντέχει» να κάνει εχθρό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πρόβλημα να «λυγίσει» την αξιοπρέπεια του, μπροστά σε έναν τόσο ισχυρό άνδρα όπως είναι ο Πάνος Λασκαρίδης και να δεχθεί τις ύβρεις αδιαμαρτύρητα, ενώ αν χρειαστεί θα γυρίσει και το «άλλο μάγουλο» και θα πει και «ευχαριστώ».

Άλλωστε όσο και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να «λιβανίζουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως το «καλύτερο βιογραφικό της χώρας», δεν μπορεί καν να συγκριθεί με αυτό του Παναγιώτη Λασκαρίδη, ο οποίο πάλεψε για να χτίσει έναν ναυτιλιακό κολοσσό δισεκατομμυρίων δολαρίων από το μηδέν.

Ο πρωθυπουργός από την άλλη έχει εργαστεί μονάχα… τραπεζοϋπάλληλος, παρόλο που μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον προνομίων που τα βρήκε όλα «στρωμένα» κι έτοιμα και όλες τι πόρτες ανοιχτές.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσοι γνωρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη λένε δεν είναι άνθρωπος που διαθέτει την απαραίτητη «κράση» για συγκρούσεις, ειδικότερα με ικανότερους και δυνατότερους αντιπάλους, καθώς κυριεύεται από το άγχος και τις αμφιβολίες και καταρρέει.

Γι’ αυτό το ρόλο οι σύμβουλοι που έχει δίπλα του και το στενό περιβάλλον του έχουν πολύ σημαντικότερο ρόλο από άλλες πρωθυπουργίες, καθώς είναι αυτοί που τον καθοδηγούν και τον κρατούν όρθιο όταν φτάνει στο χείλος της κατάρρευσης κάθε φορά που πρέπει να πάρει κάποια σχετικά σημαντική απόφαση. 

Τα «σπασμένα» πάντως φαίνεται ότι θα τα πληρώσει κάποιος υφιστάμενός του, κάποια ομάδα πολιτών ή κάποιος επικριτής του (δημοσιογράφος κλπ.).

 

Related posts

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα προς τους Έλληνες χριστιανούς :Το φως της Ανάστασης θα φωτίζει το δρόμο

Αντίστροφη μέτρηση για τα αναδρομικά Δώρων και Επικουρικών του ιδιωτικού τομέα

Ιερά Σύνοδος: Νευρωτικοί όσοι λένε ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία