ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Σήμερα οι αποφάσεις για τα σχολεία – Τα σενάρια που εξετάζονται

Σήμερα οι αποφάσεις για τα σχολεία – Τα σενάρια που εξετάζονται

Τους όρους επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα ανακοινώσει σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα μόνα δεδομένο προς το παρόν είναι η εκτεταμένη χρήση μάσκας ενώ η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού έχει δημιουργήσει προβληματισμό στους αρμόδιους.

Είναι ενδεικτικό ότι μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ λίγες ώρες μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 284 κρουσμάτων – εκ των οποίων τα 141 μόνο στην Αττική – που σημειώθηκαν την Κυριακή, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να τροποποιηθεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, που έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου. Τόνισε ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τελευταία στιγμή, σχολιάζοντας εξάλλου πως η 7η Σεπτεμβρίου είναι κοντινή ημερομηνία με τη 14η Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση στις 16:00 σήμερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, όπου θα ανακοινώσει τους όρους έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό – ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.

Η Νίκη Κεραμέως, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν «οδηγό» τις εισηγήσεις των ειδικών. Γι’ αυτό και έγινε δεκτή η πρόταση της Επιτροπής προς το υπουργείο Παιδείας. Η υπουργός υπόψιν ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την εισήγηση, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές (από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο) θα φορούν μάσκα, ότι θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, ότι θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους. αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων και ότι θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Η υπουργός χαρακτήρισε τις προηγούμενες ημέρες τη χρήση μάσκας ως «το πιο σημαντικό εργαλείο» που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να θωρακιστούν ενήλικες και παιδιά από τη νόσο COVID-19 και για αυτόν τον λόγο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες του νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού στην εκπαίδευση για την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Ερωτηματικό παραμένει, ωστόσο, τι θα γίνει με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη άνοιξη, και το εάν -και πώς κυρίως- θα έχει επικουρικό ρόλο με την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 

Related posts

Χτυπάει το πρώτο κουδούνι αύριο στα σχολεία: Χωρίς self test & χρήση μάσκας – Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – Οικονόμου: Την άλλη εβδομάδα οι επιτάξεις γιατρών εάν δεν καλυφθούν τα κενά

Newsroom

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλουμε στρατό στη Λιβύη υπό “ευρωπαϊκό” καπέλο

Newsroom