ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

 Συνέντευξη στην Άννα Καμαρινού: “Ο έρωτας με συντονίζει… “

Η Άννα Καμαρινού παραχώρησε συνέντευξη στο greekaffair.gr και στον Κυριάκο Τσικορδάνο και δηλώνει ότι… “Ο έρωτας με συντονίζει… “

Λίγα λόγια για την τραγουδίστρια, ‘Αννα Καμαρινού.

Η νέα, ανερχόμενη και εξαιρετικά ταλαντούχα Άννα Καμαρινού φέρνει στα ραδιόφωνα άρωμα Ελλάδας, με το νέο της single «Κάνε Μια Τρέλα». Σε μουσική του Μάριου Ψιμόπουλου και σε στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια, το ολοκαίνουργιο τραγούδι της Άννας Καμαρινού έχει ήδη ξεχωρίσει από τα teaser που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες στα social media, από τη νέα δισκογραφική της εταιρία, τη Minos EMI/Universal. Η Άννα Καμαρινού αποτελεί την νέα, πολλά υποσχόμενη δύναμη στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Με καταγωγή από την όμορφη Θεσσαλονίκη, η Άννα Καμαρινού ζει και εργάζεται ως τραγουδίστρια μόνιμα στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Το φετινό καλοκαίρι την βρήκε στο πλευρό του Νίκου Βέρτη στο Orama The Music Show στη Θεσσαλονίκη,ενώ παράλληλα με την κυκλοφορία του «Κάνε Μια Τρέλα» ξεκινάει τις εμφανίσεις της από τις 20 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Κέντρο Αθηνών στο πλευρό του Νίκου Οικονομόπουλου και των Onirama, έχοντας ετοιμάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα που υπόσχεται να σας ξεσηκώσει.

Η  Άννα Καμαρινού είναι ένα παιδί που έζησε και μεγάλωσε στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Πώς ήταν τα παιδικά της χρόνια; Έχεις καλές ή άσχημες αναμνήσεις;

Μόνο όμορφες αναμνήσεις θα μπορούσα να έχω από μια πολυμελή και τόσο δεμένη οικογένεια. Τα παιδικά μου χρόνια θεωρώ ότι είναι καλύτερη περίοδος της μέχρι τώρα ζωής μου.

Tο τραγούδι είναι κάτι που υπήρχε από τα παιδικά σου χρόνια ή είναι κάτι που ήρθε αργότερα στη ζωή σου;

Νομίζω ότι το μικρόβιο αυτό οι καλλιτέχνες το έχουν εκ γενετής και γι αυτό τον λόγο η απάντηση σχεδόν πάντα είναι κοινή! Από μικρό παιδάκι αυτό ήταν το όνειρο μου, να τραγουδάω.

Πάμε λίγο στην οικογένεια σου. Πόσο αυστηροί ήταν μαζί σου; Πως αντέδρασαν όταν έμαθαν ότι θα ασχοληθείς με το τραγούδι;

Γενικά η οικογένεια μου ήταν και είναι πάρα πολύ αυστηρή αλλά τις επιλογές μας οι γονείς μας τις στήριζαν πάντα και πάντα στέκονται στο πλευρό μας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχεις αντιμετωπίσει ως σήμερα;

Η μετακόμιση μου στην Αθήνα το 2014, όπου κατέβηκα για πρώτη φορά για δουλειά στο Κέντρο Αθηνών.

Τα πρώτα σου βήματα στο τραγούδι ποτέ τα έκανες; Θυμάσαι το πρώτο σου τραγούδι;

Θυμάμαι το κάθε μου βήμα μέχρι σήμερα ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια. Το πρώτο μου τραγούδι ήταν το “Μπορώ να περιμένω” το οποίο και έχει ακόμα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

‘Έχεις κάνει σπουδές στο τραγούδι και στην μουσική;

Έχω κάνει ωδείο και μαθήματα φωνητικής.

Ποια ήταν η πρώτη σου μεγάλη επαγγελματική συνεργασία;

Στο Όραμα της Θεσσαλονίκης με τον Νίκο Βέρτη.

Ποιος ή ποια είναι ο μέντορας σου που σε καθοδηγεί και συμβουλεύει για τα επαγγελματικά σου;

Μέντορα με την έννοια του «μέντορα», δεν έχω, έχω όμως πολλούς δικούς μου ανθρώπους που με καθοδηγούν και με συμβουλεύουν σε κάθε μου βήμα στη ζωή μου.

Πρόσφατα  κυκλοφόρησε  και το ολοκαίνουριο τραγούδι σου με τίτλο «Κάνε μια τρέλα». Μίλησέ μου γι’ αυτό;

Είναι μια πολύ όμορφη δουλειά από δύο καταπληκτικούς δημιουργούς, την Ελένη Γιαννατσούλια και τον Μάριο Ψιμόπουλο, και αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που με εμπιστεύθηκαν.

Όταν επιλέγεις ένα τραγούδι, συνήθως τι είναι αυτό που εξετάζεις πριν καταλήξεις να πεις το τελικό ναι;

Η γνώμη συγκεκριμένων ανθρώπων που εμπιστεύομαι αλλά και της οικογένειας μου.

Με το single αυτό γίνεσαι μέλος της μεγάλης δισκογραφικής οικογένειας, Minos EMI. Πως αισθάνεσαι που μπήκες στην οικογένεια αυτή και ποιες είναι οι προσδοκίες σου;

Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα ζεστασιά και ασφάλεια στην οικογένεια της Μινος-ΕΜΙ και είμαι πολύ αισιόδοξη για την συνεργασία μας στο μέλλον.

Ποια είναι η γνώμη σου σαν καλλιτέχνης για τα τηλεοπτικά μουσικά talent shows; Σε εκφράζουν προσωπικά;  Θα συμμετείχες σε κάποιο από αυτά;

Είναι ένας τρόπος και αυτός να δείξεις το ταλέντο σου και τις ικανότητες σου, αλλά εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ σε talent show.

Εσείς οι καλλιτέχνες λέτε πως η νύχτα είναι το σημαντικότερο σχολείο. Εσένα τι σου έχει μάθει μέχρι σήμερα;

Να εκτιμάω την νύχτα και τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτή, αλλά να σέβομαι το ίδιο και την ημέρα με τους δικούς της ανθρώπους.

Έχεις το θάρρος να πεις όχι η φοβάσαι τις επιπτώσεις;

Βασικά δεν λέω ναι σχεδόν ποτέ! Δεν φοβάμαι τις επιπτώσεις, είμαι πολύ συνειδητοποιημένη για τις συνέπειες που έχει κάθε απόφασή μου ή γνώμη μου.

Η οικονομική δίνη αλλά και η πολιτική κατάσταση της χώρας σε απασχολούν καθόλου ή σου είναι αδιάφορα;

Σίγουρα με απασχολούν και δεν μου είναι καθόλου αδιάφορα. Ίσα ίσα που ενημερώνομαι και θέλω να έχω την δική μου ξεκάθαρη άποψη για την κατάσταση.

Έχεις το καταφύγιο σου;

Το έχω, και στο τέλος της ημέρας αποτραβιέμαι εκεί και κάνω τον απολογισμό και την αυτοκριτική μου.

Ο έρωτας σε αποσυντονίζει;

Ο έρωτας ίσα ίσα με συντονίζει, και είναι βασική μου προϋπόθεση για να κυλάει ήρεμα και ευτυχισμένα η ζωή μου.

Όνειρα κάνεις Άννα; Τι σκέφτεσαι για το μέλλον; Ποια τα σχέδια σου;

Όλες μου οι σκέψεις για το μέλλον μου είναι ένα όνειρο που ελπίζω, αν όχι ολόκληρο, αλλά έστω ένα σημαντικό κομμάτι του, να πραγματοποιηθεί. Το μεγαλύτερο μέρος του ονείρου αυτού αφορά όμως την καριέρα και την οικογένεια μου.

 

Related posts

Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλάκη: «Η Ανατολική Θράκη είναι ο χαμένος μας παράδεισος….»

Συνέντευξη Σαλίνας Γαβαλά για την πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση της, «ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ»

Γιάννης Αρμυριώτης: «Η φωτογραφία είναι ένα μέσο για το δημιουργό – φωτογράφο να εξερευνήσει τον ίδιο του τον εαυτό»