ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Σκανδαλώδες ! Έκοψαν την επιδότηση σε παιδικό χωριό στο Φίλυρο με 38 ανήλικα

Σκανδαλώδες ! Έκοψαν την επιδότηση σε παιδικό χωριό στο Φίλυρο με 38 ανήλικα

Μειώθηκαν κατά 80% η κρατική επιχορήγηση, οι δωρεές πολιτών και η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, τονίζει ο δήμαρχος Πυλαίας

Η πρωτόγνωρη μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 80% και η μείωση, σε ποσοστό 70%-80%, χρηματικών δωρεών και προσφορών σε τρόφιμα και προϊόντα οδηγούν σε κλείσιμο το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης.

Κραυγή αγωνίας βγάζει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης για την τύχη 38 ανήλικων παιδιών, που φιλοξενούνται εκεί και είναι χωρίς θέρμανση, ενώ σε λίγο θα είναι και χωρίς στέγη, και καλεί την αρμόδια υφυπουργό Κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου να αλλάξει την απόφασή της!

Το Παιδικό Χωριό κάνει έκκληση για βοήθεια, καθώς, όπως σημειώνει, «έφτασε στο έσχατο σημείο να απειλείται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας του, με κίνδυνο την επ’ αόριστον αναστολή των υπηρεσιών του μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στον τομέα της παιδικής προστασίας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες φτάσαμε στο οριακό σημείο να μην έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε με θέρμανση και τα 8 σπίτια μας, στα οποία διαμένουν τα 38 ανήλικα παιδιά που αυτή τη χρονική στιγμή φιλοξενούμε. Αντιμετωπίζουμε έλλειψη σε βασικά είδη διατροφής και προϊόντα απαραίτητα για την καθημερινότητα των παιδιών μας.

Λόγω έλλειψης ρευστότητας τους τελευταίους μήνες, το Σωματείο αδυνατεί να είναι συνεπές στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό του (υπαλλήλους και συνεργάτες του), γι’ αυτό και κάνουμε έκκληση για βοήθεια».

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στέκεται αλληλέγγυος και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και καλεί την αρμόδια υπουργό να αναθεωρήσει την απόφασή της και να βοηθήσει άμεσα το Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Οπως τονίζει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, «δεν είναι δυνατόν όταν πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων 38 παιδικές ψυχές να κινδυνεύουν να πεταχτούν στον δρόμο. Ας κοιτάξουμε τα αθώα παιδικά βλέμματα και ας βοηθήσουμε όλοι μαζί από το περίσσευμα ή το υστέρημά μας. Τα παιδάκια μας θέλουν μόνο ζεστασιά και αγάπη, ιδιαίτερα τώρα τα Χριστούγεννα».

Ταυτόχρονα, ο δήμος διέθεσε ήδη άμεσα πάνω από 140 κιλά τρόφιμα (κρέας, κοτόπουλο, φέτα), ενώ κινητοποίησε όλες τις αρμόδιες Αρχές για τον ίδιο λόγο.

Επίσης, παραδόθηκαν ήδη στο Χωριό πολλά απαραίτητα είδη, όπως όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, κρουασάν, γάλα και απορρυπαντικά, αλλά και πέλετ που χρησιμοποιείται για θέρμανση στις κατοικίες.

Το μήνυμα για να σωθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο είναι διπλό, σύμφωνα με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη: «Η Πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της».

Related posts

Ναυμαχία της Ερεσσού: Η πρώτη τεράστια ναυτική επιτυχία των Επαναστατών κατά των Οθωμανών

Τσίπρας: Σε εκλογική ετοιμότητα και διάλογος με τις προοδευτικές δυνάμεις

Newsroom

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι στις 10 το πρωί της Τετάρτης: Προς άνοιγμα τα κομμωτήρια τη Δευτέρα και λιανεμπόριο