ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Σκουτέλης:«Να μην γίνεται στις εγκυμονούσες το εμβόλιο της Astrazeneca»

Να μην γίνεται στις εγκυμονούσες το εμβόλιο της Astrazeneca

Μία γυναίκα 33 ετών, κάτοικος Αττικής, επιβεβαιώθηκε ως το δεύτερο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στη χώρα μας, σε τυχαία δειγματοληψία των κινητών ομάδων υγείας του ΕΟΔΥ, στο κέντρο της Αθήνας.

 Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Σκουτέλη, παθολόγο λοιμωξιολόγο«δεν ξέρουμε τίποτα μέχρι στιγμής» για την ινδική μετάλλαξη, πέρα από το γεγονός ότι «πιθανώς να έχει κάποια επίπτωση στην αυξημένη μεταδοτικότητα». Ο γιατρός τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς δεν ξέρουμε ακόμη αν το εμβόλιο είναι επαρκές για αυτήν τη μετάλλαξη. «Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα αυτήν την στιγμή. Το πρόβλημα είναι να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού», τονίζει ο λοιμωξιολόγος, καθώς ακόμη είμαστε «εν μέσω πολέμου».

 Όπως επισημαίνει ο κ. Σκουτέλης, «η τάση είναι να μη γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca στην εγκυμοσύνη», αλλά ούτε και σε γυναίκες οι οποίες σκοπεύουν να μείνουν έγκυες. Συστήνεται, οι γυναίκες αυτές να εμβολιάζονται με σκευάσματα που χρησιμοποιούν mRNA, όπως της Pfizer και της Moderna.

Related posts

Ειδικός Σύμβουλος στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Newsroom

Ξεκίνησαν οι καμπάνες για το κάπνισμα : Εργαζόμενη του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» έφαγε πρόστιμο 100 ευρώ επειδή κάπνιζε

Newsroom

Ερχεται απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό