ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

Σκρέκας: Λέμε «ΟΧΙ» στην πρόταση της Κομισιόν για «ψαλίδι» 15% στο φυσικό αέριο

Σκρέκας: «Η Ελλάδα έχει προνοήσει, η Ευρώπη έχει καθυστερήσει»- Θα υπάρξουν διορθώσεις όπου έχουν γίνει λάθη στην επιστροφή του Power Pass

Η Ελλάδα παραμένει αντίθετη στην πρόταση της Κομισιόν για οριζόντια υποχρεωτική μείωση κατά 15% στο φυσικό αέριο για όλα τα κράτη μέλη όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Σκρέκας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει επάρκεια, ωστόσο η κυβέρνηση επαγρυπνεί λόγω πολέμου.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, υπάρχει επάρκεια σε φυσικό αέριο σε περίπτωση ολοκληρωτικής διακοπής.

«Προχωρήσαμε ήδη σε παρεμβάσεις στην κατανάλωση φυσικού αερίου, διαφωνούμε με την οριζόντια και υποχρεωτική μείωση κατά 15% για όλα τα κράτη μέλη χωρίς να εξετάζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες και χωρίς αυτό να έχει αποτέλεσμα στις βορειότερες χώρες» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας.

«Η Ελλάδα έχει προνοήσει, η Ευρώπη έχει καθυστερήσει, είναι άδικο» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Πολωνία, το Βέλγιο έχουν προβληματισμούς, όχι μόνο εμείς» διευκρίνισε ο Κώστας Σκρέκας.

«Η πρόταση δεν έχει συζητηθεί με τα κράτη – μέλη, διαφωνούμε με τον τρόπο που έχει μελετηθεί και δεν αποδεικνύει ότι είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος βοήθειας στις βορειότερες χώρες, στην περίπτωση που η Ρωσία διακόψει το φυσικό αέριο» τόνισε.

«Εμείς προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας πάρα πολύ μέσω των υποδομών μας στη Βουλγαρία με LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο). Η Ελλάδα εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και φυσικό αέριο στην Βουλγαρία» εξήγησε.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, η Ελλάδα φέτος διανύει τουριστική σεζόν με αφίξεις ρεκόρ ή έσοδα ρεκόρ ακόμα και σε σχέση με το 2019 έχουμε ανάπτυξη πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης, δουλεύουν οι χαλυβουργίες οι τσιμεντοβιομηχανίες τα εργοστάσια το εμπόριο και αυτό έχει αυξήσει στην κατανάλωση σε σχέση με τα συγκρινόμενα έτη που λέει η Επιτροπή που είναι ο μ.ο των τελευταίων πέντε ετών με χαμηλές καταναλώσεις και χαμηλή δραστηριότητα.

«Το 15% που λένε για την Ελλάδα, και για την Ιταλία και άλλες χώρες, σημαίνει 24% – 25% μείωση φυσικού αερίου» ξεκαθάρισε.

«Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να θωρακίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρα μας και τον εφοδιασμό ακόμα και στο δυσμενέστερο σενάριο, όμως έχουμε πόλεμο» σημείωσε ακόμα ο κ. Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι θα υπάρξουν διορθώσεις όπου έχουν γίνει λάθη σε σχέση με την επιστροφή του Power Pass ενώ την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι κατάλογοι με τις νέες τιμές στην ενέργεια, όπου ο κάθε πάροχος θα αναγράφει πόσο κοστίζει η κιλοβατώρα και πόσο επιδοτεί το κράτος.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ν. Κοτζιά :Η Τουρκία έφτασε σε μια δύο περιπτώσεις πιο κοντά στις κόκκινες γραμμές

Newsroom

Τα ψέματα που σου λένε για τις δίαιτες

Newsroom

«Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» στο Θέατρο Χυτήριο

Newsroom