ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΟικονομία

Σοκαριστικές είναι οι προβλέψεις της (ΕΙΑ): Οι ΗΠΑ προβλέπουν το πετρέλαιο να κυμαίνεται πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Σοκαριστικές είναι οι προβλέψεις της (ΕΙΑ): Οι ΗΠΑ προβλέπουν το πετρέλαιο να κυμαίνεται πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι 

H EIA αύξησε την προβλεπόμενη τιμή του Brent στα 116 δολάρια ανά βαρέλι για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 – Οι τιμές λιανικής της βενζίνης φέτος προβλέπεται να είναι οι υψηλότερες από το  2014

Σοκαριστικές είναι οι προβλέψεις της Διοίκησης Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ) των ΗΠΑ για την πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως αποτυπώνονται στην τελευταία της έκθεση, υπό τον τίτλο «Βραχυπρόθεσμη Ενεργειακή Προοπτική Μαρτίου 2022».

Η έκθεση σημειώνει ότι η απότομη άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου αντανακλά τον αυξημένο γεωπολιτικό κίνδυνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς και την αβεβαιότητα σχετικά με το πώς οι ανακοινωθείσες και οι πιθανές μελλοντικές κυρώσεις ενδέχεται να επηρεάσουν τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.

Για την πορεία το τιμών στο άμεσο μέλλον, η αμερικανική υπηρεσία αύξησε την προβλεπόμενη τιμή του Brent στα 116 δολάρια ανά βαρέλι για το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Σε ό,τι αφορά την τιμή της βενζίνης στο πρατήριο, η εκτίμηση είναι κατά μέσο όρο στα 4,10 δολάρια ανά γαλόνι (στο αμερικανικό σύστημα) κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η τιμή αυτή είναι σχεδόν διπλάσια από εκείνη του 2020, το θετικό όμως είναι ότι η υπηρεσία προβλέπει μείωση κατά το υπόλοιπο του έτους.

Στο σύνολο του έτους η λιανική τιμή της βενζίνης θα είναι κατά μέσο όρο 3,79 δολάρια το γαλόνι. Εάν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί θα είναι η υψηλότερη μέση τιμή από το 2014.

Σε ό,τι αφορά το αμερικανικό αργό τύπου WTI, αυτό αναμένεται επίσης να παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια κατά το β’ τρίμηνο, και συγκεκριμένα στα $113 το βαρέλι κατά μέσο όρο.

Η ΕΙΑ σημειώνει ότι η πρόβλεψή της υπόκειται σε αυξημένα επίπεδα αβεβαιότητας λόγω διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω εισβολής στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις κυρώσεων, τη ρωσική παραγωγή πετρελαίου και την παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου. Παρόμοιοι παράγοντες θα μπορούσαν να ασκήσουν πρόσθετη ανοδική πίεση στις τιμές του αργού πετρελαίου.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Αύξηση 13% παρουσίασε η ανεργία τον Ιούλιο συγκριτικά με πέρυσι

Newsroom

Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ με νομοθετική ρύθμιση – Διαγράφεται ο Ζαγοράκης από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Newsroom

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών έξω από τη Βουλή