ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Στα χνάρια της μνήμης του Γιώργου Μανιατάκη

Στα χνάρια της μνήμης του Γιώργου Μανιατάκη

Από τις  Εκδόσεις  Αγγελάκη  κυκλοφορεί το βιβλίο «Στα χνάρια της μνήμης του Γιώργου Μανιατάκη»

 

Δυο οικογένειες, και οι δυο διωγμένες από τον τόπο τους για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, συναντιούνται σε μια φτωχογειτονιά του  Πειραιά.

Αφού συνδεθούν με φιλικούς δεσμούς ο έρωτας των παιδιών τους θα τους δέσει και με ακατάλυτους.   Με φόντο τα ιστορικά γεγονότα και τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις που συγκλονίζουν τον τόπο, όπως η δικτατορία Μεταξά, ο πόλεμος, η κατοχή, ο εμφύλιος, οι ήρωες περνούν διά πυρός και σιδήρου προσπαθώντας να επιβιώσουν και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Οικογένειες διαλύονται, άνθρωποι στέλνονται στην εξορία και άλλοι ανεβαίνουν στο βουνό.  Μίση και πάθη σιγοβράζουν, έρωτες φουντώνουν ενώ  γίνονται προσπάθειες να καλυφτούν   μυστικά και λάθη. Οι ήρωες αναμετρούνται με τις προσωπικές τους ευθύνες, τα ελαττώματα  και τις αδυναμίες τους. Ένα μυθιστόρημα-ποταμός που εκτυλίσσεται στη Σμύρνη, στον Πειραιά, στην Αθήνα, στην Αλεξάνδρεια, στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη και στο Μπουένος Άιρες, με κυρίαρχα τα πάθη και τα λάθη.  

 

Mέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.  

Γεννημένος στον Πειραιά, μετά την ολοκλήρωση των  σπουδών του στη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση εισάγεται  στην Ανωτάτη Σχολή των Καλών Τεχνών και στα εργαστήρια του Νικολάου και του Γραμματόπουλου. Συγχρόνως  παρακολουθεί προγράμματα Art & Design στις σχολές Βακαλό, Δοξιάδη και στο Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών.  Την ίδια χρονική περίοδο γράφει διηγήματα  και ποίηση που δημοσιεύονται στα  λογοτεχνικά περιοδικά  της εποχής «ΝΩΕ», «Τραμ» και «Λωτός».  Μετά το τέλος των σπουδών του στην ΑΣΚΤ  φεύγει για το Marburg της Γερμανίας όπου παρακολουθεί σεμινάρια χρωματολογίας  και διαφορές τεχνικές πάνω στη θαλασσογραφία, στη σχολή τέχνης του Marburg. Συγχρόνως εργάζεται στο εικαστικό κέντρο της πόλης όπου υπάρχουν και έργα του. Εκείνη την περίοδο άρχισε να ασχολείται πιο εντατικά με τη λογοτεχνία με έναν κύκλο ποιημάτων και νουβέλες. Όμως οι υποχρεώσεις του στην τέχνη του χρωστήρα, οι διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό δεν του επέτρεψαν να δώσει περισσότερο χρόνο  στη γραφή,  κάτι που έγινε μετά το 2012.  

Η περίοδος  2015-2019 ήταν η πιο παραγωγική. Έγραψε  τρία μυθιστορήματα,  δεκαεπτά διηγήματα και δύο ποιητικές συλλογές.  Ακόμα, έχει πάρει μέρος σε μαθήματα σκηνοθεσίας, κριτικής και θεατρικής γραφής ενώ έχει παρακολουθήσει  μαθήματα ελληνικής λογοτεχνίας και  επιμέλειας κειμένων στο ΕΚΠΑ. 

 

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ 

ΝΕΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

 

Όλα τα πεδία να συμπληρώνονται με πεζοκεφαλαία ώστε να διακρίνονται οι τόνοι

Το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα  EAN EINAI ΞΕΝΟΣ να γράφεται και με λατινικά στοιχεία

 

Εκδοτικός Οίκος Εκδόσεις Αγγελάκη
ISBN 978-960-616-124-7
Τίτλος Στα χνάρια της μνήμης
Υπότιτλος
Τίτλος Πρωτοτύπου
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Γλώσσα από την οποία έγινε η Μετάφραση
Συγγραφέας (Ελληνικά) Γιώργος Μανιατάκης
Συγγραφέας (Λατινικά)
Μεταφραστής
Άλλοι Συντελεστές
(Σημειώστε Και Ιδιότητα)
Θέμα (Γενική Κατηγορία π.χ. Μυθιστόρημα, Ποίηση)   μυθιστόρημα
Τιμή Πώλησης €  14
Με ή Χωρίς ΦΠΑ  με ΦΠΑ
Συντελεστής ΦΠΑ%  6%
Μήνας / Έτος 1ης Έκδοσης  2020
Μήνας / Έτος Τρέχουσας Έκδοσης
Αριθμός Έκδοσης
Είδος:   Βιβλίο, Άλλο  Βιβλίο
Εξώφυλλο 

(Σκληρό, Μαλακό, Πανόδετο..)

Μαλακό
Αριθμός Σελίδων 508
Διαστάσεις (Ύψος X Πλάτος) Cm 14×21
Βάρος (gr)
Ονομασία Σειράς 
Αριθμός Βιβλίου στη Σειρά

Related posts

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ….

Ρατσιστικές δηώσεις Α.Βατόπουλου: «Ο ανεμβολίαστος δεν θα πάει πουθενά την Πρωτοχρονιά – Δεν θα τον καλέσουμε»

Newsroom

Οι στιγμές αναζήτησής μας μπορούν να είναι από τις καλύτερες στη ζωή μας!