ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Σταϊκούρας ενισχυμένο το Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα gov.gr για νέα αίτηση Ποιοι οι δικαιούχοι

Σταϊκούρας ενισχυμένο το Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα gov.gr για νέα αίτηση Ποιοι οι δικαιούχοι

Επεκτείνεται για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο το Fuel Pass 2, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

 

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα καύσιμα, με το ενισχυμένο Fuel Pass που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, όσοι επιλέγουν ψηφιακή χρεωστική κάρτα το ποσό προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν σήμερα ενώ δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια οδηγοί.

Fuel Pass 2: Τα ποσά για το επίδομα βενζίνης

  • Σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα
  • Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.

«Συνεπώς η επιδότηση καυσίμου ανέρχεται σε 44 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή και 56 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή», υπογράμμισε ο υπουργός.

 

Για το diesel η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα gov.gr για νέα αίτηση

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών, όπως ήταν και το Fuel Pass 1, με δηλωθέν εισόδημα 2021 έως 30.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε μέλος και μέχρι 45.000 ευρώ.

Για να δοθεί η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα gov.gr όπως την προηγούμενη φορά. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τέλος Ιουλίου. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για να πάρει κάποιος το επίδομα βενζίνης δεν πρέπει να οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

«Το Fuel Pass απευθύνεται σε περισσότερους καθώς κάναμε πιο δίκαια τα εισοδηματικά κριτήρια. Οι πολίτες έχουν εξοικείωση με την υφιστάμενη πλατφόρμα και θα μπορούν εύκολα να την χρησιμοποιήσουν. Πώς μπορούμε και δίνουμε αυτή την πρόσθετη βοήθεια; Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν πολύ υψηλός το 2021, παρά την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης. Η ανάπτυξη αυτή είναι ποιοτική καθώς στηρίζεται κυρίως σε επενδύσεις και εξαγωγές. Ταυτόχρονα έχουμε και μια πολύ σημαντική μείωση της ανεργίας και αυτό επίσης μας δίνει καλύτερη πρόβλεψη για τα δημοσιονομικά περιθώρια του 2022», τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Και πρόσθεσε: «Τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό δείχνουν πολύ καλή πορεία για Απρίλιο και Μάιο. Είναι πολύ σημαντικό ότι η πορεία είναι ποιοτική. Στηρίζονται κυρίως σε αύξηση του κατά κεφαλήν εσόδου ανά τουρίστα. Όλα αυτά γίνονται παρά τις τεράστιες εξωγενείς πιέσεις που αντιμετωπίζουμε και επιδρούν αρνητικά στο ΑΕΠ. Ο εισαγόμενος πληθωρισμός που οφείλεται στις αυξήσεις των διεθνών πηγών μας μειώνει το ΑΕΠ. Αυτές οι μειώσεις δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, δεν μπορούμε να επιδράσουμε, ούτε καν η ΕΕ ή οι ΗΠΑ».

Related posts

Βασίλης Τσιάκος Δήμαρχος Καρδίτσας: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία – Το 112 δούλεψε ελάχιστα»

Newsroom

Μητσοτάκης: Απόλυτα ικανοποιημένοι από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Newsroom

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε ετοιμότητα οι δήμοι της Αττικής – Xιονίζει σε Πάρνηθα, Ερυθρές, Βίλια

Newsroom