ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΚοινωνίαΟικονομίαΡοή Ειδήσεων

Στη Γερμανία ανοίγουν νέες λιγνιτικές μονάδες…

Στη Γερμανία ανοίγουν νέες λιγνιτικές μονάδες…και εμείς εδώ πληρώνουμε φόρους και μας αναγκάζουν να τις κλείσουμε!!!

Πριν σχεδόν από ένα χρόνο στην Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο στην περιοχή του Ντίσελντορφ, στις 3/7/2020  μπήκε σε πλήρη εμπορική λειτουργία μια νέα ανθρακική μονάδα εγκατεστημένης ισχύος 1.100 MW, γνωστή ως Datteln IV. 

Ενώ ακόμη και σήμερα η Γερμανία συνεχίζει να μας κουνάει το δάχτυλο να μας επιβάλει πρόστιμα για αρκετά θέματα που αφορούν  της ενέργειας…είναι γνωστό σύμφωνα με το εθνικό της ενεργειακό σχέδιο θα καταργήσει τις λιγνιτικές μονάδες το 2038..!!!

Μάλιστα  έβγαλε η Γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωση ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα… Αναφερόμενη στην λειτουργία του νέου λιγνιτικού σταθμού τονίζοντας, πως θα ήταν υπέρογκα  τα ποσά των αποζημιώσεων που θα πλήρωνε  σε περίπτωση μη λειτουργίας της νέας μονάδας Datteln IV .
Εδώ  όμως στην Ελλάδα η Κυβερνήσεις μας τους έχει πιάσει όμως μια πρεμούρα να κλείσουμε….εδώ και τώρα άμεσα τις λιγνιτικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας. Και να γεμίσουμε την χώρα με γερμανικά αιολικά πάρκα ! Βλέπετε οι ξένοι επενδυτές σκέφτονται για εμάς πριν από εμάς και ενδιαφέρονται για το καλό μας και για το καλό της Ελλάδας μας !!


Όπως γίνεται στα περισσότερα σοβαρά θέματα στη χώρα μας, βαδίζουμε χωρίς στόχους και σχέδιο με μια κοντόφθαλμη, στρατηγικά ανερμάτιστη λογική προστατευτισμού και αδυνατώντας να «διαβάσουμε» τις εξελίξεις, προδιαγράψαμε το χειρότερο δυνατό σενάριο για την περιοχή μας…. Το άμεσο και οριστικό κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας

 

Και τώρα  έρχονται αυξήσεις στο ηλεκτρικό έως  και 50%

 

 

Related posts

Πρόεδρος του ΣΜΕ κ. Αθ.Κεφάλας: Από το 7ο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών – «Η εξέλιξη του πολιτισμού μας είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την αξιοποίηση των ορυκτών πρώτων υλών»

Στα θρανία επιστρέφουν οι δικαστές για τις υποθέσεις οικογενειακών διαφορών

Newsroom

Αν. Ξανθός:Το κόστος περίθαλψης των Ευρωπαίων που επισκέπτονται τη χώρα μας δεν επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους

Newsroom