Κοινοποιείστε το άρθρο

Στην Αθήνα οι Αγρότες: Σε εξέλιξη αυτην την ώρα το πανελλαδικό αγροτικό Συλλατήριο

Οι αγρότες ζητούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων αλλά και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών  με περισσότερους από 500 αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και παραγωγούς λαϊκών αγορών να συμμετέχουν στην κινητοποιήση.

Από το πρωί, λεωφορεία που μετέφεραν αγρότες από την Μακεδονία, την Λάρισα, την Βοιωτία και άλλες πόλεις, έφτασαν στην Αθήνα ενώ στη 1 το μεσημέρι οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατεία Βάθη.

Οι αγρότες σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή ενώ η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Μάρνης, από το ύψος της Αριστοτέλους έως την Καρόλου, και στα δύο ρεύματα καθώς και στην οδό Λιοσίων, από την Μάγερ έως την Ιουλιανού.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Ωστόσο, οι λαϊκές σήμερα και αύριο θα παραμείνουν ανοιχτές.

Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνό, αγροτικό πετρέλαιο καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα παραγωγής και πρώτες ύλες.

Στην πλατεία Βάθη έχουν παραταχθεί και πέντε τρακτέρ για τα οποία το συντονιστικό των αγροτών έλαβε άδεια από την αστυνομία προκειμένου να κατέβουν συμβολικά στο συλλαλητήριο.

Οι αγρότες διεκδικούν

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

* Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θα στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν τα παρατάμε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γιατί η ζωή μας ανήκει» δηλώνει από την πλατεία Βάθης και το συλλαλητήριο των αγροτών, ο Άρης Πολυγένης, εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο