ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Στην Ελλάδα φτάνουν το επόμενο 10ημερο 5.000 χάπια της Merck και στις αρχές Μαρτίου το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Στην Ελλάδα φτάνουν το επόμενο 10ημερο 5.000 χάπια της Merck και στις αρχές Μαρτίου το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Μετά τα μονοκλωνικά στη μάχη με τον κορωνοϊό μπαίνουν και τα δύο χάπια για τα οποία έχει ήδη ανάψει το «πράσινο φως» για τη χορήγησή τους.

 

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο «Σωτηρία» αποκάλυψε ότι θα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα έχουμε και τα δύο χάπια στη διάθεσή μας. Εχτές, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε 5.000 χάπια της Merck και στις αρχές Μαρτίου το χάπι της Pfizer. Και τα δύο χάπια θα χορηγούνται μέσα στις πρώτες ημέρες σε ασθενείς που νοσούν βαριά προκειμένου να μη χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Το χάπι της Merck λέγεται «Lagevrio» και αν χορηγηθεί μέσα στις πρώτες 5 ημέρες, οι μισοί από τους ασθενείς που νοσούν βαριά δε θα χρειαστούν νοσηλεία. Το χάπι της Pfizer λέγεται «Paxlovid» και αν αντίστοιχα χορηγηθεί μέσα στο πρώτο πενθήμερο, οι 9 στους 10 ασθενείς που νοσούν βαριά δεν θα χρειαστεί να μπουν στο νοσοκομείο. Και τα δύο χορηγούνται δύο φορές την ημέρα με δοσολογία τρία χάπια της Pfizer και δύο της Merck.

 Το χάπι της Pfizer μπλοκάρει την ανάπτυξη του ιού και χορηγείται μαζί με αντιϊκό φάρμακο, και εκείνο της Merck επιφέρει τυχαίες μεταλλάξεις του ιού. Και τα δύο δεν είναι απίθανο να προκαλέσουν ήπιες παρενέργειες, ενώ οι επιστήμονες τονίζουν ότι το ισχυρότερο όπλο στα χέρια μας είναι το εμβόλιο.

 

 

Related posts

Πίεση στα μάτια: Συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε

Κατακράτηση υγρών : Και με ποιες τροφές αντιμετωπίζεται ;

Newsroom

Ισαάκ Αγιορείτης Μοναχός : ΠΩΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΝΟΜΙΜΑ ΕΝΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Newsroom