ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚοινωνία

Στην Ιταλία άνοιξαν την εστίαση σε όλες σχεδόν τις περιφέρειές της υπό τον φόβο οικονομικής κατάρρευσης 

Στην Ιταλία άνοιξαν την εστίαση σε όλες σχεδόν τις περιφέρειές της υπό τον φόβο οικονομικής κατάρρευσης 

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν έχει μάλλον πρόβλημα να τους στείλουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων!

 

Ο φόβος της οικονομικής κατάρρευσης του τομέα της εστίασης(και στυλοβάτη του τουρισμού) η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργήσουν και πάλι καταστήματα, καφέ μπαρ και εστιατόρια σε όλες σχεδόν τις περιφέρειές της.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο κλάδος αντιμετωπίζεται με “ειρωνίες” περί παράδοσης κλειδιών κάτι που απελπισμένοι επιχειρηματίες κάνουν καθώς έχουν πληγεί από το πολύμηνο lockdown, το οποίο έρχεται σε συνέχεια της πρώτης καραντίνας.

Το συγκεκριμένο γεγονός οφείλεται στην μείωση του δείκτη μετάδοσης του ιού αλλά και στα συνεχή αιτήματα εμπόρων και επιχειρηματιών, πολλοί από τους  οποίους βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Αρκετοί ειδικοί, πάντως, όπως ο Βάλτερ Ριτσάρντι, σύμβουλος  του ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο  Σπεράντσα προβλέπουν ότι σε δυο με τρεις εβδομάδες τα κρούσματα είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν και πάλι με υποχρεωτική λήψη νέων, αυστηρών μέτρων σε ένα μήνυμα “τρόμου”.

Η συντηρητική παράταξη με επικεφαλής της Λέγκας από τη μεριά της τάσσεται υπέρ της σχεδόν απεριόριστης λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων και τονίζει: «Οι πολίτες γεμίζουν πεζοδρόμια και μαγαζιά. Από την κυβέρνηση τους είπαν ότι επιτρέπεται, δεν παραβιάζουν κανένα νόμο».

Στο μεταξύ ιδιοκτήτες καταστημάτων -και στην κεντρικότατη περιοχή της Φοντάνα Ντι Τρέβι της Ρώμης- καταγγέλλουν ότι η μαφία, επωφελούμενη της πρωτοφανούς αυτής οικονομικής κρίσης τους πιέζει συνεχώς να πουλήσουν τα μαγαζιά τους! (τα αποτελέσματα της επίμονης καραντίνας οδηγεί στην καταστροφή της μεσαίας τάξης και των οικογενειακών επιχειρήσεων)

Όσοι μπορούν αντιστέκονται, αλλά όπως υπογραμμίζει και ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο με τον τρόπο αυτό ντοπάρεται όλη η αγορά και η επιβίωση των υγιών επιχειρήσεων, γίνεται όλο και πιο δύσκολη διότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν όσους ξεπλένουν συνεχώς βρώμικο χρήμα.

Related posts

«Πάμε Επίδαυρο», εύκολα και φτηνά με το Εθνικό Θέατρο

lockdown τέλος: Ανοίγει η εστίαση με τραπέζια έξω τον Απρίλιο

Μπενιέ Σουφλέ με Μπακαλιάρο του Γιώργου Τσελεμεντέ

Newsroom