ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνίαΡοή Ειδήσεων

Στην τελική ευθεία είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Στην τελική ευθεία είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού – καφές και ψώνια χωρίς «σκανάρισμα» για ανεμβολίαστους

Στην τελική ευθεία δείχνει να οδεύει η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ταυτόχρονα η χαλάρωση των μέτρων κυρίως για τους ανεμβολίαστους.

Το σχέδιο θέλει τα μέτρα να αίρονται μέσα στον Απρίλιο και να επανεξετάζονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο – Αστάθμητος παράγοντας στο μεσοδιάστημα αυτό μία νέα μετάλλαξη

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σύμφωνα με πληροφορίες του greekaffair.news από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το πιστοποιητικό νόσησης και το υποχρεωτικό rapid test για ανεμβολίαστους μόνο στους εξωτερικούς χώρους εστίασης αλλά και στα καταστήματα λιανικής.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως υπάρχει μεγαλό ιικό φορτίο σε πολλές πόλεις της χώρας, ενδεχομένως το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού πάρει μετάθεση για την Πρωτομαγιά.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους σε εξωτερικούς μόνο χώρους χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικού αλλά και να ψωνίζουν επίσης ελεύθερα, χωρίς «σκανάρισμα». Η άρση των μέτρων δρομολογείται και εξαιτίας της έναρξης της τουριστικής περιόδου όπου, αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας εκατομμύρια τουρίστες.

Self test στα σχολεία και μάσκες

Όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Απριλίου τα δύο self test θα γίνουν ένα για κάθε μαθητή σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όπως έχει γράψει επανειλημμένα το Dnews, η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τα self test στα σχολεία. Πότε όμως θα γίνει αυτό; Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, αναφέρουν ότι τα self test στους μαθητές θα καταργηθούν ακριβώς μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός προ ημερών από τη Σύρο είχε προαναγγείλει το τέλος της μάσκας στα σχολεία. Εφόσον δεν σημειωθεί ραγδαία αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες, οι μαθητές αναμένεται να πετάξουν τις μάσκες 20-25 μέρες πριν το τέλος των μαθημάτων.

Rapid test εργαζομένων

Μπορεί να βαίνουμε προς κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, της μάσκας στα σχολεία και των self test αλλά, τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων θα αργήσουν να καταργηθούν. Και αυτό γιατί, τόσο η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων όσο και η κυβέρνηση θεωρεί πως οι χώροι εργασίας παραμένουν εστίες υπερμετάδοσης κορονοϊού και ως εκ τούτου, το υποχρεωτικό rapid test σε ανεμβολίαστους θεωρείται ένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό μετάδοσης εντός της εργασίας.

 

Related posts

Μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο εκθέτει πλήρως τους «ειδικούς»: Καλύτερη η φυσική ανοσία από την εμβολιαστική

Newsroom

Μάσκα παντού και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας – Πού ισχύουν τα νέα μέτρα

Newsroom

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αλιβιζάτου σήμερα το απόγευμα στη σκιά της αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη

Newsroom