ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Θεολογικά & εκκλησιαστικά θέματαΟρθοδοξία

Στις 3 Μαϊου η Μητρόπολη Αθηνών: Υποδέχεται την ιερέα θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» του Αγίου Όρους

Άξιον Εστί- εικόνας της Παναγίας

Στις 3 Μαϊου η Μητρόπολη Αθηνών: Υποδέχεται την ιερέα θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» του Αγίου Όρους  προς προσκύνηση και ενίσχυση των Ελλήνων– Δείτε όλο το πρόγραμμα

 

 

Την Τετάρτη 3 Μαϊου 2023 θα πραγματοποιηθεί τελικά η Υποδοχή της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας του “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”, από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην Αθήνα.

Να αναφερθεί ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στις 8 Μαρτίου 2023 με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, Αποφάσισε την Αναβολή της Ελεύσεως της Εικόνος στις 15 Μαρτίου 2023 λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του   www.greekaffair.news  την περασμένη Εβδομάδα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Αντιπροσωπεία του Αγίου Όρους σχετικά με την Έλευση της Ιεράς Εικόνος.

Μετά από ολιγόωρη συζήτηση που έγινε, οι δύο πλευρές Αποφάσισαν πως η Έλευση της Ιεράς Εικόνος του “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” να πραγματοποιηθεί στις 3 Μαϊου 2023.

Η Υποδοχή θα γίνει με Τιμές Αρχηγού Κράτους στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και παρουσία Κληρικών Μοναχών Πατέρων και πιστών.

 

Το  επίσημο Πρόγραμμα της Ελεύσεως της Ιεράς Εικόνας  “ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” είναι το παρακάτω σύμφωνα και με την επίσημη εγκύκλιο που μας έστειλε η αρχιεπισκοπή Αθηνών 

 

 

Πηγη www.greekaffair.news

 

Related posts

Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία; Απαντάει ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης (Video)

Άγιος Ευθύμιος: Τιμάται σήμερα 20 Ιανουαρίου από την ορθοδοξία

Διδαχές Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου : «Πώς να την παρακαλέσω με άδεια χέρια;»