ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Στις φλόγες εδώ και 8 ημέρες το δάσος της Δαδιάς – Γιατί δεν ρίχνουν επιβραδυντικό υγρό τα Air Tractors

Ανυπεράσπιστο το δάσος της Δαδιάς, καίγεται επί 8 ημέρες – Γιατί δεν ρίχνουν επιβραδυντικό υγρό τα Air Tractors

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και έβαλε 42 βουλευτές του να καταθέσουν ερώτηση για τα πολυδιαφημισμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors, ήταν η πληροφορία που έφτασε στην Κουμουνδούρου, ότι τα συγκεκριμένα αεροπλάνα δεν εστάλησαν στον Έβρο για ρίψη επιβραδυντικού λόγω «ανωτέρας βίας», αφήνοντας ανυπεράσπιστο το δάσος της Δαδιάς από τις φωτιές μαίνονται για όγδοη συνεχόμενη μέρα.

Σύμφωνα με την εικόνα που δόθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν χρησιμοποιήθηκαν στον Έβρο τα Air Tractors που μισθώθηκαν με μη διαυγή διαδικασίες, καθώς δεν δημοσιοποιήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η μίσθωση τους.

Το επιβραδυντικό υγρό ρίχνεται στα δάση και όχι στις πόλεις! Στην διασπορά που έχουν τα Air Tractors στο νότιο Αιγαίο και με τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν θα θέλανε κάποιες ώρες για να φτάσουν στο Βόρειο Έβρο με ενδιάμεσους σταθμούς και κυρίως χωρίς το επιβραδυντικό υγρό.

Αλλά και όταν τα Air Tractors θα έφταναν στην αεροπορική βάση πλησίον της πυρκαγιάς (βλέπε Αλεξανδρούπολη) θα έπρεπε να μεταφερθεί με άλλο μέσο ( τα C130 που δεν διαθέτουμε ) το υγρό σε αεροδρόμιο της περιοχής, όπου μετά από κάθε ρίψη θα έπρεπε να προσγειώνεται για ανεφοδιασμό.

Και όλα αυτά με τις δυσκολίες επικοινωνίας που έχουν τα συγκεκριμένα αεροπλάνα.
Σύμφωνα με το site της NSPA :

1) Τα 12 Air Tractors που διαθέτουν πλωτήρες νοικιάστηκαν προς 1,62 εκατομμύρια ευρώ το κάθε ένα. Συνολικά η επινοικίαση των 12 κόστισαν 19,5 εκατομμύρια ευρώ.

2) Τα 5 Air Tractors που μπορούν να φέρουν επιβραδυντικό υγρό νοικιάστηκε 960 χιλιάδες ευρώ το κάθε ένα. Συνολικά 4,8 εκατομμύρια ευρώ

 

Related posts

Σιτάρι: Επικίνδυνη μείωση αποθεμάτων στην Ελλάδα

Newsroom

 Στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα

Newsroom

Με άρωμα εκλογών η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ – Κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου

Newsroom