ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Στο νοσοκομείο Μεταξά ακυρώνονται χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Στο νοσοκομείο Μεταξά ακυρώνονται χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Προβλήματα έχει προκαλέσει στο νοσοκομείο «Μεταξά» η έλλειψη αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται τα χειρουργεία και να εξηπυρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά.

 Από τους 12 αναισθησιολόγους έμειναν μόνο τέσσερις και από τα έξι χειρουργικά τραπέζια λειτουργεί μόνο το ένα. Πλέον, το νοσοκομείο είναι σε θέση να εξυπηρετήσει μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

 «Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά το Πάσχα.

Αρχίσανε κάποιες μετακινήσεις αναισθησιολόγων στα νησιά για να καλύψουν τις ανάγκες εκεί, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν οι πέντε από τους 12 αναισθησιολόγους. Έμειναν επτά, η μία αναισθησιολόγος διορίστηκε σε κάποιο νοσοκομείο, έμειναν έξι. Από τους έξι αποφασίσαμε να δουλέψουμε τα τρία χειρουργικά τραπέζια και πριν από 15 μέρες η μια αναισθησιολόγος πήρε αναρρωτική. Μετά από λίγες μέρες μας ήρθε μήνυμα πως έφυγε άλλη μία αναισθησιολόγος για την Λήμνο», είπε ο Παύλος Σαρώφ, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Μεταξά.

Το πρόβλημα είναι και γενικό, υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων σε όλη την ευρώπη.

Η ειδικότητα αυτή είναι κλειστή και υπάρχει πρόβλημα. Πλέον υπάρχει μόνο ένα χειρουργικό τραπέζι. Το πρόβλημα, όπως τόνισε ο κ. Σαρώφ, είναι ότι το τελευταίο δεκαήμερο αυτό το μοναδικό τραπέζι μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τα έκτακτα περιστατικά. «Τις εξειδικευμένες επεμβάσεις που κάνουμε δεν θα μπορούμε να τις κάνουμε, με αποτέλεσμα όσοι έρχονται και αποζητούν θεραπεία θα πρέπει να περιμένουν. Αυτό είναι άσχημο. Επίσης, παίζεις με την ψυχολογία των αρρώστων κιαι τη δική μας, γιατί δεν ξέρουμε τι να τους πούμε», κατέληξε.

Related posts

Καμπανάκι Λέκκα για κίνδυνο κατολισθήσεων με την επερχόμενη καταιγίδα Elias

Νηστίσιμο Πρασοσέλινο αλάδωτο συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

«Άγιος Παΐσιος – από τα φάρασα στον ουρανό»: Ο Αρσένιος κατατάσσεται στον στρατό και παίρνει την ειδικότητα του ασυρματιστή