ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΑμεΑ

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

amea

 

Κόβουν στο μισό τις αναπηρικές συντάξεις!

Δεν έφτανε ο ασφαλιστικός νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου, ήρθε και το προσύμφωνο της Μάλτας να αποτελειώσει όσους λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις. Οι δανειστές συνεχίζουν να απαιτούν σκληρά μέτρα και περικοπές ακόμη και από ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων.

Επιμελώς… κυβέρνηση και Υπουργείο Εργασίας αποκρύπτουν τι έχουν συμφωνήσει με το Κουαρτέτο στη Μάλτα, σχετικά με το μέλλον όσων λαμβάνουν συντάξεις χηρείας, αναπηρικές και επιδόματα. Μπορεί το δεδομένο να είναι ότι, θα «ψαλιδιστούν» το 2019  όλες οι συντάξεις κατά 1,8 δις ευρώ, και η προσοχή να έχει γενικά στραφεί στην προσωπική διαφορά παλαιών συνταξιούχων, ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς τους συνταξιούχους είναι και ειδικές, ευαίσθητες κατηγορίες που οι εκάστοτε κυβερνήσεις μέχρι χθες συνήθιζαν να προστατεύουν!

Η τωρινή κυβέρνηση  φρόντισε να αφήσει «εκτεθειμένους» όσους λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις, αφού τους «θυσίασε» στο βωμό των απαιτήσεων των δανειστών… Τα «ψαλίδια» που έρχονται δεν κάνουν διακρίσεις. Οι περικοπές αφορούν σε όλους, και μάλιστα αγγίζουν τεράστια ποσοστά.

Απανωτές οι περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπέγραψε το Υπουργείο Εργασίας, οι αναπηρικές κόβονται κατά τουλάχιστον 37%. Μάλιστα, αυτοί που θα «πληρώσουν τη νύφη» είναι κυρίως όσοι υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση μετά την ψήφιση του νόμου, δηλαδή μετά τις 13 Μαΐου του 2016.

Πώς θα δίνονται

1. Όσοι έχουν αναπηρία έως 49,99% θα λαμβάνουν το 40%
2. Όσοι έχουν από 50% έως τις 66,69%, το 50% της σύνταξης

3. Με αναπηρία από 67% έως 79,99% θα παίρνουν το 75%

4. Το 100% της σύνταξης θα δίνεται μόνο στους βαριά ανάπηρους από 80% και άνω

Και σα να μην έφταναν αυτές οι μειώσεις, στο πλαίσιο της πολιτικής, προσυμφωνίας Κουαρτέτου-δανειστών στη Μάλτα, «κλείδωσαν» περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, οι οποίες θα αγγίξουν και τις προσωπικές διαφορές στις αναπηρικές συντάξεις. 

 

Αμέλια Αναστασάκη

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

ΟΗΕ: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κραυγή απόγνωσης από γονέα με μικρό παιδί ΑμεΑ: Eμείς οι γονείς πού έχουμε παιδιά με αναπηρία, είμαστε πάρα πολλοί αλλά αόρατοι!

Newsroom

Για άλλη μια φορά το ελληνικό κράτος απαξίωσε τα ΑμΕΑ: Χαλασμένο το αναβατόριο για τα Άτομα με ειδικές Ανάγκες στην Ακρόπολη