ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Στροφή 180 μοιρών κάνει η Κυβέρνηση: Oι παράνομοι «μετανάστες» που έφτασαν από την Τουρκία τον Μάρτιο έχουν πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου

Στροφή 180 μοιρών κάνει η Κυβέρνηση όπως αποκαλύφθηκε:οι «μετανάστες» που έφτασαν παράνομα από την Τουρκία τον Μάρτιο έχουν τώρα πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου

Μάνος Λογοθέτης, γραμματέας για την αρχική υποδοχή των “μεταναστών” στο Υπουργείο Εσωτερικών αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξη στη Γερμανική Welt : Οι παράνομοι μεταναστες έχουν πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου…

 

Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η κυβέρνηση της Αθήνας ανακοίνωσε ότι οι παράνομα εισερχόμενοι “μετανάστες” θα απελαθούν αμέσως. Τώρα η WELT διαπίστωσε αποκλειστικά: Οι “μετανάστες” έχουν πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου…

Ήτα νένα από τα πιο ριζοσπαστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική για τους “παράνομους μετανάστες” και τη μετανάστευση τα τελευταία χρόνια: όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα παράνομα από την Τουρκία θα στερηθεί το δικαίωμα να ζητήσει άσυλο. Θα απελαθούν αμέσως στην Τουρκία ή στις χώρες καταγωγής τους.

 

Με αυτή την ανακοίνωση, η οποία απέρριψε το δίκαιο της ΕΕ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε αναταραχή στην Ευρώπη την 1η Μαρτίου. Ο κανονισμός, όπως ειπώθηκε, αρχικά ισχύει για 30 ημέρες.

Η Αθήνα κάνει μια στροφή: Όπως αποκαλύφθηκε από τους κυβερνητικούς κύκλους, οι “μετανάστες “που έφτασαν παράνομα από την Τουρκία τον Μάρτιο έχουν τώρα πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου.

Από το πρωί της Δευτέρας, περίπου 1.800 άτομα παράνομοι μετανάστες που κρατήθηκαν σε κλειστά στρατόπεδα στη Μαλακάσα κοντά στην Αθήνα και στις Σέρρες κοντά στη Θεσσαλονίκη έχουν ερωτηθεί εάν επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση ασύλου. Μια δεύτερη επιλογή είναι να επιστρέψετε οικειοθελώς στο σπίτι. Στην περίπτωση αυτή, οι αρχές παρέχουν μια εφάπαξ πληρωμή ύψους 2000 ευρώ ανά άτομο.

Σε συνέντευξή του στο WELT, ο Μάνος Λογοθέτης, γραμματέας για την αρχική υποδοχή των “μεταναστών” στο Υπουργείο Εσωτερικών της Αθήνας, επιβεβαίωσε την αποχώρηση από τις προηγούμενες πολιτικές. “Ναι, οι άνθρωποι μπορούν να ζητήσουν άσυλο”, είπε.

Ρόδος -30 Μαρτίου στις 11:13 μ.μ.

Οι τρέχουσες έρευνες του λαού θα διεξάγονται από Έλληνες αξιωματικούς της αστυνομίας, που θα υποστηρίζονται από προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM) και της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κατά τις ώρες αυτές. Η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Ο Αφγανός Τζαλίλ Ναζαρί, ο οποίος ήρθε στη Λέσβο με λαστιχένιο καράβι με τον γιο του τον Μάρτιο και μεταφέρθηκε στη Μαλακάσα, επιβεβαίωσε στο WELT ότι είχε αποκαλυφθεί την Τρίτη ότι μπορούσε να ζητήσει άσυλο. Μέχρι στιγμής, είχε υποθέσει ότι οι ελληνικές αρχές θα προσπαθούσαν να τον απελάσουν το συντομότερο δυνατόν.

“Όταν δηλώσαμε ότι κανείς δεν μπορούσε να υποβάλει αίτηση για άσυλο, βρισκόμασταν σε κατάσταση εθνικής απειλής. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα. Ήταν μια πράξη ακραίας επείγουσας ανάγκης “, δήλωσε ο Λογοθέτης, ο πρώτος γραμματέας ρεσεψιονίστ.

Η απειλή δεν υπάρχει πλέον, οπότε οι ανακοινωθέντες κανονισμοί δεν έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή. “Έχουμε επικριθεί έντονα για τις πολιτικές μας. Μας κατηγορήθηκε ότι ήταν απάνθρωπος “, δήλωσε ο Λογοθέτης,” αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Ευρώπη πρέπει να είναι αρκετά ευγενική ώστε να μας επιτρέψει να λάβουμε εξαιρετικά μέτρα σε μια τέτοια κατάσταση.

Στην Ελλάδα, όλες οι διαδικασίες ασύλου αναστέλλονται επί του παρόντος λόγω της κρίσης του Covid 19 . Τα αιτήματα ασύλου από “μετανάστες” που εκφράζονται στη Μαλακάσα και τις Σέρρες θα υποβληθούν σε επεξεργασία μόνο σε λίγους μήνες.

Μετά την κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, 2174 #παράνομοιμετανάστες  εισήλθαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης τον Μάρτιο, 311 το πέρασαν στα χερσαία σύνορα. Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων αυτών, μεταφέρθηκαν στη Μαλακάσα και τις Σέρρες τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Πηγη welt.de

Related posts

Παραδοχή Μάθιου Νίμιτς: Υπάρχουν ζητήματα στην εμπορική χρήση του ονόματος «Μακεδονία»

Newsroom

Αλ. Τσίπρας για 12 ν.μ.: Τούτη είναι η ώρα να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα

Newsroom

Nέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να επηρεάσει τη χώρα μέχρι την Παρασκευή