ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

STUDIO SIERRA: ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

STUDIO SIERRA, ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Για τη συναυλία:

ΜΑΝΟΣ   ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

ΕΛΛΑΣ   Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

ΚΑΙ

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΘΕΑΤΡΟ

 

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Τραγουδούν

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΛΕΜΙΔΟΥ

 

Το « Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις» και την  Φιλαρμόνια ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ

Καλλιτεχνική διεύθυνση

ΓΙΩΡΓΟΣ   ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

 

Στο στούντιο SIERRA σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, δόθηκε συνέντευξητύπου με τους συντελεστές της συναυλίας: ΜΑΝΟΣ   ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ «ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ» ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΘΕΑΤΡΟ.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο και είναι soldout.

Ομιλητές ο γιος του σύνθετη και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του ρεπερτορίου της συναυλίας Γιώργος Χατζιδάκις, ο μαέστροςΛουκάςΚαρυτινός καιοι ερμηνεύτριεςΕλεωνόρα Ζουγανέλη και Δήμητρα Σελεμίδου.

Ο Γιώργος Χατζιδάκις καλωσορίζοντας,εξήγησε ότι συνεχίζοντας το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, με συμπαραστάτη εδώ και 20 χρόνια τον Λουκά Καρυτινό,επέλεξε το έργο «ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ» που αποτυπώνει την Ελλάδα που ένιωσε και ονειρεύτηκε ο συνθέτης με τη συμβολή της ποίησης σε πέντε τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται ζωντανά, και τέσσερις θεατρικούς κύκλους: Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ, ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ, ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ, ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση για το αίσθημα την αλήθεια και τη ρωγμή στην ερμηνεία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και δήλωσε πως θα υπάρξει και συνέχεια στη πρώτη τους αυτή συνάντηση.

Για τη νεαρότατη Δήμητρα Σελεμίδου,επιφύλαξεεπίσης θερμότατα συναισθήματα στην παρθενική τους αυτή συνάντηση.

Ο Λουκάς Καρυτινός εξομολογήθηκε ότι το έργο του Μάνου Χατζιδάκι ήταν το πρώτο έναυσμα και παντοτινό στην απόφαση του να αφιερωθεί στη μουσική. Κάθε χρόνιο, αυτή η μια ή δυο φορές που παρουσιάζονται έργα του Μάνου Χατζιδάκι είναι οι καλύτερες μέρες του μέσα στη χρονιά. Παρουσίασε το ιστορικό Μουσικό Σύνολο“Μάνος Χατζιδάκις”που συμμετέχει και στηρίζει κάθε παράσταση καθώς και τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη διηγήθηκε τη δική της πλευρά, τη τύχη, την ευτυχία και τη προσήλωση σε αυτή τη συνεργασία, την αγωνία της αλλά και την υπέροχη προσμονή της.«Μπήκα σαν μαθήτρια, καθαρή και ειλικρινής και έτσι θα συνεχίσω, απολαμβάνοντας κάθε λεπτό».

Η Δήμητρα Σελεμίδου στη πρώτη της αυτή παρουσία στο Ηρώδειο και μάλιστα με έργο του Μάνου Χατζιδάκι μόνο ευτυχισμένη νιώθει και αισιοδοξεί να φανεί αντάξια αυτής της συγκλονιστικής πρότασης.

Στο τέλος η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η ορχήστρα μας χάρισαν ένα μικρό απόσπασμα από το έργο, το τραγούδι«ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ».

Related posts

Τι ήταν οι Κλέφτες και τι ήταν οι Αρματολοί το 1821

Newsroom

“Το κασετόφωνο” – Live βραδιά τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουάριου (Δείτε το μενού)

Newsroom

Λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» καλοκαιρινή περιοδεία

Newsroom