ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 24ωρη απεργία σήμερα σε Μετρό και Σιδηρόδρομο

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στον Σιδηρόδρομο και στο Μετρό, όπως έκαναν γνωστό με ανακοινώσεις τους.

 

 

Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά

 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στον Σιδηρόδρομο και στο Μετρό, όπως έκαναν γνωστό με ανακοινώσεις τους.

Μετά την κήρυξη 24ωρης απεργίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, για την «απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών», σε παρόμοια κίνηση προχώρησε και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Στην κήρυξη απεργίας για Πέμπτη 2/3 από τις 6 το πρωί ως τις 12 το βράδυ προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Αθηνών.

Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ):

«Το Σωματείο μας θρηνεί μαζί με όλη την κοινωνία για το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Δεκάδες συνάνθρωποι μας χάθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους και της αδιαφορίας των υπευθύνων.

Χρόνια τώρα το σωματείο μας καταγγέλει τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης και για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης, που αναγκάζουν το υπάρχων προσωπικό σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά με τον ΟΣΕ και όποιος δεν το παραδέχεται απλά εθελοτυφλεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας το θανατηφόρο ατύχημα που έγινε να είναι το τελευταίο.

Διατρανώνουμε την αγανάκτησή μας και κηρύσσουμε

ΑΠΕΡΓΙΑ από τις 06:00 το πρωί έως τις 24:00 το βράδυ για την Πέμπτη 2/3/2023» .

Σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ κάνει λόγο για “αιφνιδιαστική απόφαση του σωματείου” και ζητεί προκαταβολικά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.:

«Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 6 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση σωματείου εργαζομένων αργά το βράδυ της Τετάρτης, να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει στις μετακινήσεις του»

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως αναστέλλονται όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια της Hellenic Train που ήταν προγραμματισμένα για, Πέμπτη 2 Μαρτίου, λόγω απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ως και οι διοικήσεις του συνόλου των πρωτοβαθμίων σωματείων που λειτουργούν στον ελληνικό σιδηρόδρομο, σε έκτακτη συνεδρίασή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισαν ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη, του συνόλου του προσωπικού που απασχολείται σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες.

Η ΠΟΣ σημειώνει, στην προκήρυξή της, πως «η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών. Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων».

«Σήμερα η Σιδηροδρομική οικογένεια είναι φτωχότερη. Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Η επόμενη μέρα είναι ημέρα περισυλλογής και θρήνου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ

Related posts

Να παίρνεις το καλό από τους ανθρώπους και να το μοιράζεις

Newsroom

Τι χρειάζονται οι άνεργοι του ΟΑΕΔ για δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία ΟΑΣΘ

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα στη νέα της έδρα η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Newsroom