ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Συναγερμός για πυρκαγιά στα Μέγαρα: Πλησιάζουν σε σπίτια οι φλόγες στο χωριό Ζάχουλη

Συναγερμός για πυρκαγιά στα Μέγαρα: Πλησιάζουν σε σπίτια οι φλόγες στο χωριό Ζάχουλη

Μάχη με τις φλόγες – Για «ζημιές σε σπίτια στη Ζάχουλη» μιλά ο αντιπεριφερειάρχης – Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

 

Φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 2:00 το μεσημέρι στην περιοχή Βενίζα Μεγάρων, κοντά στο Αλεποχώρι.

 

Η πυρκαγιά άρχισε να επεκτείνεται και απειλεί τα γύρω χωριά, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης γίνεται σε δύσβατη περιοχή. Ο αντιπεριφερειάρχης κάνει λόγο για ζημιές που έχουν υποστεί σπίτια στη Ζάχουλη. Η πυροσβεστική δίνει μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, ωστόσο νέες εστίες ξεπηδούν συνεχώς.

Ο δήμαρχος Μεγαραίων δήλωσε στο Mega ότι οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί, που δεν υπάρχει ορατότητα, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι προσπάθειες εστιάζουν στο να μην περάσει στον δρόμο για το Αλεποχώρι, ωστόσο η φωτιά, σύμφωνα με αναφορές πέρασε στον Πεύκαινα Μεγάρων.

Η κατάσταση είναι δύσκολη,  καθώς οι μαύροι καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την περιοχή, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στα σπίτια του χωριού Ζάχουλη.  Λόγω του θερμικού φορτίου και των καπνών, υπάρχει δυσκολία στην επιχείρηση των εναέριων μέσων.  Την ίδια ώρα, μάχη δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές για να μην ξεφύγει η φωτιά στα Μέγαρα.  Σε ετοιμότητα βρίσκεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Λίγο μετά τις 14:35 το μεσημέρι, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Ζάχουλη μέσω του 112. Όσοι βρίσκονται στον οικισμό, κλήθηκαν να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν.

Στις 16:00 το  μεσημέρι, στην περιοχή επιχειρούν 75 πυροσβέστες δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα. Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα των ΟΤΑ. Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, το ένα για τον συντονισμό, που ωστόσο λόγω του αέρα πραγματοποιούν ρίψεις με δυσκολία. Παράλληλα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται προληπτικά στην περιοχή.

Ήδη από την πρώτη στιγμή έγινε εκτροπή δύο Air Tractores που εκτελούσαν περιπολία και καταφθάνουν ένα Erickson, ένα ΑΒ215 και ακολουθούν 3 CL 215, ενα Erickson και 2 Air tractors.

Related posts

Έρευνα: Το ένα τρίτο των Γερμανών πιστεύει στις θεωρίες συνωμοσίας

Newsroom

Euro 2020: Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Γεράσιμος παπαδόπουλος για σεισμό: «Προειδοποιητικό «καμπανάκι η σεισμική άπνοια στη χώρα μας συνεχίζεται»