ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Συναγερμός για τα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια και τον καπνό

Συναγερμός επικίνδυνα σωματίδια αιωρούνται στον αέρα της Αττικής – Πώς να προστατευτούν οι πολίτες

 

Συναγερμός έχει σημάνει για τα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια και τον καπνό που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα της Αττικής λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Πάρνηθα.

 

Οι καπνοί από τη φωτιά στην Πάρνηθα έχουν σκεπάσει τον ουρανό της Αττικής, με τα επικίνδυνα σωματίδια να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία χιλιάδων πολιτών.

 

«Στις περιοχές που υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση – όχι μόνο στις περιοχές των καμμένων, αλλά και πολύ πιο μακριά – είναι σημαντικό να προστατευτούν οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, πολίτες που έχουν άσθμα, χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια. Καλό θα είναι να φορούν μάσκα, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα έκθεσης», δήλωσε στο MEGA ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

 

Ιδιαίτερα, οι τιμές συγκέντρωσης των επικίνδυνων αυτών σωματιδίων είναι υψηλές στην ατμόσφαιρα της Αττικής και μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα στο καρδειαγγειακό σύστημα, ειδικά εάν η έκθεση στα σωματίδια είναι μεγάλη σε διάρκεια.

 

Εκείνο που συστήνεται είναι η χρήση μάσκας, ο περιορισμός του χρόνου που βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και η απολύμανση του αέρα με φίλτρο στους εσωτερικούς χώρους.

Η συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Αττικής αναναμένεται να είναι αυξημένη μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Related posts

Γνωρίζετε ότι τα λιπαρά γεύματα φέρνουν υπνηλία

Newsroom

Ανεύρυσμα της αορτής: Ο σιωπηλός εχθρός που απειλεί τη ζωή του ανθρώπου 

Newsroom

10 μύθοι για τη δίαιτα, που υποστηρίζουν πως δεν μπορείς να αδυνατίσεις

Newsroom