ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

«Συναντήσεις στην πόλη: οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι δημιουργούν γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης»

«Συναντήσεις στην πόλη: οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι δημιουργούν γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης»

 

Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, ο  Δήμος Αιγάλεω και ο κ. Σπύρος Μερκούρης, Πρόεδρος της οργάνωσης «Ορίζοντες – Ανθρωπιστικές και Πολιτιστικές Δράσεις» συνεχίζει τη δράση ανάδειξης της Ιεράς Οδού με τίτλο: «Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά».  Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκαν δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές δράσεις για την ενημέρωση των μαθητών και την ευαισθητοποίησή τους όσον αφορά την πόλη τους την εξέλιξή της καθώς και τους ανθρώπους της με θέμα: «Συναντήσεις στην πόλη: οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι δημιουργούν γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης» 

Οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν από τις 24/4/2017 έως τις 11/6/2017 και περιελάμβαναν τις εξής δράσεις :

  • «Ας γνωρίσουμε τον τόπο που ζούμε»:

Οι μαθητές του Δήμου Αιγάλεω  κατά τη διάρκεια όλου του μήνα ανέσυραν τις μνήμες που υπάρχουν στους δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, δρόμους, κτίρια) και αναζήτησαν την άυλη κληρονομιά του τόπου τους (τραγούδια, ιστορίες/ μαρτυρίες,  κοινωνικές πρακτικές, τελετουργίες και εορταστικές εκδηλώσεις κλπ)

  • «Χρωματίζοντας το γαϊτανάκι της μνήμης»:
    Οι μαθητές πήραν πινέλα, μπογιές, μαρκαδόρους ή ό,τι άλλο υλικό επιθυμούσαν και καλλιτέχνησαν με αγάπη και κέφι. Τα έργα θα στηθούν και θα εκτεθούν στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στις 27/9/2017

«Ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών ξεκινάει από τα παιδιά»:
Oι μαθητές του 20ου Δ.Σ. Αιγάλεω ζωγράφισαν πάνω σε καμβά διαστάσεων 7.60 Χ 3.90 τη δική τους Γκουέρνικα που στέλνει τα δικά τους μηνύματα και πρεσβεύει τις δικές τους αξίες.  Η δράση πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 29/5 έως την Παρασκευή 2/6/2017 τις πρωινές ώρες στο αμφιθέατρο του 20ου Δ.Σ. Αιγάλεω πόλης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/9/2017 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» του Δήμου Αιγάλεω.

Related posts

O «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»: με τον Θοδωρή Προκοπίου στο θέατρο «Απόλλων» στην Πάτρα

Ο Τρωικός Πόλεμος ήταν η τελική μάχη του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)

Kids Dream Festival: Ένα μαγευτικό παιδικό φεστιβάλ «γεννιέται» στο καταπράσινο Άλσος Στρατού