Κοινοποιείστε το άρθρο

Συνέντευξη Τύπου: Διήμερου Συνεδρίου για την Aποτύπωση των Κοινωνικών Προβλημάτων του Νομού Τρικάλων “Τρίκαλα – Αγάπη – Αρωγή – Αλληλεγγύη”.

O Αστικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος “ΘΕΛΩ” συνδιοργανώνει με το ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΑΚΕΘ) ένα διαφορετικό διήμερο Συνέδριο στα Τρίκαλα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων στις 24 – 25 Νοεμβρίου, με σκοπό την καταγραφή – αποτύπωση – ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών του Νομού Τρικάλων.

Πρώτος στόχος αυτού του Συνεδρίου να αποτυπωθούν οι κοινωνικές ανάγκες ολιστικά και συνολικά, μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων από όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες και Φορείς του Νομού, που θα συμμετάσχουν στο Διήμερο Συνέδριο.

Δεύτερος στόχος,να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις,συνέργειες και δράσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την υλοποίηση του Συνεδρίου, που θα επεξεργαστούν και θα αποτυπώσουν σε συνεργασία μαζί μας έγκριτοι επιστημονικοί φορείς.

Τρίτος στόχος να δημιουργήσουμε ένα “ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ” που θα “ενώσει” σε κοινές συνέργειες Συλλόγους,Φορείς, Οργανισμούς, Επιχειρήσεις και Ενεργούς Πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν ευάλωτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας.

Είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι την δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που διανύει η Χώρα μας,πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε, να συνεργαστούμε αλλά και να “αφουγκραστούμε” την ενεργή κοινωνία των πολιτών, η οποία έχει πολλαπλές ανάγκες και όπου ο καθένας ξεχωριστά δίνει τη δική του μάχη, χωρίς πολλές φορές τις απαραίτητες συνέργειες.

Προς αυτή την κατεύθυνση είχαμε την άμεση θετική αντίδραση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους 4 Δήμους του Νομού που μας προσέφεραν την Αιγίδα τους, όπως και από την Πανελλήνια Ένωση Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”, με στόχο να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να καταγράψουμε τα κοινωνικά προβλήματα, να ακούσουμε προτάσεις και ιδέες και να αποτυπώσουμε όλοι τον Κοινωνικό Χάρτη των Τρικάλων με πνεύμα ενότητας, σύνθεσης και κοινής συμπόρευσης.

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται μαζεμένοι όλοι οι φορείς του Νομού Τρικάλων, Αυτοδιοικητικοί, Θεσμικοί και Υπηρεσιακοί με όλες τις Κοινωνικές Συλλογικότητες, προκειμένου να παρουσιάσουν τα προβλήματα τους, να τα καταγράψουν και να καταθέσουν προτάσεις χωρίς πνεύμα αντιπαράθεσης, ώστε να μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να συμβάλλουν στην αποτύπωση ενός Κοινωνικού Χάρτη, που θα αποτελέσει οδηγό και “πυξίδα” δράσεων και συνεργειών στο άμεσο μέλλον.

Στα πλαίσια του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ θα υπάρξουν 7 θεματικά πάνελ για την πρώτη ημέρα του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.

  1. ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  2. Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  3. ΑΜΕΑ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  4. ΥΓΕΙΑ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ

7. Η ΔΙΑΔΡΑΣΗ και ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Στο τέλος των θεματικών πάνελ της 1ης Ημέρας το απόγευμα θα τοποθετηθούν γενικότερα και ειδικότερα εκπρόσωποι ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ- ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ για θέματα Τοπικής Κοινωνικής Πολιτικής, με σύντομες παρεμβάσεις.

Eυελπιστούμε στη θετική και ευγενική ανταπόκριση του κοινού, για τη συνεργασία, υποστήριξη και θετική ανταπόκριςη του σε μια προσπάθεια που έχει σαν σαν μοναδικό στόχο να συνεισφέρει και να συμβάλλει θετικά στη στήριξη της Κοινωνίας των Τρικάλων, κυρίως αυτής των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων,αλλά και ευρύτερα όλης της κοινωνίας των Τρικάλων.

Η 2η Ημέρα του Συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στο “ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ακούμε – Καταγράφουμε – Προτείνουμε” όπου Εκπρόσωποι Συλλόγων και Συλλογικοτήτων αλλά και Ενεργοί Πολίτες απο όλα τα Τρίκαλα, θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά, καταθέτοντας τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για τα θέματα που απασχολούν κάθε φορέα, σύλλογο και τα μέλη τους.

Ευχαριστούμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την θερμή ανταπόκριση και υποστήριξη τους στην επικοινωνία των στόχων του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ μας για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη και ευρεία ενημέρωση του κοινού για μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία, για την οικοδόμηση μιας Κοινωνίας Ελπίδας που καλλιεργεί αξίες και χτίζει ουσιαστικές συμμαχίες μέσα από ένα ισχυρό τοπικό κοινωνικό δίκτυο.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΟΡΙΝΑΣ ΛΙΟΥΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ “ΘΕΛΩ” ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 

Χαιρετίζω αυτή τη συνάντηση με όλους εσάς σήμερα, που αφορά στο επικείμενο Συνέδριο στην πόλη μας για την Αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη των Τρικάλων.

Πρώτιστα να ευχαριστήσω τα Τοπικά ΜΜΕ για την θερμή ανταπόκρισή σας, σε ότι αφορά στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με το Συνέδριο αλλά και τη χορηγική υποστήριξή σας στην επικοινωνία μας με το κοινό των Τρικάλων.

Εκφράζω την αμέριστη ικανοποίησή μου από την ανταπόκριση του προσκλητήριου για την Αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη, τόσο από τους συλλόγους και φορείς της πόλης όσο και από τις Αρχές.

Θερμές οι ευχαριστίες μου στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Χρήστο Μιχαλάκη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων,

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για την πολύτιμη συμβολή του σε όλο το φάσμα αυτού του εγχειρήματος,με την Αιγίδα του Δήμου και επιπλέον με την  παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου.

Στούς δημάρχους Καλαμπάκας ,Πύλης και Φαρκαδώνας κυρίους Σινάνη Χρήστο , Μαράβα Κωνσταντίνο και Μεριβάκη Αθανάσιο αντίστοιχα για την συμβολή τους στη διεξαγωγή αυτού του καινοτόμου Συνεδρίου με την υποστήριξη τους σε όλα τα επίπεδα και την παραχώρηση Αιγίδας από μερους τους.

Θερμές ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο της Ενωσης Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ελλάδος, «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» κ.Μιχάλη Χρηστάκη ο οποίος αγαπάει ιδιαίτερα τα Τρίκαλα, που εκτός της Αιγίδας που μας προσέφερε είναι και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για τις εργασίες του συνεδρίου.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την επιτυχία του συνεδρίου αφού γίνεται για πρώτη φορά ένα τέτοιο εγχείρημα και ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρο του ΘΕΛΩ κ. Γιώργο Γαμπιεράκη.

Την  ξεχωριστή Ελένη Καϊμά Πρόεδρο της ΑΡΩΓΗΣ-ΑΜΕΑ και τον Πρόεδρο των πολυτέκνων Ν.Τρικάλων κ.Κωνσταντίνο Βήτα με τους οποίους μας συνδέουν δεσμοί αγάπης, συμπόρευσης και συνεργασίας μεσω της σύναψης μνημονίων μεταξύ των συλλόγων μας. Ξεχωριστές ευχαριστίες στους ακούραστους συνεργάτες μας στην Γραμματεία Οργανωτικού Αλεξανδρο Γκρέκο, και στην κα Ευαγγελία Μπουντούρη για την εθελοντική τους προσφορά.

Όπως γνωρίζετε το συνέδριο συνδιοργανώνει το “ΘΕΛΩ” με το “ΑΚΕΘ” στον φιλόξενο χώρο που σήμερα μας φιλοξενεί και ξεχωριστά να ευχαριστήσω τον κ.Δημήτρη Μαγειρία καθώς και το επιστημονικό προσωπικό του “ΑΚΕΘ” που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή.

Θερμές κι εγκάρδιες οι ευχαριστίες μου στην επιχείρηση ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΜΑRKET και προσωπικά στον κ. Βλαχοδήμο Κώστα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση του σύντομα εγκαθίσταται στην πόλη μας, εν τούτοις αγκάλιασε με θέρμη το συνέδριο και τους στόχους του και δέχτηκε να υποστηρίξει μ’ έναν εξαιρετικό τρόπο το κοινωνικό πρόγραμμα του ΘΕΛΩ που αφορά στην έμπρακτη στήριξη των ευαίσθητων ομάδων όπως είναι τα ΑΜΕΑ και οι Πολύτεκνες οικογένειες του Νομού Τρικάλων. 

Με την ευκαιρία της παρούσας συνέντευξης καλώ όλους τους Συλλόγους και Φορείς, όλους τους ενεργούς πολίτες των Τρικάλων, όσους νοιάζονται και προβληματίζονται για τις ανάγκες και τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία να παραστούν στις εργασίες του Διήμερου Συνεδρίου μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας καταστήσω σαφές, ότι το συνέδριο αυτό είναι βγαλμένο μέςα από την κοινωνία… για την κοινωνία και ανήκει μόνο σε αυτή και για αυτό η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στο «διάλογο με την κοινωνία». Αυτή την ημέρα είναι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι φορέων αλλά και ενεργοί πολίτες, που θέλουν να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, συμβάλλοντας έτσι στην Αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη των Τρικάλων.

Με διάθεση προσφοράς και μηνύματα ΕΝΩΤΙΚΑ, ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ σας προσκαλώ να κάνουμε τα ΘΕΛΩ ΜΑΣ ΜΠΟΡΩ για τα ΤΡΙΚΑΛΑ της ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ προωθώντας Τρι(α) Καλά: την ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ.

ΜΕΛΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος: Γαμπιεράκης Γιώργος

Μέλη: Βήτας Κωνσταντίνος, Γκρέκος Αλέξανδρος, Καϊμά Ελένη, Λιούτα Κορίνα, Μαγειρίας Δημήτρης

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος: Χρηστάκης Μιχάλης  

Μέλη: Πετρέας Χρήστος, Μπαλαμίτσα Βέρα, Μπουλούμπασης Χρήστος, Τσιαούσης Ηλίας,

Βάγγου Δήμητρα, Τσιούτσιας Βασίλης 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ (με αλφαβητική σειρά)

Βάγγου Δήμητρα: ΤΕΙ Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης/Υποδιέυθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Βήτας Κωνσταντίνος: Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Τρικάλων/Ελεύθερος Επαγγελματίας

Γαμπιεράκης Γιώργος: Σύμβουλος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ/Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου/Αντιπρόεδρος ΘΕΛΩ

Γκρέκος Αλέξανδρος: Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας τμήμα Εμπορίας & διαφήμισης σχολής Διοίκησης και Οικονομίας/Μεταπτυχιακό στη διοικηση υγείας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. 

Υπεύθυνος Γραμματείας Οργανωτικής Επιτροπής 

Καϊμά Ελένη: Πρόεδρος του συλλόγου ΑΡΩΓΗ- ΑΜΕΑ/Μέλος της ΕΣΑΜΕΑ για τον Ν.Τρικάλων

Εκπρόσωπος της ΠΟΜΑΜΕΑ του Ν.Τρικάλων.

Λιούτα Κορίνα: ΤΕΙ Νοσηλευτική Αθηνών/ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) Κ.Υ.Αμαρουσίου/ΜSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο ΕΑΠ /Πρόεδρος Αστικού Μη κερδοσκοπικού συλλλόγου ΘΕΛΩ/Μέλος ΔΣ της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος

Μαγειρίας Δημήτρης: ΑΠΘ – Τμήμα Μαθηματικών σπουδών/Επιστημονικός Συνεργάτης του ΑΚΕΘ/Kαθηγητής Πληροφορικής

Μπαλαμίτσα Βέρα: ΑΠΘ τμήμα Βιολογίας/Υπεύθυνη μονάδας πρόληψης μεσογειακής αναιμίας, εργαστηρίου αερίων αίματος , εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, κοινωνικού φαρμακείου νοσοκομείου Τρικάλων.

Μπουλούμπασης Χρήστος: Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων

Πετρέας Χρήστος: Οικονομολόγος – Εμπειρογνώμων – Ερευνητής/Σύμβουλος τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης/Επιστημονικός Σύμβουλος Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων.

Τσαούσης Ηλίας: Ιατρός – Επιμελητής Β Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής Κέντρου Υγείας Μουζακίου/MSc Υπ.Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν.Θεσσαλίας/Μέλος της Ακαδημίας Δασκάλων Γενικής Ιατρικής στην Ευρώπη – ΕURACT/Τομεάρχης Υγείας στη ΝΟΔΕ Τρικάλων.

Τσιούτσιας Βασίλης: Φαρμακευτική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μέλος Ομοιοπαθητικής Εταιρείας/Συνεργάτης επιστημονικού περιοδικού «Σύμβουλος Υγείας» 

Μιχάλης Χρηστάκης: ∆ρ.. ∆ιεθνών Σχέσεων – Πολιτικός Επιστήµων – ∆ιεθνολόγος/∆ιδάκτωρ ∆ιεθνών Σχέσεων του Πανεπιστηµίου του ΚΕΝΤ στην Αγγλία/Ειδικός Επιστήµονας του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.), στο Εθνικό Κέντρο ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.∆.∆.Α.)/Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραµµατέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». 

Χορηγός Επικοινωνίας GREEKAFFAIR.GR
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο