ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Χρίστος Αντωνιάδης: Σε καμία περίπτωση δεν είμαι έτοιμος να παραιτηθώ από την ζωή

Συνέντευξη Χρίστος Αντωνιάδης: Σε καμία περίπτωση δεν είμαι έτοιμος να παραιτηθώ από την ζωή.

 

 

Το greekaffair.gr φιλοξενεί τον γνωστό τραγουδιστή Χρίστο Αντωνιάδη, ο οποίος την δεκαετία του ’90 ερμήνευσε τις αξέχαστες επιτυχίες του «Ποιος μπορεί», «Μάγια», «Δεν είσαι εσύ» και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα  να γίνει  περιζήτητος στις  πιο μεγάλες νυχτερινές πίστες της Αθήνας.

 

Γνώρισε γρήγορα την επιτυχία αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δούλεψε με τα μεγαλύτερα ονόματα της Αθηναϊκής νύχτας της εποχής εκείνης όπως: τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Γιάννη Πουλόπουλο, την Άννα Βίσση, την Άντζελα Δημητρίου και άλλα μεγάλα ονόματα. 

 

Χρίστο θα ήθελα να μου πεις που γεννήθηκες και που μεγάλωσες; Πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια;  Έχεις να θυμάσαι  όμορφες αναμνήσεις;

Γεννήθηκα στην Νέα Ιωνία και μεγάλωσα στις γειτονίες του περισσού και της πλατείας Βικτωρίας. Όπως όλα τα παιδιά έχω και εγώ να θυμάμαι ωραίες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Θυμάμαι μια διαφορετική Αθήνα μιας και μεγάλωνα στην πλατεία Βικτωρίας. Θυμάμαι μια πλατεία Βικτωρίας που παίζαμε κάτω από τα δέντρα, πολλές μουριές που είχε εκείνη την εποχή, ήταν και πιο χαλαρή από κόσμο σε σχέση με σήμερα. Επίσης θυμάμαι να παίζουμε ποδόσφαιρο και να κάνουμε τις μουριές τέρματα και αλλά μεσημέρια να μαζευόμαστε με την παρέα μου και να παίζουμε γκαζάκια βάζοντας τις μπίλιες ανάμεσα στις πλάκες της πλατείας για στόχο. 

Οι πρώτες μουσικές ανησυχίες μέσα σου πότε ξεκινάνε θυμάσαι;

Οι πρώτες μουσικές ανησυχίες ξεκινάνε από πολύ παιδική ηλικία, όταν έπαιρνα ένα ξύλο και έδενα επάνω ένα σχοινί και το μετέτρεπα σε μικρόφωνο. Και έκανα πως τραγουδούσα όπως οι τραγουδιστές που έβλεπα στην ασπρόμαυρη τηλεόραση εκείνης της εποχής. 

Πάμε λίγο στην οικογένεια σου. Πόσο αυστηροί ήταν μαζί σου; Πως αντέδρασαν όταν έμαθαν ότι θα ασχοληθείς με το τραγούδι;

Η μητέρα μου κυρίως ήταν πολύ αυστηρή στο θέμα του τραγουδιού η οποία δεν ήθελε καθόλου να εμπλακώ με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Από την άλλη ο πατέρας μου ήταν πιο αφαιρετικός και μου αγόρασε και κάποιο μουσικό όργανο. Η μητέρα μου για πολλά χρόνια συνέχισε να παραμένει αρνητική όσο αφορούσε το θέμα τραγούδι μέχρι που πήρα το πρώτο χρυσό δίσκο και εκεί κάπως μαλάκωσε μέσα της και άρχισε να το δέχεται σιγά σιγά. 

Στα χρόνια της εφηβείας, επαγγελματικά, είχες σκεφτεί αλλιώς το μέλλον στο πίσω μέρος του μυαλού σου;

Στα χρόνια τις εφηβείας είχα σκεφτεί αυτό ακριβώς που έκανα λίγα χρόνια μετά. Περίπου όπως τα σχεδίασα κάπου έτσι βγήκαν. Αναπολώντας βέβαια μετά από πολλά χρόνια όλη αυτήν την πορεία διαπιστώνω πως τίποτα δεν ήρθε εύκολα και τίποτα δεν ήρθε έτσι απλά. 

Πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι επαγγελματικά με το τραγούδι, υπήρξαν άλλα επαγγέλματα που πέρασαν από την ζωή σας για να βγάλετε τα προς το ζην;

Από μικρή ηλικία μου άρεσε να τραγουδάω οπότε ξεκίνησα σιγά σιγά να τραγουδάω σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα και να βγάζω τα πρώτα μου έσοδα.

Χρίστο, η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά θυμάσαι πότε έρχεται και ποιον τίτλο έφερε επάνω το εξώφυλλο του δίσκου;

Η πρώτη δισκογραφική μου δουλειά έρχεται το 1996 με γενικό τίτλο στο εξώφυλλο του δίσκου «Κάθε νύχτα». 

Η συνεργασία σταθμός για το Χρίστο Αντωνιάδη πότε έρχεται στην επαγγελματική του καριέρα ώστε να του αλλάξει όλη την πορεία στο τραγούδι και να τον απογειώσει;

Η συνεργασία που θεωρώ ότι μου άλλαξε όλη την ζωή ήταν κατά κάποιο τρόπο ο δίσκος «Κάθε νύχτα», ο οποίος έβγαλε μεγάλες επιτυχίες για εκείνη την εποχή, ενώ συγχρόνως με έκανε ακόμη ευρύτερα πιο γνωστό. Σίγουρα όμως δεν μπορώ να ξεχάσω και την συνεργασία στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Τους Δυο Ξένους» το οποίο πραγματικά με έφερε σε όλα τα σπίτια και με έκανε ευρύτερα γνωστό. Συνειδητοποίησε ο κόσμος ποιος ήταν αυτός, ο ερμηνευτής που τραγουδούσε εκείνα τα τραγούδια που είχαν γίνει μεγάλη επιτυχία εκείνη την εποχή.

Ο Χρίστος Αντωνιάδης τη δεκαετία του ’90  ερμηνεύει τις αξέχαστες επιτυχίες του «Ποιος μπορεί», «Μάγια», «Δεν είσαι εσύ».  Ενώ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα γίνεται περιζήτητος στα πιο μεγάλα κέντρα διασκέδασης, δίπλα στον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Γιάννη Πουλόπουλο, την Άννα Βίσση αλλά και την Άντζελα Δημητρίου.  Στην συνέχεια της επαγγελματικής του καριέρας τι ήταν αυτό που τον επηρέασε τόσο βαθιά ώστε να πάρει μια απόφαση 380 μοιρών και να  απέχει από τα καλλιτεχνικά δρώμενα την ώρα που ζούσε την απογείωση της επαγγελματικής του καριέρας στο τραγούδι; 

Στη ζωή μας πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα σε συμβουλεύουνε αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Μερικές φορές σε συμβουλεύουνε και παρασύρουν σε λάθος αποφάσεις . Η απόφαση να απέχω ήτανε συνειδητή, είχε φτάσει μια περίοδος που οι χαρές ήταν πολύ λιγότερες από τις πίκρες και συγχρόνως βρήκα και ένα τρόπο να μην είμαι τόσο πολύ συνδεδεμένος με το επάγγελμα του τραγουδιστή και έτσι άδραξα την ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι άλλο και να βρω κατά κάποιο τρόπο και την ηρεμία μου. Βέβαια το ψώνιο είναι ψώνιο και ποτέ δεν φεύγει από μέσα μας η ανάγκη να επικοινωνήσεις, να τραγουδήσεις, να διασκεδάσεις τον κόσμο και είναι αυτός και ο πρώτος λόγος που ξεκίνησα και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει. Έτσι, έστω και καθυστερημένα επιστρέφω και πάλι στο τραγούδι. 

Χρίστο το τελευταίο καιρό επιστρέφεις δυναμικά με τρία τραγούδια τα δυο ολοκαίνουργια «Ούτε με 100» και το «Υπόδειγμα ηθικής»  και τρίτο σε μια ειδική επανέκδοση το «Μάγια 2018». Μίλησε μου λίγο για την νέα σου αυτή δισκογραφική δουλειά;

Ναι Κυριάκο σωστά τα λες! Έχει προηγηθεί η επανέκδοση του «Μάγια 2018» που βγήκε   πριν από ένα χρόνο. Στην συνέχεια ακολούθησε το «Ούτε με 100» το οποίο το φιλοξένησες και στο greekaffair.gr από ότι έχω δει. Επίσης πριν δεκαπέντε ημέρες κυκλοφόρησε ένα ακόμα νέο τραγούδι το «Υπόδειγμα ηθικής».

Το «Υπόδειγμα ηθικής» είναι διασκεδαστικό τραγούδι και διαθέτει λίγο χιούμορ κατά την γνώμη μου, το οποίο ελπίζω να σας αρέσει και να το αγαπήσετε.

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα δυο συγκεκριμένα τραγούδια;

Τα κριτήρια που επιλέγω τα τραγούδια μου δεν είναι πάντα ίδια. Άλλες φορές θέλω να συγκινήσουν, άλλες φορές θέλω να διασκεδάσουνε. Το ζητούμενο όμως στην υπόθεση είναι ότι θέλω να ψυχαγωγήσουν τον κόσμο που τα ακούει. Άλλες φορές βεβαίως τα καταφέρνεις άλλες φορές όχι. Ελπίζω αυτήν την φορά να κάναμε σωστή επιλογή και να αρέσουν στο κόσμο οι επιλογές μας. 

Τι έχει αλλάξει από τι δεκαετία το 90’  που τραγουδούσες μέχρι σήμερα στο τραγούδι και στην νυχτερινή διασκέδαση; Ποιες είναι οι διαφορές που διαπιστώνεις ανάμεσα στις νυχτερινές πίστες και τις μουσικές σκηνές της Αθήνας του τότε με του σήμερα;

Οι διαφορές δυστυχώς είναι πολλές. Υπάρχουν και οι ομοιότητες του ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει και να διασκεδάσει αλλά πολύ λιγότερες μέρες δυστυχώς, ίσως δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχει και κατάλληλη διάθεση. Θυμάμαι ότι παλιότερα δουλεύαμε εφτά ημέρες την εβδομάδα, ειδικά το καλοκαίρι δουλεύαμε εφταήμερα. Δεν γνωρίζαμε τι πάει να πει ρεπό. Σήμερα δουλεύουμε μια μέρα, άντε δυο βαριά και λες πάλι καλά που υπάρχουν και αυτές οι δυο ημέρες γιατί τα μαγαζιά είναι ελάχιστα πια και το πιο βασικό δεν υπάρχει, το γνωστό κέφι του Έλληνα έχει χαθεί. Δεν υπάρχει αυτήν η ανεμελιά που υπήρχε τα άλλα χρόνια στην διασκέδαση. Αλλά δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις φυσικά για αυτό, γιατί μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν συμβεί πολλά άσχημα γεγονότα τα οποία έχουν γονατίσει την ψυχολογία του Έλληνα. Ο σκοπός λοιπόν ο δικός μας, των καλλιτεχνών, είναι ακόμα πιο ισχυρός αυτή την εποχή, καθώς ερχόμενος στο μαγαζί καλούμαστε να τον κάνουμε μέσα από τα τραγούδια μας να ξεχάσει ότι προβλήματα κουβαλάει μέσα του.

Ο Χρίστος Αντωνιάδης έχει ωριμάσει στα 47 του ή παραμένει παιδί;

Αλίμονο σε οποιοδήποτε άντρα που διώξει από μέσα του το παιδί. Ένας άντρας μέσα του πρέπει να κουβαλάει ένα παιδί και να έχει την ιδία λαχτάρα και όρεξη για ζωή και δημιουργία. Μόλις πάψει να υπάρχει αυτός ο πόθος και το πάθος για δημιουργία, νομίζω ότι τότε είναι η ώρα που ένας άντρας παραιτείται από την ίδια την ζωή. Και φυσικά εγώ σε καμία περίπτωση δεν είμαι έτοιμος να παραιτηθώ από την ζωή.

Το θεωρείς υποτιμητικό, σε ενοχλεί ότι τα σημερινά media δεν ασχολούνται καθόλου πια με την δική σας γενιά καλλιτεχνών τόσο έντονα;

Όχι. Δεν έχω την άποψη ότι τα σημερινά media δεν ασχολούνται με την δικιά μου γενιά καλλιτεχνών. Ίσα ίσα τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια έντονη αναψηλάφηση παλαιότερων ονομάτων ίσως λόγου έλλειψης καινούργιων, και ίσως ότι δεν έχει ενδιαφέρον η νέα γενιά. Εγώ Κυριάκο θα σου έλεγα ότι διαφωνώ φυσικά και σε αυτό και στην νέα γενιά βρίσκω πολλά ενδιαφέροντα πρόσωπα ως τραγουδιστές. Αλλά σίγουρα κάποιος που θέλει να επικοινωνήσει σήμερα είναι πάρα πολύ εύκολο να επικοινωνήσει αυτό που θέλει μέσα από τα media. Υπάρχει πληθώρα επικοινωνιών και πληροφοριών που βγαίνουν σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα τελικά να μην σου μένει τίποτα μέσα στο μυαλό σου.

Είσαι άτομο που παραδέχεται τα λάθη του; Εσύ έχεις κάνει μεγάλα σφάλματα  στην επαγγελματική αλλά και προσωπική σου ζωή;

Φυσικά και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έξυπνο ούτως ώστε να παραδέχομαι τα λάθη και να προσπαθώ φυσικά να τα διορθώνω και έχω κάνει αρκετά και στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική μου ζωή.

Πιστεύεις στον Θεό και στην Αγία Τριάδα; Ποια είναι η σχέση σου με την εκκλησιά;

Η σχέση μου με τα θεία είναι αυτή που έχει κάθε χριστιανός στην Ελλάδα και στην εκκλησιά δεν μπορώ να πω ότι είμαι και τακτικός , αλλά όταν βρεθώ θα κάνω το σταυρό μου και θα ανάψω ένα κεράκι στον Κύριο. 

Τι είναι αυτό που σε φοβίζει περισσότερο σήμερα;  Και τι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις σε ότι και αν κάνεις;

Όλοι μας νομίζω πρέπει να πιστεύομε στις δυνάμεις μας και στον εαυτό μας και να προσπαθούμε για το καλύτερο ώστε να πετύχουμε επαγγελματικά αλλά και στον κοινωνικό στίβο και στην προσωπική μας ζωή. Θα σου έλεγα αυτό που με φοβίζει πιο πολύ είναι η μοναξιά. Το να μείνω μόνος μου, χωρίς φίλους, χωρίς σύντροφο. Νομίζω ότι είναι η χειρότερη κατάσταση για έναν άνθρωπο στην ζωή, να βρεθεί να είναι μόνος του.

Τι είναι πρόκληση για το Χρίστο;

Πρόκληση είναι ότι μετά από τόσα χρόνια και πλάι προσπαθώ να αναστηθώ με ένα καινούργιο κοινό και με το κόσμο γενικότερα και να καταφέρω να κάνω ξανά επιτυχία. 

Έχεις χόμπι; Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι τον ελεύθερο σου χρόνο;

Χόμπι μου είναι το διαδίκτυο. Μου αρέσει να χαλαρώνω εκεί και να παρακολουθώ αρκετές σειρές και ταινίες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πεις τα σχέδια σου, αν υπάρχει κάτι  που ετοιμάζεις;

Αυτό το καιρό είμαι σε συζητήσεις με κάποια μαγαζιά αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο ακόμα. Και συγχρόνως προωθώ το νέο μου τραγούδι «Υπόδειγμα ηθικής» στα media. 

Χρίστο  σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνέντευξη που δέχτηκες να κάνουμε για τους αναγνώστες του greekaffair.gr

Εγώ ευχαριστώ πολύ Κυριάκο.

Related posts

Ο Γιώργος Ευγενειάδης μιλάει στο greekaffair για το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής που έχει ως τίτλο «Απλά και διαφορετικά»

Ασπασία Στρατηγού: «Tο παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι είναι η ταυτότητά μας»

Νίμιτς: Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα