ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Κωνσταντίνα Πάλλα: Όσο μεγαλύτερα όνειρα κάνεις τόσο περισσότερα θα πετύχεις στη ζωή σου…

Το greekaffair.gr και ο Κυριάκος Τσικορδάνος συνάντησαν την νέα ταλαντούχα τρικαλινή τραγουδοποιό Κωνσταντίνα Πάλλα και συνομίλησαν μαζί της σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

 

Κωνσταντίνα Πάλλα:“Οσο μεγαλύτερα όνειρα κάνεις και όσο υψηλότερους στόχους ζωής έχεις ,τόσο περισσότερα θα πετύχεις τελικά στη ζωή σου.

Λίγα λόγια για τη νέα ταλαντούχα τρικαλινή ερμηνεύτρια Κωνσταντίνα Πάλλα

Πριν τα «Όνειρα» υπάρχει η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε χρόνια στην ελληνική δισκογραφία να ακούσουμε μια νέα γυναίκα τραγουδοποιό και μάλιστα με λαϊκή φλέβα. 

Η Κωνσταντίνα Πάλλα έρχεται από τη Θεσσαλονίκη (από εκεί που χρόνια τώρα έχουμε την αίσθηση ότι συμβαίνει πρώτα η μουσική), με 9 τραγούδια παρέα για το ταξίδι, μια κιθάρα στα χέρια και εννοείται με «Όνειρα»,  γιατί χωρίς αυτά απλά δε συμβαίνει τίποτα.

Εδώ λοιπόν συμβαίνει. Συμβαίνουν όνειρα. Συμβαίνει έρωτας. Συμβαίνει τραγούδι. Συμβαίνουν ιστορίες από αυτές που τραγουδιούνται. Και όλα αυτά από ένα νέο κορίτσι – τραγουδοποιό. Ακούστε όμως πρώτα τι έχει να πει με το λόγο της, τη μουσική της και τη φωνή της η Κωνσταντίνα Πάλλα και τότε θα καταλάβετε γιατί θέλαμε να είμαστε συμμέτοχοι στα «Όνειρα» της. 

Την ενορχήστρωση έχουν κάνει ο Γιάννης Δίσκος και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης

Κωνσταντίνα Πάλλα – “Όνειρα” με ερωτική μπαλάντα που θα την αγαπήσετε!!! 

 

Κωνσταντίνα  θα ήθελα να μου πεις που γεννήθηκες και που μεγάλωσες;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Τρίκαλα, μια πανέμορφη πόλη με μεγάλη ιστορία στη μουσική και με αρκετά υψηλό βιοτικό επίπεδο. Αισθάνομαι πολύ τυχερή και περήφανη για την πόλη μου.

Πως ήταν τα  παιδικά σου χρόνια; Ήσουνα  ένα ήρεμο παιδί ή σου άρεσε να ανακατεύεσαι με διάφορα πράγματα;

Σαν παιδί ήμουν αρκετά ήρεμη. Η μόνη μου έννοια ήταν να ακούω , να παίζω μουσική και να ανακαλύπτω τον κόσμο. Φυσικά έπαιζα με τις ώρες με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς αλλά παράλληλα μου άρεσε να διαβάζω και να μαθαίνω καινούρια πράγματα. Είχα όμως, από πολύ μικρή την ανάγκη να χάνομαι στον κόσμο της μουσικής. Έπαιζα κιθάρα, τραγουδούσα συνεχώς και ονειρευόμουν μέσα από τη μουσική. Συνήθιζα να κλείνομαι με τις ώρες στο δωμάτιό μου χτίζοντας έναν δικό μου μουσικό κόσμο. Καθώς μεγάλωνα, μεγάλωνε και η ανάγκη μέσα μου αυτόν τον κόσμο να τον μοιραστώ και με άλλους .

Ανήκεις σε οικογένεια μουσικών; Υπήρχε κάποιος μέσα στην οικογένεια σου που ασχολούταν με το τραγούδι και την μουσική η έπαιζε κάποιο όργανο;

Ανήκω σε μια οικογένεια οικονομολόγων! Κανένας κοντινός συγγενής δεν έχει κάποια σχέση με τη μουσική. Ανήκω, όμως, και  σε μια οικογένεια προοδευτική, με ανοιχτά μυαλά και με πολύ αγάπη! Είμαι τυχερή γιατί οι γονείς μου εντόπισαν την κλίση μου στη μουσική και έκαναν μεγάλο αγώνα για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των σπουδών μου. Τους ευγνωμονώ που προχωράνε δίπλα και σε μένα αλλά και στον αδερφό μου.

Οι πρώτες μουσικές ανησυχίες μέσα σου πότε ξεκίνησαν Κωνσταντίνα;

Είχα από παιδί την τάση να σκαρώνω στιχάκια και να τα ντύνω με μουσική για να εκφραστώ. Ήξερα πάντα μέσα μου πως θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική, πάντα με αυτή την απόφαση με θυμάμαι.  Θυμάμαι επίσης πως μετέτρεπα σε τραγούδι ακόμα και τα μαθήματα του σχολείου. Βέβαια στις τάξεις του Γυμνασίου άρχισα να γράφω ολοκληρωμένα και πιο ώριμα τραγούδια.

Ποιες είναι οι μουσικές σπουδές που έχεις όσο αφορά την φωνή σου αλλά και την μουσική;

Όσο αφορά την μουσική, είμαι πτυχιούχος κιθάρας και της θεωρίας της μουσικής σε επίπεδο fuga. Εκτός από τις βασικές σπουδές του Ωδείου, έχω παρακολουθήσει επίσης αρκετά σεμινάρια και φεστιβάλ. Όσο αφορά την φωνή, δεν έχω κάποιες σπουδές όμως κάνω μαθήματα φωνητικής, όπως οφείλει κάθε τραγουδιστής, τα οποία δεν σταματάνε ποτέ όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Πριν σκεφτείς να ακολουθήσεις το επάγγελμα τραγουδίστρια – μουσικός, είχες σκεφτεί να ακολουθήσεις κάποιο άλλο επαγγελματικό προσανατολισμό; Έχεις σπουδάσει κάτι άλλο;

Γοητεύτηκα πολύ από το μάθημα των οικονομικών στο Λύκειο και έτσι αποφάσισα, παράλληλα με τη μουσική, να σπουδάσω Μάρκετινγκ και Διοίκηση Λειτουργιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα της Έδεσσας. Εκτιμώ πολύ την επιστήμη του Μάρκετινγκ όμως ,ήξερα πάντα ότι θα ασχοληθώ αποκλειστικά με τη μουσική!

Κωνσταντίνα για το χώρο της ελληνικής δισκογραφίας θεωρείσαι μια νέα ταλαντούχα φωνή και με ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μέταλλο στην φωνή σου. Θα ήθελα να μου πεις, ποιο είναι το είδος μουσικής που αγαπάς πιο πολύ και σε εκφράζει;

Αρχικά , σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο τιμητικά λόγια! Ως μουσικός οφείλω να είμαι ανοιχτή και ενημερωμένη για όλα τα είδη μουσικής. Άλλωστε, η ίδια η μουσική δεν έχει σύνορα, οπότε δεν έχω κι εγώ. Σίγουρα όμως υπάρχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο λαϊκό τραγούδι αφού λαϊκά ήταν και τα πρώτα μου ακούσματα στα Τρίκαλα και μέσα από αυτό νιώθω πως εκφράζεται καλύτερα η ψυχή μου. Οι λαϊκοί μουσικοί δρόμοι έχουν μια ιδιαίτερη εσωτερικότητα και αισθητική. Ίσως γι’ αυτό το λόγο να αγαπιέται τόσο το ελληνικό τραγούδι και από άλλους λαούς.  

Κωνσταντίνα εδώ και μερικές εβδομάδες κυκλοφορεί από την οικογένεια της Minos EMI η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά, με εννιά τραγούδια μίλησε μας λίγο για αυτήν την πρώτη σου δουλειά;

Πρώτα από όλα, είναι για μένα μεγάλη χαρά να συνεργάζομαι με μια εταιρία όπως η Minos EMI ,η οποία έχει τόσο μεγάλη ιστορία . Αυτή η ιστορία από μόνη της με ωθεί να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο ώστε να φανώ αντάξια της . Στα εννιά τραγούδια του δίσκου, τα οποία ενορχήστρωσαν  ο Γιάννης Δίσκος και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης, καθρεφτίζεται όλη η πορεία της μέχρι τώρα ζωής μου. Τα βιώματα μου από τη λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική των παιδικών μου χρόνων στα Τρίκαλα, οι επιρροές που δέχτηκα από τη βαλκανική μουσική στα φοιτητικά μου χρόνια στην Έδεσσα ,αλλά και όσα έχω ζήσει στα ταξίδια  μου στην Ελλάδα με την τεράστια παράδοσή της και στα ταξίδια μου στο εξωτερικό γνωρίζοντας άλλες κουλτούρες αλλά και τον σύγχρονο ευρωπαϊκό ήχο. Όλα αυτά παντρεμένα με τον δικό μας ήχο και με τον δικό μου τρόπο γραφής στο στίχο.

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν και γράφτηκαν αυτά τα εννέα τραγούδια; Τι σκεφτόσουν στο μυαλό σου όταν τα έγραφες;

Ήθελα με αυτά τα τραγούδια να σας συστηθώ , να σας πω την ιστορία μου και να δείτε ποια είμαι. Σε κάθε ένα από αυτά τα τραγούδια κρύβεται ένα μεγάλο κομμάτι μου. Αν αφαιρούσα κάποιο θ ήμουν ελλιπής και αν πρόσθετα κάποιο απλά θα ήταν περιττό. Δεν γράφτηκαν όλα κάποια συγκεκριμένη περίοδο, οπότε πίσω από κάθε τραγούδι κρύβεται και άλλη σκέψη , άλλη αφορμή για τη δημιουργία του.  Για παράδειγμα το «Κάνε ένα βήμα» γράφτηκε στα πρώτα χρόνια του μνημονίου καθώς προσπαθούσα να βρω μια ελπίδα σε αυτό τον δύσκολο δρόμο που ανοιγόταν μπροστά μας.

Βλέπουμε ότι στην πρώτη σου δισκογραφική δουλειά επέλεξες να κυκλοφορήσεις με το τραγούδι «Όνειρα». Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο τραγούδι μέσα από τα εννέα; Τι ήταν αυτό που το ξεχώρισε λίγο παραπάνω από τα άλλα;

Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι το πιο δικό μου τραγούδι. Έχει να κάνει με εσωτερικά, δικά μου βιώματα, και σχετίζεται με τις βαθύτερες αξίες τις ζωής μου. Επιπλέον , η δημιουργία αυτού του δίσκου ήταν από τα κορυφαία όνειρά μου και μέσα σε αυτά τα τραγούδια κρύβονται μικρότερα προσωπικά μου όνειρα, όπως να αγαπάμε λίγο περισσότερο ο ένας τον άλλον αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, να γιορτάζουμε και να τιμάμε τη ζωή που μας δόθηκε και να μη χάνουμε την ελπίδα!

Είσαι άνθρωπος που σου αρέσει να κάνεις όνειρα στην ζωή; Πιστεύεις ότι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή στην ζωή μας ;

Κάνω συνεχώς όνειρα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μου είναι ο τρόπος να δραπετεύω και να επιστρέφω στην πραγματικότητα πιο δυνατή. Δεν ξέρω αν μπορούν όλα τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα, πιστεύω όμως πως όσο μεγαλύτερα όνειρα κάνεις και όσο υψηλότερους στόχους ζωής έχεις ,τόσο περισσότερα θα πετύχεις τελικά στη ζωή σου.  Αρκεί να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας…!

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει περισσότερο να γράψεις ένα τραγούδι; Ο πόνος; Ένας  έρωτας; Μια μεγάλη αγάπη;

Όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα με εμπνέουν, όπως και κάθε καλλιτέχνη φυσικά! Αυτό όμως,  που έχει μεγάλη σημασία για μένα είναι η αισθητική και η ποιότητα που κρύβεται σε αυτά. Για παράδειγμα, την αγάπη ο κάθε άνθρωπος θα την εκφράσει διαφορετικά, ή το χωρισμό θα τον βιώσει με διαφορετικό τρόπο. Αυτός ο τρόπος είναι που με ενδιαφέρει και μου δημιουργεί την ανάγκη να τον ντύσω με λόγια και μουσική.

Κωνσταντίνα αν ακούσει κάποιος προσεκτικά τα τραγούδια που γράφεις αλλά και που παίζεις στα live σου, θα δει ότι έχει ενσωματώσει μέσα σε αυτά την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Μίλησες μας λίγο για αυτήν σου την κίνηση; 

Ζούμε σε μια χώρα με τεράστια παράδοσή στη μουσική. Τα παραδοσιακά μας τραγούδια είναι αριστουργήματα. Με συγκίνησαν τα χάλκινα στην Έδεσσα όπως με συγκινούσε και το κλαρίνο στα δικά μας χωριά του κάμπου. Όταν γνώρισα τον Γιάννη Δίσκο, ο οποίος είναι από τους πιο σπουδαίους πνευστούς στη χώρα μας , συγκινήθηκα και ενθουσιάστηκα γιατί έχει έναν δικό του μοναδικό τρόπο να παίζει κλαρίνο και σαξόφωνο. Από το πρώτο μας live απορούσα γιατί δεν είχαμε συνεργαστεί πιο νωρίς. Ο ήχος των πνευστών είναι ταραγμένος στις ψυχές μας, είναι στα ακούσματά μας ,είναι κομμάτι μας. Είναι αναπόσπαστο πια κομμάτι του δικού μου ήχου.

Σε ποιο βαθμό πιστεύεις ότι χρησιμοποιείς εσύ την τέχνη σου και σε ποιο βαθμό εκείνη;

Πιστεύω πως η τέχνη επέλεξε να εκφραστεί μέσα από εμένα και εγώ οφείλω να την υπηρετώ και να φροντίζω το ταλέντο που μου δόθηκε, γιατί σε όλα δεν αρκεί το ταλέντο, χρειάζεται και σκληρή δουλειά! Πορευόμαστε μαζί χέρι-χέρι, από τη γέννηση μου μέχρι τώρα. Μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε μαζί και νιώθω εξαιρετικά ευλογημένη γι’ αυτό.

Σήμερα ο κόσμος είναι κουρασμένος από το εμπορικό τραγούδι θέλει να ακούσει κάτι άλλο νομίζεις;

Όλο τα είδη υπάρχουν για κάποιον λόγο και υπηρετούν το σκοπό τους . Κάθε τραγούδι για να ακούγεται, σημαίνει πως εκφράζει μια μερίδα ανθρώπων. Υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια στροφή του κόσμου προς το λιγότερο εμπορικό τραγούδι και είναι λογικό γιατί όλα είναι κύκλος και τα στάδια του κύκλου επηρεάζονται από πολλές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές καταστάσεις. Και φυσικά, δεν γίνεται να ακούς μια ζωή μόνο ένα είδος μουσικής. Υπάρχουν κι άλλες ανάγκες που πρέπει να εκφραστούν μέσα από το τραγούδι. Το ότι θα πας ένα βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής δε σημαίνει πως δε θα πας και ένα βράδυ στα μπουζούκια. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Οι παρωπίδες είναι το μόνο πρόβλημα στη ζωή μας

Κωνσταντίνα είσαι γέννημα θρέμμα από τα Τρικάλα. Θα ήθελα να μου πεις τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις ποιο πολύ από την όμορφη σου πόλη και που πιστεύεις υστερεί;

Θαυμάζω πολύ την πόλη μου από παιδί. Θυμάμαι πάντα γεμάτο το πολιτιστικό μας κέντρο, θυμάμαι πάντα να γίνονται πολλές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις όπως θυμάμαι πάντα να στηρίζουμε τον τόπο μας . Τα Τρίκαλα κυνηγάνε εδώ και χρόνια σημαντικά πιλοτικά προγράμματα της Ευρώπης και προσπαθούν συνεχώς για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής. Ήδη από τον Δεκέμβρη τα Τρίκαλα είναι η πρώτη πόλη χωρίς τσιγάρο! Ήταν πολύ δύσκολη διαδικασία.  Τα μαγαζιά είναι πάντα γεμάτα όμως και θα είναι γιατί είναι μια δεμένη κοινωνία γι’ αυτό και γρήγορα προσαρμόστηκαν στη νέα κατάσταση. Πάντα θα υπάρχουν όμως πολίτες που θα προσπαθούν για το δικό τους ατομικό συμφέρον εις βάρος των υπολοίπων πολιτών, εκεί πιστεύω υστερούν τα Τρίκαλα αλλά δεν γίνεται όλα να είναι τέλεια!

Σε λίγες ημέρες θα βρεθείς στα Τρίκαλα για να παρουσιάσεις τη πρώτη σου δισκογραφική δουλειά. Γιατί επέλεξες να κάνεις την πρώτη παρουσίαση του πρώτου δίσκου σου στα Τρίκαλα και όχι στην Αθήνα όπου θα είχε μια διαφορετική απήχηση;

Η πρώτη παρουσίαση του δίσκου μας δε θα μπορούσε να γίνει αλλού. Όλα αυτά τα χρόνια συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες των γονιών μου βρίσκονται δίπλα μου στις προσπάθειες μου. Κάθε χρόνο κάνω μια συναυλία στα Τρίκαλα, εκεί μετράω και προσπαθώ να δείξω σαν να περνάω εξετάσεις την εξέλιξη μου. Οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι πιο αυστηροί κριτές μου. Τους οφείλω το πιο μεγάλο ευχαριστώ και ήθελα πρώτα σε εκείνους να τρέξω με τα τραγούδια μου και να τους τα προσφέρω γιατί κι εκείνοι βοήθησαν σε αυτό! Ήταν μια πολύ όμορφη και συγκινητική βραδιά στην κατάμεστη Ανδρομέδα και τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους!

Ετοιμάζουμε παράλληλα και την παρουσίαση του δίσκου μας στην Αθήνα πολύ σύντομα!

Στον ελεύθερο σου χρόνο, τι σε ικανοποιεί να κάνεις;

Μου αρέσει πολύ να κάνω ταξίδια όμως πλέον δεν έχω τόσο χρόνο όσο θα ήθελα! Το σινεμά είναι απαραίτητο τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα, θέατρο όταν δεν δουλεύω ή συναυλίες και φυσικά πριν κοιμηθώ λίγο διάβασμα!

Η Κωνσταντίνα έχει προσωπικό καταφύγιο για τις δύσκολες στιγμές της;

Η αγκαλιά της οικογένειας μου και των φίλων μου είναι πάντα ανοιχτή, όπως και η δική μου για εκείνους. Νιώθω πολύ τυχερή για  τους ανθρώπους που επέλεξαν να είναι στη ζωή μου. Έχω φυσικά και φυσικά καταφύγια σε κάποιες γωνίες της Ελλάδας τα οποία επισκέπτομαι έστω και για λίγες ώρες όταν το έχω ανάγκη.

Υπάρχουν κάποια σχέδια που κάνεις για το μέλλον; Θα σε δούμε κάπου το επόμενο διάστημα;

Τα «Όνειρα» θέλουν να ταξιδέψουν οπότε θα τα πάω όσο πιο μακριά μπορώ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τραγουδώντας. Θα είμαστε στις 13 Απριλίου στο barazz στο νέο κόσμο ενώ συνεχίζουμε κάθε Σάββατο τις εμφανίσεις μας στο Τέσσερα στην Καλαμαριά. Τα υπόλοιπα σχέδια θα ανακοινωθούν στη σελίδα μου στο Facebook φυσικά.

Κωνσταντίνα, ευχαριστώ που αφιερώσες λίγο από τον χρόνο σου για να μας  παραχωρήσεις αυτήν την συνέντευξη. Το greekaffair.gr  και οι αναγνώστες του σου εύχονται πάντα επιτυχίες με το «Όνειρο σου»!

Σε ευχαριστώ κι εγώ για την όμορφη κουβέντα μας και εύχομαι σε όλους πολλά όνειρα και αγάπη!

 

 

Συνέντευξη Κυριάκος Τσικορδάνος 

Related posts

Συνέντευξη με την Αλεξία Κέπελη: Πιστεύω ότι τα social media και η τηλεόραση μας καταβροχθίζουν πραγματικά τον χρόνο μας

Συνέντευξη: Παπαριστείδης Νίκος – Διευθυντής του τμήματος Εξωσωματικής γονιμοποίησης «Έλενα Βενιζέλου» -: Η Εξωσωματική στις μέρες μας δεν επιφέρει κανένα κίνδυνο

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη: Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν μπορούμε να ζούμε υγιείς σε έναν άρρωστο πλανήτη