ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου: «Ολιστική Ιατρική – Rejuvance – Cupping Therapy »

Ο Κυριάκος Τσικορδανος και το greekaffair.gr συνάντησαν την Μαρία Αλεξίου Χειροπρακτικός / Θεραπευτής Rejuvance για να μας αναλύσει σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης τι είναι «Ολιστική Ιατρική/Rejuvance/Cupping Therapy. » 

 

Οι εναλλακτικές θεραπείες αποτελούν το κλειδί της ισορροπίας μεταξύ σώματος και πνεύματος.

Μαρία σε καλωσορίζω στο greekaffair.gr

Καλώς σας βρήκα Κυριάκο, και το Greekaffair.

Μαρία είχα την χαρά και την τύχη να σε γνωρίσω από κοντά και να μάθω αρκετά πράγματα για σένα. Ο κόσμος και το αναγνωστικό κοινό  φυσικά δεν ξέρει και δεν γνωρίζει για σένα τίποτα για αυτό πες μας μερικά λόγια για τον εαυτό σου.

Από πού να ξεκινήσει κανείς!  Όλα στην ζωή μας είναι συγκυρίες.. Αυτό έκανε τους γονείς μου Οικονομικούς μετανάστες, Αυτό με έκανε να βρεθώ και να μεγαλώσω Αμερική, να σπουδάσω εκεί, Αγγλική Φιλολογία, Κοινωνιολογία. Να πάρω ότι καλύτερα υπήρχε από τον δικό τους τρόπο ζωής, τρόπο σκέψεως και πράξεων. Και πάντα με βάση την Ελληνική μας κουλτούρα, ήθη, έθιμα, Θρησκεία. Με τα τελευταία να υπερισχύουν, δεν μπορούσα παρά να ξανά γυρίσω στην αγαπημένη μου γεννήτρια, προσπαθώντας να συμμετάσχω με το Ιδιωτικό Σύστημα Εκπαίδευσης, να μην μπορώ να συμβιβαστώ με τους τρόπους χειρισμούς και αντιλήψεων. Έκανα Στροφή. Μπήκα στην Ναυτιλία. Έμεινα 24 χρόνια, ανεβαίνοντας σκαλί σκαλί. Από ιδιαιτέρα γραμματέας, σε στέλεχος! Μια γυναίκα, ίσως και η μοναδική εκείνη την εποχή, να Φορτώνει καράβια. Αλλά και εκεί, Έκλεισε ο κύκλος! Όταν πάλι μπήκε μπροστά και για δεύτερη φορά, ο μη συμβιβασμός, και τρόπος χειρισμού και αντιλήψεων που επικρατεί, στα βαθύτερα στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας, «Δείξε μου ποιον ξέρεις, και όχι τι ξέρεις!

Είχα από μικρή μια αγάπη για την μάθηση! Να διαβάζω, σχεδόν τα πάντα. Βλέπεται η γνώση είναι όπλο.  Η λατρεία μου ήταν η Ομορφιά!

Αλλά με φασικούς μεθόδους/τρόπους. Με σπιτικές συνταγές, και καθημερινά απλά πράγματα! Όπως στην Αρχαιότητα. Και έτσι ξεκίνησε μια καινούργια πορεία.

Να μπω στην αρχική, στην πρώτη, Φυσική Ιατρική, Ολιστική Ιατρική- (Του Ιπποκράτη).

Μαρία για την ολιστική ιατρική πότε ακούς πρώτα φορά στην ζωή σου ;

Στην εφηβεία, στην Αμερική, κάναμε στην Ιστορία, και για την Ελλάδα, και εκεί έμαθα για τον Ασκληπιό, και τον Ιπποκράτη. Οι πρώτοι γιατροί. ΟΙ πρώτοι θεραπευτές.  ΑΛΛΑ, επί του συνόλου. Όχι απλά καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, κτλ.

“Νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

Μαρία θα ήθελα να μας πεις λίγο τι είναι αυτό που ονομάζομαι «ολιστική Ιατρική/Rejuvance/Cupping Therapy »  και ποιον μπορεί να βοηθήσει συγκεκριμένα ;

Η ολιστική ιατρική είναι μία διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης της υγείας που βλέπει τον άνθρωπο ως ολοκληρωμένη οντότητα και όχι ως καρδιά, πνευμόνια, κόκκαλα κτλ. Η κλασσική ιατρική έχει κάνει άλματα τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά για να το επιτύχει αυτό κατακερματίστηκε σε πολλά μικρά και αποσπασμένα τμήματα. Υπάρχει ο ειδικός για την καρδιά, για την πίεση, για το σάκχαρο, για τα κόκκαλα, για το στομάχι κτλ. Ο κάθε ειδικός είναι τέλειος στην αντιμετώπιση των παθήσεων που αφορούν το όργανο που γνωρίζει καλά, αλλά αδιαφορεί για το υπόλοιπο σώμα. Ο Ολιστικός Ιατρός θα δει τον άνθρωπο ως ένα σύνολο και θα θεραπεύσει τον άνθρωπο και όχι μόνο την καρδιά, τα πνευμόνια, τα νεφρά κτλ. Βοηθά τον κάθε έναν που θέλει ποιοτική ζωή!  

Με την  «ολιστική Ιατρική »  πότε ξεκινάς να ασχολείσαι ενεργά και τι ήταν αυτό που σε έκανε να πιστέψεις  στο επάγγελμα αυτό ;

Τα τελευταία 2,5 χρόνια εντατικά και πιστά! Τα αποτελέσματα που είχαν στον ίδιο μου τον εαυτό, μετά από πολλές περιπέτειες υγείας, που  προ ήρθαν από ψυχοσωματικούς παράγοντες. Συμπέρασμα – Αν δεν είναι η ψυχή καλά, δεν μπορεί να είναι το σώμα!!!

Πριν ασχοληθείτε  επαγγελματικά με την  «ολιστική Ιατρική/Rejuvance-cupping therapy»   μήπως σπούδασες κάτι άλλο; Είχες σκεφτεί αλλιώς το μέλλον στο πίσω μέρος του μυαλού σου;

Οι σπουδές μου ήταν στην Αγγλική Φιλολογία, Κοινωνιολογία και ένα μέρος ψυχολογίας. Αυτό που είχα σκεφτεί αρχικά… αυτό και έγινε στο τέλος!  Να βοηθάω ανθρώπους, Να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, να είναι ψυχικά ήρεμοι, και εν συνεχεία να φαίνεται και στην Όψη. Ιξού και ασχολήθηκα τόσο εντατικά με το Rejuvance.   

Πως λειτουργεί η  «ολιστική Ιατρική »  επάνω στον άνθρωπο υπάρχουν συγκεκριμένες θεραπείας για συγκεκριμένες παθήσεις  που κάνεις και αν ναι ποιες είναι αυτές ;

Υπάρχουν αμέτρητες θεραπείες, Αυτή κυρίως που ασχολούμαι είναι το Rejuvnace.

Holistic Rejuvenation /Φυσικό Lifting προσώπου. Το Rejuvance είναι Ολιστικό Αναζωογονητικό Μασάζ Προσώπου.

Η τεχνική του Rejuvance επιδρά στο συνδετικό ιστό που περιέχει ίνες κολλαγόνου, ελαστίνης, όπως και μια ζελατινώδη ουσία. Απελευθερώνοντας το συνδετικό ιστό, αποκαθιστά την ελαστικότητα, τα δερματικά κύτταρα απορροφούν περισσότερες θρεπτικές ουσίες και υγρά, δηλαδή αυξάνεται σημαντικά η ενυδάτωση του δέρματος. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εμφανή κυρίως στο πρόσωπο ,αλλά καθώς συμπεριλαμβάνονται και τα σημεία του βελονισμού σ αυτή την περιοχή, ωφελείται ολόκληρο το σώμα και νιώθουμε ένα υπέροχο αίσθημα ευεξίας. Η τεχνική του Rejuvance είναι μια ήπια μέθοδος η οποία ανανεώνει και αναζωογονεί όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή .

Ακόμη και μετά από τη πρώτη συνεδρία, το δέρμα σας θα λάμπει ,τα μάτια σας θα «ζωντανέψουν» και το πρόσωπό σας θα δείχνει φρέσκο και χαλάρωμένο όπως μετά από πολλές ώρες ύπνου. Η ένταση θα έχει εξαφανισθεί όχι μόνο από το πρόσωπο αλλά και από ολόκληρο το σώμα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας η οποία αποτελείται από έξι συνεδρίες της μιας ώρας, το χρώμα και ή υφή της επιδερμίδας σας θα βελτιωθούν, οι βαθιές γραμμές της έκφρασης θα απαλυνθούν και οι μικρές ρυτίδες θα εξαφανιστούν.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα για κάποιον που κάνει «ολιστική Ιατρική/Rejuvance-Cupping Therapy »  

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ REJUVANCE

Λιγότερο άγχος

Ανακούφιση από πονοκεφάλους, ημικρανίες.

Καλύτερος ύπνος

Βαθιά αίσθηση ηρεμίας και ξεκούρασης

Μεγαλύτερη διαύγεια

Βαθιά χαλάρωση όλου του σώματος

Εξισορρόπηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος

Είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος.

Μαρία  πολύ κόσμος στην Ελλάδα μπερδεύει  την ομοιοπαθητική με την «ολιστική Ιατρική » υπάρχει πράγματι συσχετισμός μεταξύ τους ;

Έχουν σχέση. Η Ιδεολογία είναι ιδία, η αυτό-θεραπεία. Άπλα έχει διαφορετική προσέγγιση, π.χ. Σε οξείες ασθένειες ο οργανισμός μέσα απ’ την έντονη κρίση, που δημιουργεί αυτοθεραπεύεται ή πεθαίνει. Στις χρόνιες ασθένειες η ζωτική δύναμη δεν έχει αρκετή ισχύ μή μπορώντας να δημιουργήσει έντονη κρίση, με αποτέλεσμα τα συμπτώματα να επιμένουν για πολύ καιρό. Εδώ ο κίνδυνος θανάτου είναι μικρότερος λόγω των εξασθενημένων συμπτωμάτων. Επομένως, για να επιτευχθεί η ίαση και η επαναφορά της ισορροπίας του πεδίου ενός οργανισμού χρειάζεται να τον βοηθήσουμε με το να ενισχύσουμε προσεκτικά και σε ένα βαθύτερο επίπεδο την διαταραχή του, με τα ομοιοπαθητικά ενεργοποιημένα φάρμακα και όχι πηγαίνοντας κόντρα στα συμπτώματά του. Αποτέλεσμα της ενίσχυσης της ζωτικής δύναμης είναι η ίαση.

Φανταστείτε την ζωτική δύναμη σαν έναν άνθρωπο που προσπαθεί να σηκώσει ένα πολύ μεγαλύτερο απ’ την δύναμή του βάρος. Πρακτικά αδύνατον. Όμως αν ένας άλλος άνθρωπος έρθει και τον βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή, θα καταφέρει να σηκώσει το βάρος. Αυτό κάνει και η Ομοιοπαθητική. Βοηθά συνεργάζεται και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, χωρίς να το καταπιέζει και ουσιαστικά να αντιπαρατίθεται σε αυτό.

Με το να σταματήσουμε τα συμπτώματα με χημικά φάρμακα ή με τις άλλες βίαιες μεθόδους που χρησιμοποιεί η Κλασική Ιατρική σχολή, δεν θεραπεύουμε αλλά σπρώχνουμε την διαταραχή σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο του οργανισμού. Π.χ. αν η παθολογία εμφανιστεί στο δέρμα και δεχθεί πολλαπλές επιθέσεις από χημικά φάρμακα ή εγχειρήσεις, υπάρχει η πιθανότητα μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα να εξαφανιστεί. Ο τρόπος αυτός όμως είναι καταπίεση των συμπτωμάτων ή κουκούλωμα της παθολογίας και όχι θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι η παθολογία ή θα εμφανιστεί ξανά ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα στο ίδιο σημείο επειδή δεν έχει θεραπευτεί και απλά έχει καταπιεστεί, ή σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο του οργανισμού. Π.χ. ακμή και εκζέματα που δέχονται επίθεση από χημικά φάρμακα μπορούν να μεταλλαχθούν σε κύστες και άσθμα αντιστοίχως. Αν αυτές οι νέες παθήσεις δεχθούν ξανά επίθεση, πιθανόν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να εμφανιστούν ακόμα βαθύτερες παθολογίες όπως π.χ. ερυθηματώδης λύκος και αρθροπάθειες. Το επόμενο βήμα θα είναι η παθολογία να φθάσει σε ακόμα πιο βαθύ επίπεδο, π.χ. καρδιοπάθειες, καρκίνοι, εγκεφαλικά κ.ά.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Ομοιοπαθητική υπήρξε μία βασική μέθοδος θεραπείας, που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον απ’ τις περισσότερες ιατρικές σχολές της Αρχαιότητας. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα η ιατρική υποβαθμίστηκε εν γένει. Ειδικά η Ομοιοπαθητική εξαφανίστηκε μαζί με τις άλλες φυσικές μεθόδους θεραπείας, που χρησιμοποιούσαν οι Κλασικοί ιατροί (θέατρο, μαγνητοθεραπεία, κρυσταλλοθεραπεία, ύπνωση, φυσιοθεραπευτική, μουσικοθεραπεία κ.ά.).

Τι είδους ανθρώπους αναλαμβάνεις να θεραπεύσεις μέσα από την  «ολιστική Ιατρική/Rejuvance »  και σε τι είδους στάδιο  πρέπει να είναι κάποιος που θα έρθει για να θεραπευτεί ;

Αποφασισμένους να αλλάξουν τρόπο προσέγγισης. Όχι με  εξωτερικούς παράγοντες. Όχι ενέσεις, όχι κρέμες, και ότι σχετίζεται με το εμπόριο. Αλλά με τις παλιές συνταγές της γιαγιάς, τι μας δίνει η μάνα φύση.    Αυτοί που θέλουν να βρουν ψυχική γαλήνη, Ηρεμία, και χαλάρωση. Να απαλλαχτούν από Στρες, Κούραση, και Όψη κουρασμένη και ταλαιπωρημένη.. Να έχει την αυτογνωσία,   της θεραπείας, και εμπιστοσύνη στον θεραπευτή να αφεθεί .

Μαρία  συνήθως πόσοι ώρα κρατάει μια συνεδρία  ;  

Αναλόγως την θεραπεία που επιθυμεί ο αποδέκτης.   Συνήθως είναι από 45’ εως και 1 ώρα και 15´.

Την ώρα τις συνεδρίας τι ακριβώς κάνεις υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που  χρησιμοποιείς πέρα από τα χεριά σου..

Ο χώρος πάντα καθαρίζετε με διάφορα σπρεί (καθαρισμού)’ που περιέχουν Αιθέρια Έλαια, να φύγει η αρνητική ενεργεία η ότι υπάρχει από προηγούμενη συνεδρία.,  επίσης καίνε διάφορα Στικ/ Ξύλου με διάφορες μυρουδιές αναλόγως και πάλι από τι χρειάζεται και για ποιο λόγο έχει έρθει ο καθένας. Άλλος για ευεξία, άλλος για θετική ενέργεια, άλλος για αποσυμφόρηση στρες, άλλος για χαλάρωση, ηρεμία ,και αισθητικής φύσεως συνεδρίες. Οπότε βάση τι ζητά ο καθένας  μπαίνει το ανάλογο Στικ, Ενεργειακό κερί, Ψέκασα του Χώρου, και μουσική. Όλα αυτά είναι πολύ βασικά για να γίνει 100% αποτελεσματική η θεραπεία. *Εστιάζει στις Αισθήσεις..

Πόσον ειδών μεθόδους χρησιμοποιείς  προσωπικά μέσα από την Ολιστική Ιατρική/Rejuvance ;   

Η  1η  μέθοδος , είναι το Rejuvance – Μαλάξεις με τα ακροδάχτυλα

(μασάζ προσώπου- & Περιποίηση προσώπου/Κεφάλι/Αυχένα/Στέρνο/)

Φυσικό bottox / μεσοθεραπεία (εσωτερική στρώση δερματική θεραπεία) ανύψωση .. χώρις ενέσεις.

Η 2η  Είναι Θεραπείες με βεντούζες!  Δημιουργώντας αναρρόφηση και αρνητική ισχύ, το μασάζ θα αποστραγγίζει το υπερβολικό υγρό και οι τοξίνες χαλαρώνουν την πρόσφυση, ανυψώνουν τον συνδετικό ιστό και φέρνουν τη ροή του αίματος στους μόνιμους μύες και το δέρμα …

Τα οφέλη περιλαμβάνουν την αυξημένη τοπική κυκλοφορία του δέρματος, την αύξηση των θρεπτικών ουσιών που φτάνουν στην επιδερμίδα και την αυξημένη απορρόφηση των τοπικών θεραπειών του προσώπου. Η αποστράγγιση των στάσιμων υγρών από τις περιοχές δεξαμενών θα μειώσει το οίδημα και τη χρόνια πρήξιμο.

Μαρία  θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άλλο πολύ σημαντικό που ρωτάει πολύς κόσμος  πια είναι η διαφορά από την μέθοδο που ακολουθείς εσύ με την «ολιστική Ιατρική/Rejuvance »  πραγματικά, έχει βελτίωση. Βλέπει αποτελέσματα;

Πέντε τρόποι με τους οποίους βελτιώνουν την υγεία σας.

Η International Therapy Association (ICTA) έχει ένα διεθνή κατάλογο εκπαιδευμένων θεραπευτών, οι οποίοι χρησιμοποιούν την γνώση της ανατομίας και της φυσιολογίας για να βελτιώσουν την υγεία σας.

Η ICTA απαριθμεί αυτά τα οφέλη:

* Βαθιά διέγερση του ιστού

* Ανακουφίζει τις φλεγμονές

* Προωθεί τη ροή του λεμφικού υγρού για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

* Αιματώνει το δέρμα

* Τεντώνει τους μύες και τον συνδετικό ιστό

* Τονώνει την κυκλοφορία

* Χαλαρώνει τον ιστό

* Διεγείρει τη ροή της ενέργειας

Και βελτίωση εχει, και το βλέπουν και από την πρώτη συνεδρία. Αρκεί να αφεθούν, και να αφήσουν τον θεραπευτή με την δικη τους χαλάρωση να εισχωρήσει βαθια  με τις μαλάξεις.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνετε  η «ολιστική Ιατρική/Rejvance ;»

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν υπάρχει ηλικία. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινής, από 30 και πάνω, Που έχει αρχίσει η ζωή και κάνει τα σημάδια της εμφανή!  

Πόσο  διαδεδομένη  είναι η «ολιστική Ιατρική/Rejuvance» στην Ελλάδα; .

Τα τελευταία 15 χρόνια σίγουρα, σιγά σιγά  και σταδιακά.

Η  «ολιστική Ιατρική /Rejuvance» μπορεί να βγάλει παρενέργειες μέσα από της θεραπείες της σε κάποιον και αν ναι ποιες μπορεί να είναι αυτές;  

Μόνο όταν υπάρχουν σε έξαρση αυτοάνοσα νοσήματα.. Π.χ.

Συστημικός ερυθηματώδης λύκος

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου

Σκλήρυνση κατά πλάκας (επηρεάζει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό)

Ρευματοειδής αρθρίτιδα ( φλεγμονή των αρθρώσεων και των γύρω ιστών

Ψωρίαση

Κακοήθης αναιμία – μείωση στα ερυθρά κύτταρα του αίματος που προκαλείται από την ανικανότητα να απορροφήσει τη βιταμίνη Β12

Λεύκη (άσπρα σημάδια στο δέρμα που προκαλούνται από την απώλεια της χρωστικής)

Νόσος Graves “ (διόγκωση θυρεοειδούς αδένα)

Σκληρόδερμα (νόσος του συνδετικού ιστού που προκαλεί αλλαγές στο δέρμα , στα αιμοφόρα αγγεία , στους μύες και στα εσωτερικά όργανα)

Σε αυτές τις περιπτώσεις , δεν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ούτε κολλαγόνο ούτε ελαστίνη γιατί μπορεί να προκαλέσει επιδείνωσε.

Μαρία  έχεις ανθρώπους  που ήρθαν και σου είπαν ότι μετά την θεραπεία που του έκανες με την  «ολιστική Ιατρική/Rejuvance- »  είδαν  αλλαγή –  αποτέλεσμα ;

Όσοι έχουν έρθει, έρχονται ξανά και ξανά. Τα αποτελέσματα τα αισθάνονται από το πρώτο 20’λεπτο. Πολλοί έχουν κοιμηθεί την ώρα της συνεδρίας, έχουν αφεθεί, Έχουν χαλαρώσει. Βλέπουν μια άλλη όψη στον καθρέπτη. Πιο λεία επιδερμίδα, πιο λευκή, σε αλλά σημεία πιο ροδαλή. Φεύγουν ανάλαφροι. Έχουν αδειάσει από  αρνητική ενεργεία, και γεμίζουν θετική. Έχουν ανοίξει τα κουρασμένα κλειστά μάτια, έχουν υποχώρηση σακουλές κάτω από τα μάτια, και μαύροι κύκλοι . Οι γραμμές έκφρασης έχουν απαλύνει. Σε συνεχόμενες συνεδρίες έχουν εξαφανιστεί. Όπως και οι ρυτίδες!

Μαρία που μπορεί να σε βρει κάποιος  αν θέλει σήμερα και να ρωτήσει η να μάθει περισσότερα πράγματα για την «ολιστική Ιατρική/Rejuvance»     

Στην προσωπική μου σελίδα στο fb  Μaria Alexiou 

Στην επαγγελματική μου σελίδα- Dermomakigiaz –Korinthos που επίσης συνεργάζομαι. Και στο κινητό μου.  

 

Related posts

Συνέντευξη Φίλιππος Νικολάου: “Στην πραγματικότητα το επάγγελμα του ανθρώπου είναι η αυτογνωσία”

Συνέντευξη με τον Χάρη Μακρή: Ένας εμπνευσμένος στίχος κρύβει τόση δύναμη μέσα του που μπορεί να καταφέρει πολλά

Συνέντευξη Λάμπρος Φισφής: “Δεν είμαι κωμικός που προσβάλει το κοινό του…”