ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με την Όλγα Βενέτη: «Το λατρεύω το τραγούδι το υπηρετώ δεν το εξυπηρετώ»

Συνέντευξη με την ερμηνεύτρια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου Όλγα Βενέτη: «Το λατρεύω το τραγούδι το υπηρετώ δεν το εξυπηρετώ»

Η ερμηνεύτρια Όλγα Βενετή  με την εκπληκτική φωνή, είναι ένα μοναδικό ταλέντο για το ελληνικό πεντάγραμμο και διαθέτει ένα  ιδιαίτερο μέταλλο που όταν τραγουδάει, κάθε φορά αγγίζει την ψυχή και την καρδιά του κοινού.

Με αφορμή το πρώτο της live μετά την καραντίνα, που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει  την Πέμπτη 1η Ιουλίου  στον πιο δροσερό κήπο στο κέντρο της Αθήνας, στο Χυτήριο και που θα φέρει τον τίτλο  «Σαν… γιορτή».

Η ερμηνεύτρια Όλγα Βενετή παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον δημοσιογράφο Κυριάκο Τσικορδάνο και στο greekaffair.news

Σύντομο Βιογραφικό της Όλγας Βενέτης

Η Όλγα Βενέτη σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μουσική (Δίπλωμα Μονωδίας) στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με καθηγητή το Γ. Ζερβάνο. Παρακολούθησε ακόμη σεμινάρια φωνητικής στο Μιλάνο με καθηγητή το D. Matsola. Ως χορωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Φ.Σ. Παρνασσός, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, καθώς επίσης στο Half note Jazz club.

 

Η λίστα συνεχίζεται με μια σειρά διαδικτυακών συναυλιών, κάνοντας την αρχή με αυτό το καινοτόμο βήμα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το καλοκαίρι του ’20. Ακολούθησαν η Ζάκυνθος για δύο συναυλίες, το Ξυλόκαστρο και ο Δήμος Νέας Σμύρνης στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών. Στα τέλη Οκτωβρίου πραγματοποιούνται δύο διαδικτυακές συναυλίες της Περιφέρειας Αττικής στους Δήμους Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας. Με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη διαδικτυακές συναυλίες, η ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία του δήμου (20/12/2020) καθώς και ένα αφιέρωμα στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου (14/02/2021)

 

Οι ερμηνευτές δοκιμάζουμε πολλά τραγούδια μέχρι να καταλήξουμε. Ό,τι πάντως ερμηνεύω ξένο, ελληνικό, αγγλικό, ιταλικό, γαλλικό, αλλά δεν μπορούν να συμπεριληφθούν όλα σε μια συναυλία για να υπάρχει μια θεματολογία. Τραγουδάω αυτό που η Όλγα, θα το λέω πάντα, μπορεί να τη συγκινήσει για να συγκινήσει δεν πειραματίζομαι πια σε αυτά που θα φτάσουν στο κοινό. 

Κ.Τ. Κυρία Βενέτη, βρισκόμαστε στο Χυτήριο όπου την Πέμπτη 1η Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να σας απολαύσουμε σε μια μουσική βραδιά με ελληνικά και ξένα τραγούδια. Θέλετε να μας πείτε τι θα ακούσουμε εκείνο το βράδυ;

 

Ο.Β. Βρισκόμαστε στο Χυτήριο, τον αγαπάω πολύ αυτόν τον χώρο, το Χυτήριο είναι ο πιο δροσερός κήπος της Αθήνας. Περιμένω πώς και πώς γιατί είναι, σχεδόν μετά από ένα χρόνο, η πρώτη μου εμφάνιση και έτσι είμαι και συγκινησιακά φορτισμένη. Θα επικοινωνήσουμε πάλι, εδώ σε αυτό τον υπέροχο κήπο που μας φιλοξενεί και τον ευχαριστούμε πολύ. Θα πούμε τραγούδια…Σαν γιορτή… ερμηνείες, μουσικές, μελωδίες ξένες και ελληνικές με τα οποία θα ταξιδέψουμε μαζί. Τραγούδια παλιά, γαλλικά όπως το La vie en rose, γιατί είναι τελικά ένα τριαντάφυλλο η ζωή μας…. 

 

Κάνουμε σχέδια με μια συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί κάποια στιγμή….δεν βγαίνει… Εμείς θα πούμε τα όνειρά μας είναι αυτά, προσπαθούμε να τα υλοποιήσουμε, επενδύουμε σε αυτά και μακάρι να πραγματοποιηθούν.

 

Κ.Τ. Μπορεί ένας καλλιτέχνης να συνδυάσει όλα τα αυτά (τα είδη μουσικής) μαζί σε μια ταυτότητα;

 

Ο.Β. Μπορεί! Όταν τα υπηρετεί, δεν τα εξυπηρετεί δεν τα χρησιμοποιεί ως προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες κάποιας συγκυρίας. Εγώ λοιπόν υπηρετώ αυτά τα είδη, αυτά τα τραγούδια, τη μουσική. Τα τραγούδια όλα είναι μουσική. Γι’ αυτό λέω υπηρέτησέ τα σωστά. Βεβαίως μπορεί, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν αν υπηρετήσουν παραπάνω από ένα είδος. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό εκτιθέμεθα στο κοινό μας, στον ακροατή, στον θεατή μιας παράστασης τον οποίο καλείς για να πληρώσει ένα εισιτήριο, έστω και ένα ευρώ, τον καλείς και έχεις υποχρέωση να ξέρεις ότι έχεις να του δώσεις το καλύτερο γιατί το κοινό καταλαβαίνει!

Η συνέχεια της συνέντευξης στο βίντεο που ακολουθεί 

 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό χώρο του Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού  ευχαριστούμε την διεύθυνση και τους ανθρώπους που βοηθήσαν ώστε να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη.

Related posts

Συνέντευξη με την Ζωή Χωραφά: “H ταυτότητα ενός ηθοποιού πηγάζει από την ψυχή του…”

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή μίλησαν στην εκπομπή των Διαδικτυακών Προσεγγίσεων (βίντεο)

Συνέντευξη: O Γιάννης Κοτσαφτόπουλος, εκδότης του εκδοτικού οίκο Όστρια μιλάει στο greekaffair.gr