ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

Αποκλειστική Συνέντευξη της Μελίνα Σπετσιέρη στο greekaffair.gr

H Μελίνα Σπετσιέρη μίλησε αποκλειστικά στο greekaffair.gr και στον Κυριάκο Τσικορδάνο για το νέο ρόλο της στην παράσταση «Το Μυστικό Κλειδί» όπου πρωταγωνιστεί.

Μελίνα μεγαλώνοντας σε μια μεγαλούπολη όπως είναι η Αθήνα πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια, έχεις θετικές ή αρνητικές αναμνήσεις;

Πράγματι μεγάλωσα στην Αθήνα και οι καλύτερες αναμνήσεις που έχω στη ζωή μου είναι από στιγμές με την οικογένεια μου, είτε σε διακοπές, είτε σε βόλτες και κυριακάτικα τραπέζια. Γενικά επειδή άρχισα να δουλεύω από πολύ μικρή ηλικία, ο χρόνος μου ήταν πάντα περιορισμένος. Δεν θα άλλαζα όμως ούτε μίση στιγμή από όσα έζησα. Θα ξεχώριζα σίγουρα στιγμές που έζησα με τον παππού και τη γιαγιά μου καθώς έμεναν από κάτω και κάθε απόγευμα το περνούσα εκεί!

Καθώς μεγάλωνες Μελίνα, ήσουν ένα ήρεμο παιδί ή σου άρεσε να ανακατεύεσαι με διάφορα πράγματα;

Πάντα μου άρεσε να καταπιάνομαι με πολλά πράγματα. Πιστεύω πως άμα δε δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά πράγματα δε μπορείς να αποφασίσεις τι σου αρέσει. Ακόμα και τώρα δε λέω όχι όταν μου παρουσιάζεται η ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι καινούριο και να μάθω μια καινούρια τέχνη . Αυτήν την περίοδο για παράδειγμα, ανακαλύπτω τον κόσμο της φωτογραφίας.

Οι οικογένεια σου τι επαγγέλλεται; Μήπως ανήκει κάποιος από το οικογενειακό σου περιβάλλον στο χώρο της υποκριτικής;

Ο πατέρας μου είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα των γυναικείων παπουτσιών και η μητέρα μου σταμάτησε να εργάζεται όταν ήρθα εγώ στον κόσμο, καθώς ήμουν το τρίτο παιδί και ήθελε να μας μεγαλώσει σωστά. Κανένας από τους δύο, λοιπόν, δεν έχει σχέση με το χώρο. Αυτό ήταν κάτι που προέκυψε.

Από μικρή καλλιεργούσες μέσα σου το «μικρόβιο» της υποκριτικής ή είχες στο μυαλό σου και κάποιον άλλον επαγγελματικό προσανατολισμό που στην πορεία άλλαξε;

Από πολύ μικρή η ζωή μου τα έφερε έτσι, να ανακαλύψω έγκαιρα την κλίση μου και να μην αναλωθώ σε άλλα πράγματα. Γενικά πιστεύω ότι ήμουν πολύ τυχερή σε αυτό το κομμάτι, καθώς πολλά νεαρά παιδιά φτάνουν να τελειώνουν το σχολείο και να μην έχουν βρει ακόμα με τι θέλουν να ασχοληθούν.

θυμάσαι πότε έκανες τα πρώτα σου παρθενικά βήματα στο χώρο της υποκριτικής και πως αντέδρασαν η γονείς σου, όταν ενημερώθηκαν ότι θα ασχοληθείς επαγγελματικά με το χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης;

Οι γονείς μου με βοήθησαν να ανακαλύψω αυτό το μονοπάτι, άρα δεν ήταν κάτι περίεργο για εκείνους. Πιο πολύ αναμενόμενο τολμώ να πω. Οι γονείς μου είναι άνθρωποι που ποτέ δεν με πίεσαν να γίνω κάτι που δε θέλω, αλλά με παρότρυναν να ακολουθήσω αυτό που με κάνει ευτυχισμένη. Πρακτικά η πρώτη μου επαφή με το αντικείμενο ήταν όταν με έγραψαν στο παιδικό στέκι του Εθνικού Θεάτρου, όμως η πρώτη μου καθαρά επαγγελματική δουλειά ήταν δύο χρόνια μετά στην παράσταση “Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα” , πάλι στο Εθνικό με σκηνοθέτη το Δημήτρη Μαυρίκιο. Τότε ήμουν μόλις οκτώ χρονών.

Μελίνα έχεις κάνει κάποιες σπουδές ή είσαι αυτοδίδακτη όσο αφορά της υποκριτικές σου κανονικότητες;

Τις σπουδές μου τις ολοκλήρωσα πέρσι στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και μάλιστα με την πιστοποίηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σου είχε περάσει στο πίσω μέρος του μυαλό σου, να ακολουθήσεις κάποιο άλλο επαγγελματικό προσανατολισμό εκτός από την υποκριτική;

Όχι, όχι, όχι και πάλι… όχι! Το πίσω μέρος του μυαλού μου θέλει ότι και το μπροστά!

Το φετινό καλοκαίρι θα πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Το Μυστικό Κλειδί» σε σκηνοθεσία Νίκου Χρηστίδη. Ποια είναι η υπόθεση γύρω από «Το Μυστικό Κλειδί» και τι «ρόλο κλειδί» θα παίξεις εσύ στην παράσταση;

“Το Μυστικό Κλειδί” είναι μια παράσταση βασισμένη στο διήγημα της Πηνελόπης Δέλτα “Η καρδιά της Βασιλοπούλας”. Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα μεγάλο νησί, ήταν ένας Βασιλιάς καλός που είχε φροντίσει να έχει δουλειά όλος ο λαός. Έτσι, όλοι ζούσαν ήρεμοι κι αγαπημένοι και κανένας δεν γύρευε ν’ αφήσει την πατρίδα του για να βρει πλούτη έξω. Ένα πρωί λοιπόν, έμαθε με χαρά ο λαός όλος πως γεννήθηκε στο παλάτι μια Βασιλοπούλα. Όλοι εύχονταν στην μικρή. Πρώτη ήρθε η Μοίρα και ευχήθηκε στην μικρή να μην έχει καρδιά, να μην νιώθει. Όλοι λυπήθηκαν, όμως μετά ήρθε η ζωή συμπληρώνοντας πως αν η Βασιλοπούλα ήθελε, μπορούσε να βρει ξανά την καρδιά της. Και της έδωσε ένα κλειδί. Μεγαλώνοντας και μη νιώθοντας ακόμα χαρά, λύπη ή αγάπη, παίρνει την απόφαση ακολουθώντας αυτό το κλειδάκι, να αναζητήσει την καρδιά της. Ένα ταξίδι γεμάτο δοκιμασίες ξεκινά κι η δικαίωση δεν αργεί να έρθει. Εγώ, λοιπόν, έχω τη χαρά να είμαι η Βασιλοπούλα και να κάνω αυτό το ταξίδι με τους εξαιρετικούς συναδέλφους μου αλλά και με όλο τον κόσμο που θα έρθει να παρακολουθήσει την παράστασή μας.

Ποια είναι η σχέση σου με τους άλλους ηθοποιούς;

Όλοι οι συνάδελφοί μου είναι εξαιρετικοί όπως αναφέρω και πιο πάνω! Ο Νίκος Χρηστίδης, ο Φώτης Σπύρος, η Φιλίτσα Καλογεράκου, η Νίκη Λειβαδάρη και ο Γιάννης Παπαθανασίου, όλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο είναι άξιοι συνεργάτες. Περνάμε τέλεια και ειμαι χαρούμενη που είναι έτσι γιατί πιστεύω ότι η χημεία είναι το παν.

Με το Νίκο Χρηστίδη πρώτη φόρα συνεργάζεσαι η έχεις ξανά συνεργαστεί και άλλες φορές στο παρελθόν;

Τον Νίκο τον γνώρισα σε μια άλλη δουλειά λίγους μήνες πριν ξεκινήσουμε τις πρόβες. Εκεί συνεργαζόμασταν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, όμως τελικά όλα σε αυτή τη ζωή για κάποιο λόγο γίνονται. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να με καλέσει σε αυτήν την όμορφη δουλειά.

Αν σου έλεγα να επιλέξεις ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση τι θα ήθελες να κάνεις πιο πολύ και ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους;

Η τηλεόραση με το θέατρο είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το καθένα έχει τις απαιτήσεις του και πρέπει να το αντιμετωπίσεις με διαφορετικό τρόπο. Με την τηλεόραση ασχολούμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και είναι κάτι που δεν διδάσκεται σε σχολή, είναι κάτι που με σκληρή δουλειά το εξελίσσεις. Ο κόσμος βλέπει ένα αποτέλεσμα που από πίσω έχει πολύ δουλειά και μπλέκονται και πολλές ειδικότητες ανθρώπων.

Τώρα το θέατρο…είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Δεν έχει τίποτα κοινό με την τηλεόραση. Στο γυαλί βλέπεις αυτό που βλέπει η κάμερα, δηλαδή αυτό που ο σκηνοθέτης θέλει να δεις. Στο θέατρο δεν υπάρχει αυτό. Άμα βρεθείς στη σκηνή δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους και εννοώ να μπερδέψεις τα λόγια σου, την κίνηση σου ή ό,τι άλλο καλείσαι να κάνεις.

Τώρα στην ερώτηση για το ποιο μου αρέσει περισσότερο δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς. Το κάθε ένα έχει τη δική του χάρη. Η φύση της δουλειάς παραμένει ίδια και αυτό είναι που αγαπώ στο τέλος της ημέρας.

Μελίνα πού θες να φτάσεις μέσα από την υποκριτική;

Είναι ένα αναπάντεχο ταξίδι σαν και εκείνο της Βασιλοπούλας, άρα προτιμώ να το αφήσω να με οδηγήσει αυτό και δεν προσπαθώ να το εκβιάσω να φτάσει κάπου συγκεκριμένα. Είμαι ανοιχτή σε μεγάλες ανακαλύψεις, δυσκολίες και ανεκτίμητες στιγμές!

Σου αρέσει να κάνεις όνειρα; Πιστεύεις ότι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή στην ζωή μας;

Τα όνειρα είναι περίεργο πράγμα. Δεν τα διαβάζουμε πάντα σωστά. Θεωρώ ότι πραγματοποιούνται για εκείνους που τα κυνηγάνε συνειδητά και είναι διαθέσιμοι να τα προσαρμόζουν ανάλογα με τις συνθήκες. Είμαι πολύ ονειροπόλα, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά προσγειωμένη. Τα όνειρα για εμένα είναι σημεία εκκίνησης για συναρπαστικά ταξίδια.

Μελίνα είναι αλήθεια ότι το νησί της Κεφαλλονιάς ​είναι ένα καταφύγιο για σένα; 

Ναι είναι αλήθεια η Κεφαλλονιά είναι ένα καταφύγιο για εμένα που αναζητώ μετά από κάθε κουραστική και γεμάτη περίοδο της ζωής μου. Για αυτό και τυχαίνει να με βρει κανείς εκεί σε φάσεις του χρόνου που δεν περίμενε να με συναντήσει. Την αγαπώ για την άγρια ομορφιά της και την ηρεμία που μου προσφέρει. Δεν έχω κάτι αρνητικό να πω για αυτό το μέρος! Την Κεφαλλονιά την ξεχωρίζω για τη δυνατότητα αποτοξίνωσης που μου παρέχει από την τρέλα της πόλης και της πολυκοσμίας, κάτι που ίσως σε ανθρώπους που προτιμούν καλοκαίρια με πιο έντονη νυχτερινή ζωή να φανεί αρνητικό.

Στον ελεύθερο σου χρόνο, τι σε ικανοποιεί να κάνεις;

Δηλώνω με περηφάνια gamer! Στον ελεύθερό μου χρόνο μπορώ να ξεχαστώ ώρες ολόκληρες παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή. Αλλά για να μη με περάσετε και για εξαρτημένη (που οκ, είμαι λιγουλάκι!) αγαπώ ότι έχει σχέση με τέχνη ή έχει να πει κάποια ιστορία, επομένως προτιμώ να καταπιάνομαι με πράγματα που να ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. Και θα το δηλώσω δημόσια.. δεν είμαι party animal!

Υπάρχουν κάποια σχέδια που κάνεις για το μέλλον; Θα σε δούμε κάπου το χειμώνα;

Γίνονται διάφορα πράγματα ευτυχώς, αλλά είναι πολύ νωρίς για αποκαλύψεις!

Μελίνα ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη

Και εγώ ευχαριστώ πολύ!!!!

 

Συνέντευξη Κυριάκος Τσικορδάνος

k.tsikordanos@gmail.com

Related posts

Οι «Συνένοχοι live band »Ανακρίνονται από το greekaffair.gr :Υπάρχουν λαϊκές ρίζες στην ελληνική μουσική ακόμα

Συνέντευξη Σόλων Τσούνη : Ο δρόμος που διαλέγω για να υποδυθώ έναν ρόλο, είναι ο δύσκολος ( ηχητικό )

Συνέντευξη με την Ερατώ Πίσση: «Όσο δουλεύουμε τόσο περισσότερο ανακαλύπτουμε»