ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικογένεια - ΠαιδίΡοή Ειδήσεων

Συνεπιμέλεια​ γιατί τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς» (βίντεο)

Συνεπιμέλεια​ γιατί τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς» (βίντεο)

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 η εκπομπή «Διαδικτυακές προσεγγίσεις» και ο δημοσιογράφος Κυριακός Τσικορδάνος  φιλοξένησαν την κ. Μαρία Καπερώνη, Κλινική Ψυχολόγο Παιδιών & Εφήβων από το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και τον κ. Ιωάννη Παπαρρηγόπουλο, Δικηγόρο & Πρόεδρο του συλλόγου «Συνεπιμέλεια» και συζήτησαν για το ευαίσθητο και επίκαιρο θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών.

 

Ένα θέμα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Οι καλεσμένοι της εκπομπής απάντησαν σε φλέγοντα ερωτήματα του κοινού αλλά και του δημοσιογράφου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαρηγόπουλος ανέφερε:

«Πώς μπορεί ένας δικαστής και αφαιρεί επιμέλεια από τον ένα γονέα; Μέσα στον γάμο είχαν και οι δυο γονείς από κοινού τη γονική μέριμνα, την επιμέλεια και τη φροντίδα του παιδιού. Τι άλλαξε μετά από έναν χωρισμό, μια διάσταση ή διαζύγιο και δεν την έχουν πια; Γιατί έρχεται ένας δικαστής και χωρίς να εφαρμόζει τον νόμο παίρνει από τον ένα γονέα την επιμέλεια και τη δίνει όλη στον άλλο; Αυτό δεν προβλέπεται και δεν μπορεί να προβλεφθεί γιατί είναι αντίθετο με τα διεθνή δικαιώματα του ανθρώπου και σίγουρα είναι κάτι το οποίο βλάπτει τις ανθρώπινες σχέσεις και δημιουργεί τις συγκρούσεις». 

Αντίστοιχα η κ. Καπερώνη τόνισε:

ότι «Όσον αφορά το θέμα των συγκρούσεων, οι συγκρούσεις είναι μονομερείς γιατί ο γονιός που έχει την αποκλειστική επιμέλεια έχει την απόλυτη εξουσία οπότε δεν πάει σε διαπραγμάτευση, πυροδοτεί τη σύγκρουση. Και αυτό πρέπει να καταλάβουν οι δικαστές: ποιος είναι αυτός που πυροδοτεί τη σύγκρουση. Και τη σύγκρουση την πυροδοτεί η ίδια η συνθήκη της αποκλειστικής επιμέλειας. Στην ψυχολογία υπάρχει η θεωρία των συγκρούσεων και συγκρούσεις υπάρχουν όταν τα δυο μέρη είναι άνισα. Οπότε η ίδια η συνθήκη της συνεπιμέλειας αυτόματα μειώνει τη σύγκρουση και την αντιδικία». 

 

Δείτε όλη την εκπομπή στο παρακάτω βίντεο 

 

 

 

 

Πηγη greekaffair.news

Related posts

Νομιμοποιούνται 70.000 καταπατημένα ακίνητα – Προϋποθέσεις εξαγοράς και τίμημα

Newsroom

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο: Τι θα συζητηθεί

Newsroom

Μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Βάλμη στην Ηλεία