Κοινοποιείστε το άρθρο

Σύνοδος G7: Ντ.Τραμπ σε Μπ.Τζόνσον: «Αποχώρησε από την ΕΕ και θα συνάψουμε μεγάλη εμπορική συμφωνία

Μεγάλες εμπορικές υποσχέσεις τάζει  ο Ντόναλντ Τραμπ στον Μπορις Τζόνσον εάν κάνει το μεγάλο βήμα να αποχωρίσει από την ΕΕ μιλάει για εμπορικές συμφωνίες-μαμούθ μετά το Brexit 

Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στη σύνοδο της G7 για πρώτη φορά από τότε που ο δεύτερος ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τον χαρακτηρίζει «τον κατάλληλο άνθρωπο» για να ηγηθεί ενός Brexit.

Συγχρόνος  ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα συνάψει με τη Βρετανία μετά την αποχώρηση της από την ΕΕ «μια πολύ μεγάλη εμπορική συμφωνία, γρήγορα, πιο μεγάλη από όσες έχουν υπάρξει ποτέ» και πρόσθεσε ότι ο Τζόνσον είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα είναι δύσκολες, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά.

Βέβαια και οι 2 γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ θα έχουν το πάνω χέρι σε αυτή τη συμφωνία, πάντως ο Τραμπ φάνηκε σαν να θέλει να καθησυχάσει τον Τζόνσον.

Άλλωστε είναι από τα σχέδια του Τραμπ η αποδυνάμωση της γερμανοκρατούμενης ΕΕ κι αν θέλει να το πετύχει, η Βρετανία θα πρέπει να γίνει το πετυχημένο παράδειγμα.

Σε διαφορετική περίπτωση το Βερολίνο θα ισχυροποιηθεί και θα γίνει ακόμα πιο δύσκαμπτο προς τις άλλες χώρες αφού θα έχει αποδειχθεί πως όποιος βγαίνει από το κοπάδι των..τρώει ο λύκος.

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η συμβουλή του προς τον Τζόνσον για το Brexit, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν χρειάζεται συμβουλές, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει «την εμπορική ειρήνη» αντί του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου και δεν τάσσεται υπέρ της επιβολής δασμών.

«Συγχαίρω τον πρόεδρο για τα όσα πετυχαίνει η αμερικανική οικονομία, είναι φανταστικό να το βλέπουμε», σημείωσε ο Τζόνσον. «Η άποψή μας σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο είναι ότι τασσόμαστε περισσότερο υπέρ της εμπορικής ειρήνης, γενικά», εξήγησε. «Δεν μας αρέσουν οι δασμοί, γενικά».

Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι κανένας από τους ηγέτες της G7 δεν τον κατηγόρησε για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, παρά τις επικρίσεις που έχει διατυπώσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.


«Όχι, αυτό που έχει κάνει η Κίνα είναι σκανδαλώδες», τ
όνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στη σύναψη «μιας μεγάλης» εμπορικής συμφωνίας με την Ιαπωνία, για την οποία οι δύο χώρες εργάζονται επί πέντε μήνες.

Για να δούμε το επόμενο διάστημα τι από όλα αυτά θα πραγματοποιηθεί

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο