Σύρος η πρωτεύουσα των Κυκλάδων

 

Η Σύρος, το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων δεσπόζει στο κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος και γοητεύει τους επισκέπτες του με τις μοναδικές ομορφιές του.

Η Σύρος, που είναι και η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες ή και πολυήμερες διακοπές, καθώς προσφέρει στους επισκέπτες της πληθώρα επιλογών, δραστηριοτήτων, διασκέδασης και περιήγησης. Επιπλέον η κοντινή της απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά και η τακτική της σύνδεση με αυτό, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, την καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή στους λάτρεις των ταξιδιών.

 

Η μαγευτική Σύρος είναι περιτριγυρισμένη ανατολικά από τα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο και Πάρο, δυτικά από τη Σίφνο, τη Σέριφο, την Κύθνο και την Κέα και βόρεια από τη Γυάρο. Από το λόφο της Άνω Σύρου οι επισκέπτες μπορούν να δουν όλα αυτά τα νησιά και αμέσως καταλαβαίνουν γιατί η Σύρος εξελίχθηκε σε διοικητικό, εμπορικό, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Κυκλάδων. Όσοι επιλέξετε τη Σύρο για τις διακοπές σας, το πρώτο πράγμα που θα δείτε από το πλοίο είναι το υπέροχο λιμάνι της Ερμούπολης, το οποίο υπήρξε το πρώτο εμπορικό λιμάνι της Ελλάδας. Η περιήγηση στο νησί είναι γεμάτη εκπλήξεις. Η Σύρος έχει έκταση 86 τετραγωνικά χιλιόμετρα και χαρακτηρίζεται από τις εναλλαγές των τοπίων. Καθώς θα διασχίζετε την ενδοχώρα θα παρατηρήσετε τους άγονους ορεινούς όγκους να δίνουν τη θέση τους στους εύφορους κάμπους και τις κοσμοπολίτικες πλαζ στους μικρούς και απομονωμένους κολπίσκους. Τα χωριά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα παραθαλάσσια θέρετρα με τις μεγαλοπρεπείς επαύλεις, αποκαλύπτουν τη μοναδικότητα αυτού του νησιού.

Η Σύρος είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί και ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τουριστικά. Έχει πληθυσμό περίπου 20 χιλιάδες κατοίκους, ορθόδοξους και καθολικούς και πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη, «Η Αρχόντισσα του Αιγαίου». Από την πρώτη στιγμή θα σας γοητεύσει η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, μία αρχιτεκτονική, που μαρτυρά την ιστορία της Σύρου, η οποία ξεκινά από τους πανάρχαιους χρόνους. Ολόκληρη η Σύρος συνδυάζει το παλιό με το καινούριο και το κλασικό με το μοντέρνο που συναρπάζει όλους τους επισκέπτες.