ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Τα άτομα με Άσπεργκερ δεν είναι συλλήβδην εγκληματίες: Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Άσπεργκερ

Τα άτομα με Άσπεργκερ δεν είναι συλλήβδην εγκληματίες: Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Άσπεργκερ

 

Ο Ελληνικός Συλλόγος για το Σύνδρομο Άσπεργκερ εξέδωσε ανακοίνωση για την αναίτια στοχοποίηση των ανθρώπων με Άσπεργκερ από μερίδα του Τύπου.

 

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει: Τα άτομα με Άσπεργκερ δεν είναι συλλήβδην εγκληματίες

 

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βοούν από χθες με την είδηση (είδηση;) ότι ένας γυμναστής στον Ασπρόπυργο παρενοχλούσε μαθήτριες και βασάνιζε τα παιδιά του σχολείου. Αν όντως συμβαίνει, είναι κατακριτέο. Μέχρις όμως να δικαστεί και να πάρει η Δικαιοσύνη μία τελεσίδικη απόφαση έχει το τεκμήριο της αθωότητας, όπως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας.

 

Ορισμένα από τα ΜΜΕ προβάλλουν ιδιαίτερα -και με τρόπαιο πάντα την τηλεθέαση- το γεγονός ότι ο γυμναστής αυτός είχε σύνδρομο Άσπεργκερ, μία ήπια μορφή αυτισμού. Είμαστε ο Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Άσπεργκερ και, από το 2007 που ιδρυθήκαμε, πρεσβεύουμε, με αδιάσειστά στοιχεία, ότι τα παιδιά και οι ενήλικες με σύνδρομο Άσπεργκερ ούτε κακοί είναι ούτε επικίνδυνοι –τουλάχιστον όχι περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό.

Πυρήνας της διαφορετικότητας τους είναι πως παρόλο που επιθυμούν τους φίλους και την κοινωνικότητα δεν ξέρουν το πώς….. κάτι που για όλους τους υπόλοιπους είναι έμφυτο και δεδομένο.

Οι ίδιοι πολλές φορές χαρακτηρίζουν τον αυτισμό σαν κοινωνική δυσλεξία όπου, όπως το άτομο με δυσλεξία δυσκολεύεται στη γραπτό λόγο κάνοντας ορθογραφικά λάθη, αυτοί δυσκολεύονται στην κοινωνική επαφή.

Related posts

ΚΕ.Π.Α.- Νέος ενιαίος πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας – 2021

Newsroom

Το ελληνικό κράτος μήπως είναι ρατσιστικό απέναντι στα ΑμεΑ;

Τι ισχύει για τη συνταγογράφηση φαρμάκων – εξετάσεων σε ανασφάλιστους – Οι εξαιρέσεις για ΑμεΑ και χρόνιους πάσχοντες

Newsroom