ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Τα τρία σενάρια απομάκρυνσης του Α.Τσίπρα από την κυβέρνηση της Ελλαδας

Τα τρία σενάρια απομάκρυνσης του Α.Τσίπρα από την κυβέρνηση της Ελλάδας που θα δούμε τους επομένους μήνες

Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια απομάκρυνσης του Α.Τσίπρα από την ηγεσία της χώρας:

 

Το πρώτο σενάριο είναι να πάμε σε Εκλογές τον Μάρτιο,  το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει  κυβέρνηση μειοψηφίας μετά από αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την ηγεσία της κυβέρνησης και να πάει έτσι  μέχρι τον Μάιο και αμέσως να προκηρύξει  εκλογές  και το τρίτο σενάριο η   κυβέρνηση μειοψηφίας μέχρι τον Οκτώβριο αλλά θα αντέξει  την πίεση σαν μειοψηφική κυβέρνηση από τα υπόλοιπα κόμματα και από την εξωτερικές δυνάμεις;; 

 

Οι χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί παραίτησής του όταν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή των Σκοπίων ανοίγουν το ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν τελικά νωρίτερα από τον Μάιο που θεωρούνταν επικρατέστερο το σενάριο των τριπλών εκλογών

Το μεσημέρι βέβαια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανασκεύασε λέγοντας ότι θα παραιτηθεί όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική βουλή.

Το ενδεχόμενο να λάβουν χώρα οι εκλογές νωρίτερα ακόμα και τον Μάρτιο είναι πλέον πολύ πιθανό καθώς η ίδια η ορμή των γεγονότων θα αναγκάσει τον Α.Τσίπρα να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι προφανές πως δεν ενθουσιάζονται από την αποσταθεροποίηση που προκαλούν στην κυβέρνηση τόσο η πρόθεση  του προέδρου των ΑΝΕΛ να αποχωρήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η επαναφορά του ζητήματος στην κορυφή της ατζέντας.

Οι συνεχείς δηλώσεις, η διαγραφή του Τέρενς Κουικ -από την τηλεόραση- αλλά και η διαμάχη που ξέσπασε λόγω της Έλενας Κουντουρά είναι δεδομένο ότι διαμορφώνουν εικόνα διάλυσης για την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να είναι αποφασισμένος να έρθει η Συμφωνία και να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή το Μάρτιο!

Aνασχηματισμός και κυβέρνηση μειοψηφίας αν αποχωρήσει ο Καμμένος

Σε περίπτωση που αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και οι υπουργοί του, η εν λόγω εξέλιξη θα δημιουργήσει εκ των πραγμάτων μία συνθήκη κυβέρνησης μειοψηφίας.

Η οποία θα πορευτεί είτε μέχρι τον Οκτώβριο (πράγμα δύσκολο, πλην όμως ο Τσίπρας λέει συνέχεια ότι θα εξαντλήσει τα όρια της Συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης), είτε μέχρι το Μάιο οπότε και θα προχωρήσει σε τριπλές κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει προχωρήσει σε ανασχηματισμό με τις απαιτούμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα (για τις θέσεις των υπουργών που πιθανόν θα αποχωρήσουν) και οι ΑΝΕΛ θα μπορούν να στηρίζουν νομοσχέδια για την οικονομία.

Πάντως με κυβέρνηση μειοψηφίας να αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Οκτώβριο είναι πολύ δύσκολο.

Related posts

Οι Τούρκοι «διχοτομούν το Αιγαίο στα δύο» με μεγάλη άσκηση μεταξύ Χίου, Σκύρου και Εύβοιας

Newsroom

Λάχανο με Κιμά του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα «ξένος» του Θανάση Σκρουμπέλου με τον Λευτέρη Ελευθερίου- Θέατρο Χώρα από 5 Νοεμβρίου

Newsroom