Κοινοποιείστε το άρθρο

Τέλη κυκλοφορίας: Από τον Μάιο η πληρωμή με τον μήνα

Από τον Μάιο, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει σχετική διάταξη, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή σύντομα.

 

Τον Μάιο θα μπορέσουν, όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών το επιθυμούν, να προβούν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ το υπουργείο πιστεύει πως θα αυξήσει τα έσοδά του, καθώς θα υπήρχαν περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες δεν θα έκαναν άρση ακινησίας και δεν θα πλήρωναν κάποιο ποσό.

Κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2021, πάνω από 130.000 ιδιοκτήτες προχώρησαν στην ηλεκτρονική ακινησία των οχημάτων τους. Οι ιδιοκτήτες αυτοί αλλά και όσοι είχαν καταθέσει τις πινακίδες στις κατά τόπους Εφορίες θα μπορέσουν να κινήσουν ξανά τα οχήματά τους, με την διάταξη του υπουργείου Οικονομικών να αναμένεται φέτος να ενεργοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα για να διευκολυνθούν οι πολίτες. Σημαντικό είναι να τονιστεί πως, λόγω της πανδημίας, δεν θα υπάρξουν επιπλέον επιβαρύνσεις στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για όσους είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Η ΑΑΔΕ θα θέσει σε λειτουργία μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την άρση της ακινησίας. Οι ιδιοκτήτες θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους αλλά και αυτά του οχήματος και εφόσον πληρώνουν τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν. Την δυνατότητα αυτή θα την έχουν όμως μόνο μια φορά τον χρόνο. Δηλαδή, δεν θα μπορεί κάποιος να αίρει την ακινησία του οχήματός του πάνω από μια φορά τον χρόνο.

Θυμίζουμε πως φέτος, για πρώτη φορά, οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να καταθέσουν τις πινακίδες τους διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο