ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου: Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός για 28η φορά στην ιστορία

Τελικός Κυπέλλου: Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός για 28η φορά στην ιστορία

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ραντζέλοβιτς στο 9′ νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

 

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ραντζέλοβιτς στο 9′ νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας – Οι ερυθρόλευκοι, με βασικό γκολκίπερ τον 17χρονο Τζολάκη, άφησαν την ΑΕΚ να έχει τη μπάλα στα πόδια της και χτύπησαν στις αντεπιθέσεις έχοντας χαμένο πέναλτι με τον Ελ Αραμπί αλλά και πολλές κλασσικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ – Τέταρτος σερί χαμένος τελικός για την ΑΕΚ

Σχεδόν 4 μήνες από την αρχική ημερομηνία που είχε οριστεί ο τελικός, κι αφού όλο αυτό το διάστημα η ΕΠΟ μετέτρεψε τον αγώνα από γιορτή σε.. φαρσοκωμωδία, ο Ολυμπιακός έδωσε την καλύτερη απάντηση μέσα στο γήπεδο κατακτώντας, έστω και με καθυστέρηση, πανάξια το νταμπλ.

Επικράτησε με το γκολ του Ραντζέλοβιτς με 1-0 της ΑΕΚ και κατέκτησαν το Κύπελλο Νο28 της ιστορίας τους. Από την άλλη η Ένωση για 4η σερί χρονιά φεύγει χωρίς την χαρά από έναν τελικό Κυπέλλου και προφανώς η νέα σεζόν αρχίζει όχι με τον καλύτερο τρόπο, αφού σημαδεύεται από την απώλεια ενός τίτλο έστω κι αν αυτός ανήκει στη περασμένη σεζόν!

Mε τους… περσινούς πρωταγωνιστές η ΑΕΚ!

Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3 και τους παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην σεζόν που ολοκληρώθηκε απόψε στον τελικό του Βόλου, με μοναδική εξαίρεση τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια αντί του Μπάρκα που συνεχίζει την καριέρα του στην Σέλτικ.

Ο Σβάρνας με τον Τσιγκρίνσκι ήταν στο κέντρο της άμυνας. Αριστερό μπακ ο Λόπες και δεξί ο Μπακάκης. Ο Σιμόες σε ρόλο αμυντικού χαφ, έχοντας μπροστά του Μάνταλο και Κρίστισιτς. Στο αριστερό «φτερό» ο Λιβάϊα, στο δεξί ο Βέρντε και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Άμυνα ειδικών συνθηκών ο Ολυμπιακός
Με μία ενδεκάδα που δεν είχε παίξει ποτέ και δεν θα ξαναπαίξει μαζί, αναγκάστηκε να παραταχθεί ο Ολυμπιακός που είχε σοβαρό πρόβλημα στα άκρα της άμυνας, λόγω των ειδικών συνθηκών της αναμέτρησης(σ.σ τελικός με τα περσινά ρόστερ) και τις αποχωρήσεις του καλοκαιριού σε αυτές τις θέσεις(Ομάρ, Τσιμίκας).

Ο Τζολάκης ήταν ο εκλεκτός του Μαρτίνς κάτω από την εστία. Δεξί μπακ ο Μπρούνο, αριστερό ο Τοροσίδης και ο Σισέ με τον Μπα οι δύο στόπερ.

Μπουχαλάκης και Καμαρά το δίδυμο στην μεσαία γραμμή. Αριστερό εξτρέμ ο Μασούρας, δεξί ο Ραντζέλοβιτς, ο Βαλμπουενά σε ρόλο επιτελικού και «φουνταριστός» στο 4-2-3-1 ο Ελ Αραμπί.

Ο Ραντζέλοβιτς έκανε την διαφορά!
Σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ καλό ρυθμό, κλασσικές ευκαιρίες και αρκετή ένταση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αξιοποιήσει τουλάχιστον μία από τις φορές που πάτησε με πολύ καλές προϋποθέσεις την αντίπαλη περιοχή και να οδηγηθεί στα αποδυτήρια προηγούμενος 1-0!

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, επιβλήθηκε στην μεσαία γραμμή αλλά της έλειψε σε πολύ μεγάλο βαθμό το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και ο σωστός τρόπος να «σπάσει» την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των «ερυθρολεύκων» στο διάστημα που προσπάθησε να πιέσει(35’-45’).

Η «Ένωση» ξεκίνησε το παιχνίδι με την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ολιβέιρα(απόκρουσε ο Τζολάκης και στην συνέχεια έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Μπα) αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε το πόσο κυνικός μπορεί να γίνει όταν κλέβει την μπάλα ψηλά. Ο Λιβάϊα «πούλησε» την κατοχή, ο Καμαρά με την μία έδωσε στον Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με άψογο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό(10’)!

Ο Σέρβος εξτρέμ ήταν σε τρομερή κατάσταση και προκάλεσε αρκετά προβλήματα στον Λόπες!

Ο Ολυμπιακός άφησε την μπάλα στην ΑΕΚ που αδυνατούσε να δημιουργήσει και στο 35’ λίγο έλειψε να πάρει ισχυρό προβάδισμα κούπας. Ο Ελ Αραμπί πέρασε δύο φορές τον Μπακάκη με απίθανες ντρίμπλες, αλλά στο τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα πλάσαρε άουτ!

Αυτή η φάση σαν να… ξύπνησε την «Ένωση», η οποία είχε πιο ορθολογικές επιλογές για να πλησιάσει στην περιοχή των «ερυθρολεύκων» αλλά και πάλι της έλειψε η σωστή απόφαση, σε ένα μονότονο παιχνίδι με σέντρες από τα δύο άκρα.

Ο Τσιντώντας απλά… καθυστέρησε το νταμπλ του Ολυμπιακού!
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς ήταν η εξής: Η ΑΕΚ να έχει την μπάλα, να πιέζει όσο μπορεί τον Ολυμπιακό και τους Πειραιώτες να κάνουν άψογη διαχείριση του αποτελέσματος και να έχουν εκείνοι τις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, τις φάσεις για να… τελειώσουν τον τελικό από νωρίς!

Ο Τσιντώτας, όμως, έκανε σπουδαία εμφάνιση. Απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Μασούρα στο 49, έπιασε το πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 57’ και όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών».

Ο Καρέρα προσπάθησε να αλλάξει πράγματα, έβαλε στο ματς τον Αλμπάνη και τον νεαρό Μαχαίρα, άλλαξε τον αρνητικό Μπακάκη με τον ακόμη πιο αρνητικό Παουλίνιο αλλά δεν πήρε το παραμικρό.

Οι αποκρούσεις του Τσιντώντα απλά καθυστέρησε το νταμπλ του Ολυμπιακού, το 28ο Κύπελλο Ελλάδος των Πειραιωτών. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν μέχρι τέλους το 1-0 και σήκωσαν την κούπα!

MAN OF THE MATCH: Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός μέσος του Ολυμπιακού έφτιαξε την φάση του γκολ της ομάδας του με την άμεση πάσα στον Ραντζέλοβιτς. Όταν ο Ολυμπιακός γύρισε πίσω για να κάνει διαχείριση του σκορ, ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά ενώ παράλληλα βοήθησε και στο να εκδηλώνει σωστές επιθέσεις η ομάδα του στο επιθετικό τρανζίσιον. «Γεμάτη» παρουσία…

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Τρομερό πρώτο ημίχρονο από τον Σέρβο εξτρέμ, ο οποίος δικαίωσε τον Μαρτίνς για την επιλογή του. Με το γκολ που πέτυχε στην αρχή του ματς έκρινε την αναμέτρηση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αδυναμία της ΑΕΚ να δημιουργήσει ευκαιρίες. Το σύνολο του Καρέρα είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά ήταν ανήμπορη να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η «Ένωση» δεν έκανε ούτε μία φάση ενώ δεν εκμεταλλεύθηκε καθόλου τα 14 κόρνερ που είχε στον αγώνα!

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ελ Αραμπί είχε στα πόδια του τις μεγάλες ευκαιρίες για να… καθαρίσει τον τελικό. Χάνει τετ-α-τετ στο πρώτο ημίχρονο, εκτελεί πολύ άσχημα το πέναλτι στο δεύτερο μέρος και δίνει την ευκαιρία στον Τσιντώτα να μπλοκάρει ενώ σε φάση δύο εναντίον ενός αντί να δώσει στον συμπαίκτη του, σούταρε πάνω στον πορτιέρε της ΑΕΚ. Πολύ κακό βράδυ για τον φορ του Ολυμπιακού…

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κάιπερς και οι βοηθοί του έκαναν μία καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς ο Μπακάκης ανέτρεψε τον Μασούρα. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο ο Ολλανδός. Το μοναδικό του λάθος ήταν η μη υπόδειξη φάουλ υπέρ του Λιβάγια από τάκλιν του Σισέ έξω από την περιοχή στο 54’.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός είναι νταμπλούχος Ελλάδος! Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ανώτερο στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού, θα μπορούσε να έχει τελειώσει την υπόθεση κούπα από νωρίς και δικαίως πανηγυρίζει την κατάκτηση και του Κυπέλλου.

Από την άλλη η ΑΕΚ δεν κατάφερε για τέταρτο σερί τελικό να φτάσει να πιει νερό, έχοντας φτάσει στην πηγή. Η «Ένωση» περιορίστηκε σε κατοχή της μπάλας, έβγαλε μεγάλη αδυναμία στην παραγωγή φάσεων και δεν απείλησε ουσιαστικά τους «ερυθρολεύκους».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Related posts

Ολυμπιακός: Χωρίς Μασούρα και Σα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα – Ξεκινάει βασικός ο Τζολάκης

Newsroom

Ματίας Αλμέιδα: «Στην Κροατία θα παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και την οικογένεια του Μιχάλη»

Champions League: Ο δρόμος της ΑΕΚ για τ’ αστέρια περνάει απ’ την Αμβέρσα