ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Τέμπη: Σε αναστολή τέθηκαν οι γιατροί που έδωσαν την αναρρωτική στον επιθεωρητή – Τι έδειξε η ΕΔΕ

Τέμπη: Σε αναστολή τέθηκαν οι γιατροί που έδωσαν την αναρρωτική στον επιθεωρητή – Τι έδειξε η ΕΔΕ 

 

Οι γιατροί που εμπλέκονται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας τέθηκαν σε αναστολή. Στην ανακρίτρια ο φάκελος της υπόθεσης.

«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα της ΕΔΕ για τους γιατρούς που φέρεται να εμπλέκονται στην αναρρωτική άδεια που όπως αποκάλυψε το in, πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

H Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη χορήγηση άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας, που διενεργήθηκε με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, οποία έδειξε πως ο επιθεωρητής πήρε την άδεια χωρίς καν να υποβληθεί σε εξετάσεις, δεν προσήλθε στα επείγοντα, δεν είχε ραντεβού και πηγαίνοντας στο νοσοκομείο αναζήτησε μόνο τον διευθυντή της κλινικής για να μπορέσει να του δώσει την άδεια.

Ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Τι έδειξε η ΕΔΕ

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό, προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Related posts

10η Έκθεση Tοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών -ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση

Σάββας Καλεντερίδης: «Στρατηγική ξηλώματος της Συνθήκης της Λωζάννης»

Newsroom

Επανεκκίνηση από αύριο των τρένων και του προαστιακού

Newsroom