ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Tesla: Αρχίζει να κόβει δέντρα για να χτίσει το «Gigafactory» στη Γερμανία

Tesla: Αρχίζει να κόβει δέντρα για να χτίσει το «Gigafactory» στη Γερμανία

Η δικαστική απόφαση είναι «οριστική», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση γερμανικού δικαστηρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για τον αμερικανικό κολοσσό να ξεκινήσει την αποψίλωση

Το «πράσινο φως» για την αποψίλωση 91 εκταρίων δάσους έλαβε από τις γερμανικές αρχές η Tesla, ώστε να μπορέσει να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο κοντά στο Βερολίνο.

Αν και δεν έχει πάρει ακόμα την έγκριση για να χτίσει το λεγόμενο Gigafactory στο Βραδεμβούργο, η τοπική υπηρεσία της κυβέρνησης που επιβλέπει τις σχετικές διαδικασίες ‘έδωσε τελικώς την άδεια για το κόψιμο των δέντρων.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν αντιταχθεί σθεναρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και είχαν μάλιστα καταφέρει να πείσουν το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου να μπλοκάρει προσωρινά τις πρόδρομες εργασίες.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την προσωρινή διαταγή.

Η δικαστική απόφαση είναι «οριστική», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ανοίγοντας τον δρόμο για τον αμερικανικό κολοσσό να ξεκινήσει την αποψίλωση.

 

Η ομάδα ακτιβιστών Green League στο Βραδεμβούργο, εξέφρασε την οργή της για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει το ευρωπαϊκό gigafactory της Tesla. Αλλά η εταιρεία απάντησε ότι είχε προβλέψει τέτοιου είδους ανησυχίες και θα ξαναφυτέψει δέντρα ώστε να καλύψει μια περιοχή που θα είναι όση «τρεις φορές όσο το οικόπεδο για το εργοστάσιο».

Η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του εργοστασίου φέτος και θέλει να αρχίσει την παραγωγή οχημάτων μέχρι το 2021, με σκοπό την παραγωγή 500.000 αυτοκινήτων ετησίως. Θα είναι το τέταρτο Gigafactory της εταιρείας, μετά τη Νεβάδα, τη Νέα Υόρκη και πιο πρόσφατα τη Σαγκάη της Κίνας.

Ο δισεκατομμυριούχος CEO της εταιρείας Elon Musk, όπως έχει πει, θεωρεί τον τομέα μηχανολογίας της Γερμανίας ως «εξαιρετικό» γι’ αυτό και θέλει να εγκαταστήσει στη χώρα αυτή το νέο του εργοστάσιο. Η Γερμανία φιλοξενεί δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, τη Volkswagen και τη Daimler.

Related posts

Τσίπρας σε Μητσοτάκη:Μην τολμήσεις να φεσώσεις τον λαό με 20 δισ. για να πάρουν τα funds κοψοχρονιά τα σπίτια

Newsroom

Αφαιρούν δημοκρατικά δικαιώματα: Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και μπαρ

Newsroom

Γιώργος Λεχουρίτης πρόεδρο του ΙΝΚΑ: Παραδείγματα τρομακτικής αισχροκέρδειας άνω του 1.000% στα τρόφιμα