ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Τέσσερα πράγματα που δεν ξέρετε για τα αβγά

Τέσσερα πράγματα που δεν ξέρετε για τα αβγά

Τα αβγά είναι ένας νόστιμος τρόπος να πάρετε άφθονη βιταμίνη-Β, θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνη.

 

Και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με το πόσο καλό κάνουν στην υγεία της καρδιάς, η πλειοψηφία των ειδικών συμφωνεί πως μια διατροφή που περιέχει αβγά είναι υγιής.

Μια έρευνα, μάλιστα, έδειξε ότι ένα πρωινό γεύμα που περιέχει αβγά βοήθησε τους συμμετέχοντες να μειώσουν περισσότερο τις λιγούρες για ζαχαρούχες και λιπαρές τροφές μέσα στην ημέρα, σε σύγκριση με ένα πρωινό από δημητριακά.

Δείτε 4 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα  αβγά:

Ο κρόκος του αβγού βοηθάει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου

Ο κρόκος του αβγού είναι μία από τις πιο πλούσιες διατροφικές πηγές χολίνης -μιας βιταμίνης που ανήκει στο σύμπλεγμα των Β-βιταμινών- η οποία συνδέεται με την καλύτερη νευρολογική λειτουργία και τη μειωμένη φλεγμονή στον οργανισμό. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι η διαιτητική χολίνη βοηθάει την εμβρυϊκή ανάπτυξη του εγκεφάλου, όταν την καταναλώνουν οι έγκυες γυναίκες. Όμως, μια διατροφή πλούσια σε χολίνη συνδέεται επίσης με την καλύτερη ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Η χολίνη διασπάται σε μπεθάνη (bethane), η οποία χρησιμοποιείται κατά τον κύκλο της μεθυλίωσης, ο οποίος με τη σειρά του βοηθάει στην παραγωγή ορμονών, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη, που είναι γνωστές και ως “ορμόνες της ευτυχίας”.

Τα αβγά είναι μια τέλεια πρωτεΐνη

Τα αβγά είναι το σημείο αναφοράς, όταν συζητάμε για την ποιότητα της πρωτεΐνης. Αυτό συμβαίνει γιατί το σύνολο της πρωτεΐνης που βρίσκεται σε ένα αβγό μπορεί να απορροφηθεί και να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό. Θερμίδα προς θερμίδα, χρειάζεστε να πάρετε λιγότερη ποσότητα πρωτεΐνης από τα αβγά από ό, τι από άλλες πηγές, για να χτίσετε το ίδιο καλά τους μυς σας.

Η ηλικία της κότας παίζει σημαντικό ρόλο

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Poultry Science έδειξε ότι οι νεαρές κότες (ηλικίας 28 εβδομάδων) και οι μεγαλύτερες κότες (ηλικίας 97 εβδομάδων) είναι πιο πιθανό να παράγουν αβγά με χαμηλή περιεκτικότητα σε στερεά στοιχεία από ό,τι τα κοτόπουλα μέσης ηλικίας.

 

Τα αβγά είναι ασφαλή προς κατανάλωση για περισσότερο από 3 μήνες

Τα αβγά συσκευάζονται συνήθως εντός μιας εβδομάδας από τη γέννησή τους. Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας (USDA), επιτρέπεται να συσκευαστούν έως και 30 ημέρες από τη γέννησή τους. Η τελική ημερομηνία πώλησης θα πρέπει να είναι μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία συσκευασίας, καθιστώντας τη συνολική διάρκεια ζωής των αβγών περίπου δύο μήνες. Όμως, σύμφωνα με το USDA, τα αβγά μπορεί να ασφαλή προς κατανάλωση μέσα σε τρεις έως πέντε εβδομάδες μετά και την τελική ημερομηνία πώλησης. Έτσι ο συνολικός χρόνος που μπορούμε με ασφάλεια να καταναλώσουμε αβγά είναι θεωρητικά πάνω από 3 μήνες!

 

Related posts

Νέες πρωτοποριακές μεθόδους εφαρμόζει όσο αφορά την αντιμετώπιση της επιληψίας η Κλινική «Άγιος Λουκάς»

5 Ιδιότητες του νερού που δίνουν ενέργεια

Ε.Ο.Π.Υ.Υ: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το γονιδιακό έλεγχο των μεταλλάξεων γονιδίων BRCA1 & 2

Newsroom