ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤαξίδιαΤαξίδια

Τέσσερις γραφικοί πανέμορφοι προορισμοί της Ελλάδος

Τέσσερις γραφικοί πανέμορφοι προορισμοί της Ελλάδος

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά ευκαιρία λοιπόν να υπάρξει οργάνωση σχετικά με τους προορισμούς του χειμώνα και των Χριστουγέννων. Εμείς σας προτείνουμε 4 γραφικά μέρη της Ελλάδας για να περάσετε θαυμάσια με την οικογένεια σας και τους φίλους σας

Το Περτούλι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα και αποτελεί έναν από τους ωραιότερους οικισμούς.

Σίγουρα το Περτούλι δεν είναι ένας τυχαίος οικισμός. Πότε χτίσθηκε δεν είναι γνωστό. Από την Ελάτη μέχρι το Περτούλι να υπολογίζε ότι θα διανύσεις 15 χιλιόμετρα. Το Περτούλι διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή και μερικά από τα καλύτερα ορεινά ξενοδοχεία της Θεσσαλίας. Όμως οι ρυθμοί είναι σαφώς ηπιότερα από αυτούς της Ελάτης και γενικότερα η ατμόσφαιρα θυμίζει περισσότερο χωριό.

Η Δημητσάνα στην Ορεινή Αρκαδία αποτελεί έναν πετρόχτιστο οικισμό με πολλά  αρχοντικά, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αναστηλωμένα σήμερα.

Η Δημητσάνα είναι χτισμένη πάνω σε λoφοράχη σε υψόμετρο 950 μέτρων, από τη μεσημβρινή πλευρά της οποίας παρέχεται θαυμάσια θέα της πεδιάδας της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου.Ο οικισμός είναι δείγμα αρχιτεκτονικής της Γορτυνίας και βρλίσκεται αννάμεσα σε βουνά και δάση, στη καρδιά της Πελοποννήσου, απλώνεται η πανάρχαια αρκαδική γη. Ένας τόπος προικισμένος από τη φύση, δουλεμένος εδώ και χιλιάδες χρόνια από τον ανθρώπινο μόχθο. Ένα Σαββατοκύριακο στη μυθική γη του Πάνα μπορεί να τα έχει όλα. Στην περιοχή γενικΆα υπάρχουν σημαντικά αξιοθέατα , όπως η παλαιά και νέα Μονή Φιλοσόφου καθώς και η Μονή Προδρόμου που βρίσκονται στο εσωτερικό του φαραγγιού του Λούσιου.

 Η Μακρυνίτσα είναι παραδοσιακός οικισμός του Δήμου Βόλου και φημίζεται για το παραδοσιακό της χρώμα, την ιδιαίτερη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική της και για την μοναδική θέα που προσφέρει προς τον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο.

Το λεγόμενο  “μπαλκόνι του Πηλίου, όπως διαφορετικά λέγεται η Μακρινίτσα. Συγκεκριμένα η Μακρινίτσα διαθέτει , εξαίρετη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και υπέροχη θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Η  Μακρινίτσα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε κατάφυτη πλαγιά του Πηλίου. Πύργοι, αρχοντικά, καλντερίμια και εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

Τρία όμορφα χωριά, βρίσκονται στις βορειοανατολικές πλαγιές της Ζήριας, σε 1.000 μ. υψόμετρο.
Συγκεκριμένα , τα ¶νω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των εκδρομέων. Ξεκινώντας κανείς από τα Κάτω Τρίκαλα ο εντυπωσιακός ναό του Αγ. Δημητρίου, του 1697με τις μοναδικές τοιχογραφίες εντυπωσιάζει. Στα Μεσαία Τρίκαλα, μπορεί να πάει κάποιος  για επίσκεψη στη Μονή της Παναγίας, χτίστηκε  γύρω στο 1700, από το μητροπολίτη Κορίνθου Γρηγόριο Νοταρά.

Related posts

Απόδραση στο Ηραίο και στη λίμνη της βουλιαγμένης Λουτρακίου (βίντεο)

Newsroom

ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πάτμος: Η «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» και της εσωτερικής γαλήνης