ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Θ. Λιόλιος: Τεράστιο το ατύχημα στην 111 Πτέρυγα Μάχης – Υπήρχαν εκατοντάδες βόμβες πολύ μεγάλης ισχύος

Θ. Λιόλιος: Τεράστιο το ατύχημα στην 111 Πτέρυγα Μάχης – Υπήρχαν εκατοντάδες βόμβες πολύ μεγάλης ισχύος

 

Δυνατές εκρήξεις και δραματικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου μετά τη φωτιά και την ανατίναξη απόθήκης πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Για τις συγκλονιστικές εικόνες που απαθανάτισαν πολίτες μίλησε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

«Αυτό που ανησυχεί τον κόσμο τώρα είναι το τεράστιο αυτό ατύχημα που έχει συμβεί στην αποθήκη πυρομαχικών που αποκαλύφθηκε κιόλας. Και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στα υλικά που υπάρχουν εκεί» δήλωσε ο κ. Λιόλιος.

«Βλέποντας την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας διαπιστώνει κανείς ότι τα πυρομαχικά που υπάρχουν είναι βόμβες άφεσης, βαρύτητας, πολύ μεγάλης ισχύος που μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη καταστροφή» εξήγησε ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

Οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν για καιρό

Μιλώντας για το θέμα των πυρομαχικών και τις ισχυρές εκρήξεις που ακολούθησαν, τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να απομακρύνεται από παράθυρα και τζαμαρίες για να μη τραυματιστεί.

«Κανείς δεν συλλέγει και δεν αγγίζει άγνωστα μεταλλικά αντικείμενα γύρω από την περιοχή σε ακτίνα τουλάχιστον δύο – τριών χιλιομέτρων, μέχρι οι ένοπλες δυνάμεις και οι κρατικοί φορείς να δώσουν αυτό το δικαίωμα, διότι υπάρχει ακόμη ένας μικρός κίνδυνος από πυρομαχικά που δεν έχουν σκάσει» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο που θα έχει η έκρηξη αυτή τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά ότι η περιοχή αυτή έχει κάποιο πρόβλημα με τα πυρομαχικά.

Αναλύοντας τα δεδομένα από τις εκρήξεις στο στρατόπεδο και το γεγονός ότι έσπασαν τζάμια σε απόσταση 2 χλμ. τόνισε ότι η έκρηξη ήταν περίπου μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λίβρες. «Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν εκατοντάδες βόμβες και πυρομαχικά» πρόσθεσε.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Related posts

Η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» με τη διπλή ζωή – Το μαγαζί στο Παγκράτι και η δράση της

Newsroom

Καλοκαίρι μέχρι και την Τρίτη – Από Τετάρτη πέφτει 12 βαθμούς η θερμοκρασία

Newsroom

8.608 λόγοι για τους οποίος οι Μακεδόνες υπήρχαν πριν από τον Τίτο

Newsroom