ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Θ.Βασιλακόπουλος:«Για να πάρουν οι νέοι πίσω τη ζωή τους πρέπει να εμβολιαστούμε»

Θ.Βασιλακόπουλος:«Για να πάρουν οι νέοι πίσω τη ζωή τους πρέπει να εμβολιαστούμε»

Δεν είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες ελεύθεροι, παρά μόνο οι εμβολιασμένοι, αυτά είπε ουσιαστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 κατά την οποία οι πρόγονοι μας έδωσαν τη ζωή τους για να αποτάξουν τον τουρκικό ζυγό.

Ο Θ.Βασιλακόπουλος έκανε την εκτίμηση ότι αν δεν εμβολιαστούμε, η ζωή μας θα παραμένει υπό προϋποθέσεις ελεύθερη, δηλώσεις παρόμοιες να υπενθυμίσουμε πως έχει κάνει και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη. Η οποία μάλλον θεωρεί πως η ελευθερία είναι «προνόμιο» και όχι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Ο καθηγητής, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι: «Το ζήτημα είναι η αύξηση των κρουσμάτων να είναι λελογισμένη και διαχειρίσιμη. Το μαγικό αποτέλεσμα του εμβολιασμού είναι ότι 3.000 κρούσματα τον Νοέμβριο μας έδιναν 100-120 νεκρούς, 3.000 κρούσματα τον Μάρτιο μας έδιναν γύρω στους 70-80 νεκρούς και 3.000 κρούσματα τώρα μας δίνουν 10-15 νεκρούς. Όμως, 15 νεκροί είναι πάρα πολλοί. Δεν υπάρχει τρόπος να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να γλεντάμε με τον τρόπο που ζούσαμε πριν τον κορωνοϊό. 

Αν δεν εμβολιαστούμε η ζωή μας θα είναι υπό προϋποθέσεις ελεύθερη».

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε χάσει δύο νέους ανθρώπους ηλικίας 18-39 ετών και έχουμε συνολικά 91 απώλειες από αυτή την ηλικιακή ομάδα, ενώ έχουμε 10 διασωληνωμένους αυτής της ηλικιακής ομάδας. «Για να πάρουν οι νέοι πίσω τη ζωή τους πρέπει να εμβολιαστούμε», υπογράμμισε.

Οι μη εμβολιασμένοι θα έχουν μεγάλη δυσκολία στα θέματα διασκέδασης για λόγους υγειονομικούς, σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος. «Υπάρχουν δοξασίες που ανατροφοδοτεί το διαδίκτυο», είπε σχετικά με όσους αντιδρούν στους μαζικούς εμβολιασμούς.

Απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με όσους δεν είναι «αρνητές» αλλά αμφιβάλλουν ακόμη για να κάνουν το εμβόλιο, σχολίασε ότι όταν εμβολιαζόμαστε ο οργανισμός παίρνει την πρωτεΐνη του κορωνοϊού και φτιάχνει αντισώματα. «Αναρωτιέται όμως κανείς που νόσησε τι θα συμβεί μετά από τέσσερα χρόνια; Γιατί φοβόμαστε ότι αν εκτεθούμε στην πρωτεΐνη του ιού θα έχουμε πρόβλημα μελλοντικά, ενώ αν νοσήσουμε δεν θα έχουμε; Είναι παράλογος ο φόβος», είπε χαρακτηριστικά.

 

Related posts

Α.Τσίπρας: «Ούτε τα συλλαλητήρια φοβάμαι ούτε δημοψήφισμα θα κάνω» Αδιαφορία…

«Σινεμά» Απόσπασμα από το βιβλίο ‘’Κάποτε… στον Παράδεισο’’ Νίκη Μπλούτη

Στα Ιεροσόλυμα ο Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ με τη συμμετοχή Πομπέο

Newsroom