Κοινοποιείστε το άρθρο

Θα καθυστερήσει η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Αττική: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί 

Με μεγάλη δυσκολία εξακολουθεί να γίνεται η κυκλοφορία στην Αττική μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας «Ελπίς» -Κλειστές Αττική Οδός, Περιφερειακές Αιγάλεω και Υμηττού

 

Αποκομμένα παραμένουν δια δεύτερη ημέρα εξαιτίας της χιονοκαταιγίδας «Ελπίς» αρκετά τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μολονότι οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού διήρκεσαν όλη την νύχτα, σε απαγόρευση της κυκλοφορίας προχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στα εξής σημεία:

Κλειστή ακόμη η Αττική Οδός

Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, παντός είδους οχήματος.

Περιφερειακές Υμηττού και Αιγάλεω
Επί της Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος.
Επί της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος.

Παράλληλα, απαγορεύεται από χθες η διέλευση οχημάτων και στα εξής σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής:

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων <Cyclon> ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.
Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Στο δήμο Πεντέλης

Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο.

Στο δήμο Παπάγου – Χολαργού

Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.
Στην Νέα Μάκρη
Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.

Στο δήμο Καισαριανής

Ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό.

Επίσης, στα σημεία:

Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Τατοϊου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.
Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μέγαρα.
Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδο προς την περ. Υμηττού.

Στο δήμο Ηλιούπολης

Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη) , και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα.
Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από τη Λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Πίνδου.

Άνοιξε η Αθηνών – Κορίνθου

Εν τω μεταξύ, κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός

Όσον αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, στη Γραμμή 1 του μετρό (Ηλεκτρικός), η κυκλοφορία των συρμών γίνεται στο τμήμα Πειραιάς-Αττική και αντίστροφα, , χωρίς δηλαδή να είναι δυνατή η πρόσβαση προς τα βόρεια προάστια.

Χωρίς καμία μεταβολή θα λειτουργήσει η Γραμμή 2 του Μετρό, αλλά και η Γραμμή 3 από την έναρξη της λειτουργίας τους. Ωστόσο, στη Γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δηλαδή στο κομμάτι της Γραμμής από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Τραμ, έχει ξεκινήσει και στις 2 γραμμές, από τις 8 το πρωί.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ

Αντίθετα, στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν για δεύτερη ημέρα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς «τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη αύριο την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ», ανέφερε χθες ο ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, «εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών».

Από τις 12 το μεσημέρι ο Προαστιακός

Σε λειτουργία μεν, αλλά μετά τις 12 το μεσημέρι θα τεθεί και ο Προαστιακός, στις γραμμές «Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο», «Κιάτο – Αεροδρόμιο» και «Αθήνα – Χαλκίδα». Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο – Ολυμπία, Διακοπτό – Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα – Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα – Λάρισα – Βόλος, Έδεσσα – Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά».

Χωρίς αστικά στο Μαρούσι

Επιπλέον, «ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων η Δημοτική Συγκοινωνία δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια σήμερα Δευτέρα 24 και αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022» ανέφερε χθες η δημοτική αρχή, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα κοιμητήρια Παπάγου και Χολαργού, αφού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο