Κοινοποιείστε το άρθρο

Θα μπορούσε να γίνει το σύγχρονο Ελληνικό Canadair;

Μία πρόταση, που μπορεί μέσα από την κρίση των πυρκαγιών στην χώρα μας, να την θωρακίσει και να την βοηθήσει.

Όχι μόνο να αμυνθεί κατά της… πύρινης λαίλαπας, αλλά και να φέρει κέρδη για την Ελλάδα…

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος Seagle έχει άτρακτο με σχήμα υδροπτέρυγων (2 κύρια, 2 εμπρός), ταχύτητα cruising 235 KTS, αυτονομία 1160  ΝΜ, 4 δεξαμενές (12.000 λίτρων νερού) και MTOW 32 τόνων.

Το Seagle έχει σχεδιαστεί για ασφαλείς πτήσεις στις πιο απαιτητικές καταστάσεις. Η αποκομιδή νερού από ήσυχη επιφάνεια θάλασσας ή λίμνης φαίνεται εύκολη για ένα πιλότο, ενώ η ίδια εργασία από την επιφάνεια της θάλασσας με κυματισμό μπορεί να πολλαπλασιάσει το βαθμό δυσκολίας και να βάλει το πλήρωμα του αεροσκάφους σε κίνδυνο.

Ο σχεδιασμός του Seagle, έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει «μεγάλες φωτιές». Όμως η πρόληψη, είναι ο αρχικός στόχος και για αυτό μπορεί να γίνει ο τέλειος φύλακας, που μπορεί να αντιδράσει γρήγορα και να αποτρέψει την πυρκαγιά να ξεφύγει εκτός ελέγχου. Η αρχιτεκτονική διπλής δεξαμενής δίνει μεγάλη ευελιξία στον χειριστή. Η πτήση με νερό μισού φορτίου ή επιβραδυντικό υγρό επιτρέπει μακρές και φθηνές αναγνωριστικές πτήσεις ελέγχου.

Σώμα από συνθετικά υλικά

Δεδομένου ότι τα σύνθετα υλικά κερδίζουν όλο και περισσότερες εφαρμογές στη βιομηχανία, το Seagle κατασκευάζεται με τη νέα προσέγγιση υλικών και διαδικασιών. Η επιλογή αυτή κάνει το αεροσκάφος ελαφρύτερο ως πρώτο πλεονέκτημα. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η υψηλή αντοχή στη διάβρωση νερού και αλατιού.

Tο Seagle δείχνει πως είναι μία πρόταση για την κατασκευή ενός οικονομικού πυροσβεστικού αεροσκάφους, που υπόσχεται περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα. Αν η πρόταση φτάσει στα σωστά χέρια ίσως να γίνει μία λύση στο πρόβλημα της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο