ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Περιβάλλον

Θαλάσσια χελώνα στη Νάξο έφαγε πάνω από 100 μέδουσες σε μισή ώρα (βίντεο)

Η Θαλάσσια χελώνα «Μάριος» καθάρισε παραλία της Νάξου τρώγοντας πάνω από 100 μέδουσες μέσα σε μισή ώρα βίντεο 

Η μωβ μέδουσα και οι φυσικοί θηρευτές της. Πώς μια θαλάσσια χελώνα στη Νάξο, ο Μάριος, έφαγε πάνω από 100 μέδουσες

 

Η κλιματική αλλαγή που αυξάνει τη θερμοκρασία στη θάλασσα -εξέλιξη που ευνοεί την αναπαραγωγή της Pelagia noctiluca, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του είδους- είναι ένας από τους παράγοντες για τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Η μείωση των φυσικών θηρευτών της μωβ μέδουσας είναι ο δεύτερος παράγοντας που ευνοεί την έξαρση στις ελληνικές θάλασσες. Ο ξιφίας και ο τόνος είναι τα μεγάλα πελαγικά ψάρια που έχουν στο «διαιτολόγιό» τους τις μωβ μέδουσες.

Επίσης, ένας βασικός θηρευτής είναι και η θαλάσσια χελώνα. Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τη μωβ μέδουσα και τις παραλίες σε Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, η οργάνωση Naxos island wildlife protection αναδημοσίευσε ένα βίντεο από το περυσινό καλοκαίρι που δείχνει πώς μια θαλάσσια χελώνα μπορεί εύκολα να λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται όταν σε μια παραλία έχουν μαζευτεί πολλές μέδουσες.

Λύση στο πρόβλημα της μωβ μέδουσας φαίνεται να δίνει η θαλάσσια χελώνα.

Στη Νάξο, ο Μάριος έφαγε πάνω από 100 μέδουσες σε μισή ώρα βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να καθαρίσουν οι θάλασσες. Η συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα καταβροχθίζει τη μια μέδουσα μετά την άλλη.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις μέδουσες, η οργάνωση Naxos island wildlife protection αναδημοσίευσε ένα βίντεο από το περυσινό καλοκαίρι που δείχνει πώς μια θαλάσσια χελώνα μπορεί εύκολα να λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται όταν σε μια παραλία έχουν μαζευτεί πολλές μέδουσες, ενώ στο MEGA μίλησε ο Γιάννης Ορφανός, υπεύθυνος συλλόγου προστασίας άγριας ζωής Νάξου.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Αντιπεριβαλλοντικά τα αιολικά σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Περιβάλλοντος

Newsroom

Στο τραπέζι της Κομισιόν η φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας

Newsroom

Η αδερφή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη πρόεδρος της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα

Newsroom