ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

«Θεατρική παράσταση στη βλάχικη γλώσσα και παραδοσιακό γλέντι» στον Κινηματογράφο Τριανόν

«Θεατρική παράσταση στη βλάχικη γλώσσα και παραδοσιακό γλέντι» στον Κινηματογράφο Τριανόν

Η Συντροφιά Βλάχων Αθήνας υποδέχεται τον νέο χρόνο με ένα διπλό καλλιτεχνικό γεγονός στις 19 Ιανουαρίου και ώρα 20.00 στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος και Πατησίων).

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς παρουσιάζεται η μοναδική θεατρική παράσταση με τίτλο η «Συμπεθέρα από το Περιβόλι» (Cuscra Privuleata) από τον θίασο του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας. Πρόκειται για ένα γαμήλιο θεατρικό δρώμενο της Ζωής Παπαζήση-Παπαθεοδώρου από ερασιτέχνες ηθοποιούς στη βλάχικη γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το αίσιο τέλος της θεατρικής παράστασης εξελίσσεται σε αυθεντικό ολονύκτιο μουσικό γλέντι με τη συμμετοχή όλων των καλεσμένων! Τα βλάχικα παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα των Αρμάνων της Βαλκανικής ερμηνεύουν τα κορυφαία μουσικά σχήματα των Δημήτρη Παράσχου και Δημήτρη Λεβέντη.

Η μουσικοθεατρική εκδήλωση «Cuscra Privuleata» είναι ακόμη μια δράση της Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάσωση και διδασκαλία της βλάχικης γλώσσας και για την ανάδειξη του πλούτου του βλάχικου πολιτισμού.

Ταυτόχρονα με το μουσικό γλέντι, στο φουαγιέ του κινηματογράφου θα στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι με άφθονο ποτό και παραδοσιακά εδέσματα.

Πληροφορίες

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Για τα παιδιά έως 14 ετών η είσοδος είναι δωρεάν

Για να κλείσετε τα εισιτήριά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα: sarmanjilor@gmail.com και 6977122830 (Απόστολος Καψάλης) και 6984978341 (Κωνσταντίνος Χατζητέγας)

 

Σας περιμένουμε όλους και όλες για μια μοναδική και απολαυστική βλάχικη βραδιά στο κέντρο της Αθήνας!  

Related posts

Δήλωση βόμβα από Αμερική: «Να μοιραστούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Κύπρου»!

Καρύδια με μέλι: 6 λόγοι που είναι απαραίτητα για την υγεία σας

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και κοινό ψήφισμα ζητά ο Βελόπουλος – «Αν τολμήσουν οι Τούρκοι να στείλουν σκάφη κάτω από την Κρήτη, να απαντήσουμε δια πυρός»

Newsroom